Pazarlama Kariyeri İçin 2019’da En Trend 10 Alan

Pazarlama büyüleyici bir alandır. Herkesin uzmanlık alanının çok farklı olması, insanların verileri derleme ve yorumlama durumu büyük ölçüde gelişmesine rağmen, pazarlamanın temel konsepti her zaman aynı kaldı: İnsanları anlama yeteneği.

İnsanları nasıl etkileyeceğinizi biliyorsanız, mutlaka bir dereceye sahip olmanız gerekmez. Eğer pazarlamadaki seçeneklerinizi keşfetmek istiyor, ancak hangisinin sizin için doğru kariyer yolu olabileceğinden emin değilseniz, sektördeki en çok aranan meslek gruplarını sizler için derledik.

Pazarlama kariyeri için 2019’da en trend 10 alan!


1. Dijital Pazarlama

Son birkaç yılda, dijital pazarlama, teknoloji bilinçli girişimlerden, internette sürekli artan para kazanma potansiyeline dokunmak isteyen herkesle birlikte büyüme sektörü haline geldi.

Geleneksel ticaret sektörlerinin de (perakende gibi) online olarak hareket etmesiyle, büyük şirketler, markalarını dijital alanda gösterebilecek kişileri istihdam etmek istiyorlar. Sonuç olarak, sonuçta, gösterimler ve tıklamalar eşit para demektir.

Dijital pazarlama geniş bir yelpazedir, ancak çalışılması gereken en popüler alanlardan bazıları şunlardır:

  • Tıklama Başına Ödeme (PPC) veya Tıklama Başına Maliyet (CPC) Pazarlaması
  • Gösterim Başı Maliyet (CPM) pazarlaması
  • PPC bağlı kuruluş pazarlaması
  • E-Ticaret
  • Etkileyen (Influencer)
  • E-posta pazarlama
  • SEO / SEM
  • İçerik Stratejisi
  • Blog / Vlog

2. Satış Temsilcisi

Daha önce de söylediğimiz gibi, başarılı pazarlamanın sırrı, insan psikolojisini ve onu nasıl kullanabileceğini anlamaktır. Brad Bodnick’in 2013’de Wall Street’te kanıtladığı gibi, birisinin ürününüzü satın almak istemesini sağlamak yerine, ihtiyaç duyduklarını ikna etmekle ilgili. Bu düşünceyi pratik bir gerçekliğe çevirebilirseniz, becerileriniz kesinlikle talep görecektir.

İşin güzel yanı, herhangi bir resmi eğitime de ihtiyacınız yoktur; Birçok satış müdürü ve satış yöneticileri, atölyede başladı ve müşterilere ya da yatırımcılara ürün sundu.Eğer bu çağrıları siparişlere dönüştürebiliyorsanız, çabalarınız aynı zamanda hızlı bir şekilde kendinizi yükselen bulacaksınız. Her şeyden önce yetenekli satış görevlileri ağırlıkları altındır ve her sektördeki şirketler hizmetlerini güvenceye almak isterler.


3. Bütçe Planlayıcısı

Hayatımızda reklamın yerini ve önemini biliyoruz. Bütçe planlayıcılar, şirketlerin reklam faaliyetlerinin önemli bir parçasıdır; şirketlerin ürünlerini tanıtmak için en iyi medya kuruluşlarını tanımlamak ve pazarlık etmekle sorumludurlar.

Elbette, bu, sektör hakkında güçlü bir çalışma bilgisinin yanı sıra potansiyel ortaklara ulaşma yeteneğini de gerektirir. Özellikle sıkı bütçeli olarak çalışıyorsanız, etkili bir şekilde pazarlık yapmayı gerektirir. Veriler önemlidir fakat size her şeyi söyleyemez, bir yaratıcılık duygusu göstermelisiniz.


4. Pazar Araştırmacısı/ Analist

Grafikler ve istatistikler sizin işiniz ve olası kalıpları tanımlamak için sayıları ezmekle gerçekten ilgileniyorsanız, pazar araştırması sizin için uygun olabilir. Piyasa analistleri, en karlı pazarların nerede olduklarını ve en fazla kimlerden oluşabileceklerini belirlemeye yardımcı olmak için demografik veriler, satış rakamları, konumlar ve dönüşüm oranları dahil olmak üzere her türlü veriyi inceler.

Artık bu süreçte yardımcı olabilecek geniş bir yelpazede güçlü araçlar var, ancak verileri analiz etmek ve ondan sonuç çıkarmak iki farklı şey. Bu nedenle çoğu piyasa analisti, genellikle güçlü bir eğitim geçmişine sahiplerdir. Ek olarak güçlü bir iletişimci olmanız ve bulgularınızı teknik olmayan bir geçmişe sahip olanlara çevirebilmeniz gerekir.


5. İçerik Yazarı

İçerik pazarlaması, birçok şirket için önemli bir araçtır, arama motorlarında görünebilirlik (Google gibi), marka gösterimi ve reklam geliri elde etmenin önemli bir yoludur. Bu nedenle, marka tutarlılığı ve SEO uyumluluğunu uygularken yüksek kaliteli içerik üretebilen yetenekli yazarlar her zaman talep edilmektedir.

Tabii ki, etkileyici yazma becerileri bir zorunluluktur. Ayrıca, Arama Konsolu ve Google Analytics gibi analiz araçlarının nasıl kullanılacağının yanı sıra, anahtar kelimelerin nasıl çalıştığını anlamanız gerekir.


6. Marka/Ürün Müdürü

Bir satış temsilcisi olarak bir miktar başarı elde ettikten sonra, belirli bir ürün için bölgesel pazarlamanın sorumluluğunu üstlenme olasılığınız çok yüksektir. Satıcılara güvenmek yerine, tüm stratejileri, kampanyaları ve tanıtım etkinliklerini tasarlamak ve oluşturmak zorunda kalacaksınız.

Artı tarafta, bu gerçekten büyük paralar kazanmaya başlayabileceğiniz yerdir, tutkulu olduğunuz bir endüstride  kariyer yapma şansına sahip olacaksınız. Örneğin, bir MBA eğitimi almayı seçen birçok menajer ile daha resmi bir işletme eğitimi alarak bunu da muhtemelen birleştireceksiniz.


7. SEO Uzmanı

Dijital pazarlama ve içerik bölümünde söylediğimiz gibi, arama motoru optimizasyonu (veya SEO), online pazarlamanın önemli bir parçasıdır. Öyle ki, birçok şirket rekabet avantajı elde etmek için özel SEO uzmanları kullanıyor.

Dijital pazarlamanın diğer yönlerinde olduğu gibi, bildiklerinizin çoğu kendi kendine öğrenilebilmenizdir. SEO, sonsuza dek hareketli hedefleri olan ve sürekli gelişen tekniklerle ünlü bir hızlı hareket eden alandır. Doğru insanlarla iletişim kurmak aynı zamanda endüstri modalarını ve trendlerini takip etmenin iyi bir yoludur.


8. PR Sorumlusu

Kamu imajı ve algı, karlarını insanların kendileri hakkındaki düşüncelerinden etkilendiğini görebilen büyük şirketler için son derece önemlidir. Bu nedenle, firmaların tüm doğru kutuları işaretlemelerine ve olumlu bir üne kavuşmalarına yardımcı olabilecek anlayışlı PR danışmanlarının hizmetlerini sunarlar.

İletişim veya sosyal bilimlerle ilgili bir alanda bir derece, rekabetçi bir endüstri ne iyi bir başlangıç ​​noktasıdır. Yaratıcılık, iyi zaman yönetimi ve güçlü iletişim becerileri sizi kalabalıktan ayırmanıza yardımcı olacaktır.


9. Hesap Planlayıcıları

Hesap planlayıcıları, özellikle kampanyanın hedef kitlesine ulaştırılmasına odaklanarak, reklam kampanyalarını denetlemek ve koordine etmek için medya alıcıları, ürün yöneticileri ve yaratıcı tasarım ekipleriyle birlikte çalışır.

Çok işbirlikçi bir rol olarak, güçlü ekip çalışması becerilerinin yanı sıra hayal gücü ve güçlü bir ticari farkındalık duygusu gerektirir. Ayrıca müşterilerinizle  ve fikirlerle ilgili geri bildirimde bulunabilecek ve genel son ürünün şekillendirilmesine yardımcı olabilecek odak / araştırma gruplarıyla yakın ilişki kurmanız gerekecektir.


10. Sosyal Medya Yöneticisi

Sosyal medyanın yaşamımızdaki etkisi göz ardı edilemez. Nereye bakarsanız bakın ve nereye giderseniz gidin, insanların sosyal medyadan beslenmeleri arasında öfkeyle ilerlemek için her dakikayı kullanarak telefonlarına sarıldığını göreceksiniz. Ancak işletmeler için bu, müşterilerin ilgisini çekecek ve ilgisini çekecek başka bir platformdur.

Sosyal medyanın ölçeği ve potansiyeli göz önüne alındığında, şirketlerin sosyal medya yayınlarını yönetmek için uzman uzmanlar kullanması şaşırtıcı değildir. Bir yönetici olarak, yayınları güncellemekten, kullanıcıları meşgul etmekten ve içerik stratejileri geliştirmekten siz sorumlusunuz.

 

 

Gebze Teknik Üniversitesi, Employer Branding Team Member @Youthall , IEEE GTÜ