Patronunuzun Sizden Duymak İçin Can Atacağı 5 Cümle

Stajımız sırasında hepimizin bir patronu olur. Patronumuza her şeyi bilen kişi gözüyle bakarız. Her aşamada bize liderlik ve rehberlik edeceğini düşünürüz. Oysa onlar da her şeyi bilmez ve dahası bizim yardımımıza ihtiyaç duyabilirler. Bunu dile getirmeleri ise çoğu için oldukça zor olur.
Peki neden onların dile getirmesini bekliyorsunuz?

Sizin için patronunuzun aslında sizden duymak için can atacağı 5 cümleyi listeledik:


1) “Anladım!”

Patronunuzun kendi patronları, hesap vermesi gereken birileri olabilir ve bu kişilerin taleplerini nasıl karşılayacağını bilmeyebilir, yani o da iş hayatında sıkıntılar yaşayabilir. Ne yapabileceğinizi en iyi bilen kişi olsa da sizin projeniz o sıradaki önceliği olmayacaktır. Bu durumda yapmanız gereken tek şey “Anladım!” demek.

Neden Önemli?
İyi bir patron bilir ki başarılı olmak için belli öncelikleri olmalı. Bazı işleri iptal edebilmeli, bazılarını başkalarına devredebilmeli.
“Anladım!” deyin ve size verilen görevi yapabildiğinizi gösterin. Gerçekten anladığınızı görmek patronunuzun size güvenini artıracak. Ayrıca bu şekilde yapabileceklerinizi göstermiş olacaksınız.


2) “Benim hatam!”

Bir görevi üstlendiğinizde işler her zaman yolunda gitmeyebilir. Çoğu insan hatanın kendinde olduğunu reddeder ve başkalarını sorumlu tutar. Bunu yapmalarının nedeni ise başkalarıyla kıyaslanmaktan ve ikaz edilmekten korkmalarıdır. Fakat aksine, yaptığınız bir yanlışın sorumluluğunu almak, kendinizde bir hata gördüğünüzde bunu dile getirmek oldukça önemli.

Neden Önemli?
İleride yapacağınız liderliği inşa ediyorsunuz ve liderler için başarısızlık doğruyu öğrenmek için muhteşem bir fırsattır. Günün sonunda kendi hatanızı üstlenerek karakterinizi ve cesaretinizi ön plana çıkarabilirsiniz.


3) “Katılmıyorum, çünkü…”

Patronunuz sizinle her zaman aynı fikirde olmayabilir. Ama kafa sallayan onlarca kişi yerine ne düşündüğünü açıkça söyleyen stajyerler daha çok ilgisini çekecektir. Tahminleriniz ve önerileriniz ön plana çıkmanızı sağlar. Saygınızı koruyarak şirket için faydalı olduğunu düşündüğünüz şeyi açıklayın. İyi bir patron dediğinizi önemser ve onun size duyduğu saygıyı arttırır.

Neden Önemli?

Kimse kendisini kral çıplak pozisyonunda bulmayı istemez. Kendine güvenen bir lideriniz varsa, eleştirinizi yaparken diken üstünde olmanıza engel olacak, eleştirinizi dikkate alacak ve doğruluğunu kontrol edecektir.


4) “Ben gönüllüyüm!”

Patronunuz bir görev verirken saate bakmak, daha az görünmek için uğraşmak yerine el kaldırıp “Ben Gönüllüyüm!” diyen bir stajyere her zaman daha sıcak bakacaktır.

Neden Önemli?

Gönüllü olan kişi patronun gözüne çarpar, bu da onu daha çok tanınan, sevilen biri haline getirir. Ayrıca bir görevi yapmayı teklif ettiğinizde ilerideki iş imkanları için hatırlanan isim siz olursunuz. 😉


5) “Yardım edebilir miyim?”

Her zaman zamanın ve kaynakların yetebileceğinden daha çok iş vardır. Patronlar gelen kutularındaki onlarca maille, arka arkaya gelen bir sürü toplantıyla boğuşur. Yardımcı olmak istemeniz işinin zorluğunu bildiğinizi, ona destek olmak istediğinizi anlamasını sağlar.

Neden Önemli?

“Yardım edebilir miyim?” demek aslında karşınızdakine iyi olup olmadığını sormanızın farklı bir yolu. Patronunuz da bir insan. Zirvede tek başına olduğunu söylüyorlar, bu doğru. Ona yalnız olmadığını hissettirin. İhtiyacı olduğunda yanında olan biri olarak güvenini kazanacaksınız.

İnsanlar genelde boynunuzu eğip sessiz kalmanın daha güvenli olduğunu savunur. Bu durum birlikte çalıştığınız kişiye göre değişkenlik gösterebilir. Ama stajınız sırasında bir farklılık yaratmak ve ön plana çıkmak istiyorsanız, bu 5 cümleyi atlamayın deriz 😉

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın