Özel Üniversitelerin Hazırlık Muafiyet Şartları

Üniversite kazandıktan sonra, en önemli konulardan biri “Hazırlık Sınıfını Nasıl Atlarım?” sorusu olmaktadır. Bu yazıda, Üniversitelerin hazırlık sınıfını atlamak için gereken puanlar ve yöntemler hakkında size rehberlik edeceğiz.

İngilizce Hazırlık Sınıfını Nasıl Atlarım?

Üniversitelerin hazırlık sınıfını iki farklı şekilde geçebilirsiniz. ÖSYM tarafından kabul edilen testlerden biri olan TOEFL iBT® veya üniversitelerin kendi düzenlediği testler ile. Her üniversitenin belirlediği bir hazırlık atlama puanı bulunmaktadır. Tercih ettiğiniz üniversitenin gereksinimlerini ve detayları öğrenmek için aşağıdaki listede yer alan üniversite adlarına tıklamanız yeterlidir. TOEFL iBT® testi için TOEFL GO uygulaması veya resmi internet sitesini kullanarak detaylara ulaşabilirsiniz. Ücretsiz TOEFL iBT® testine girerek de kendinizi deneyebilirsiniz. Üniversitelerin kendi testleri için de ücretsiz veya ücretli kaynaklar mevcuttur.

İngilizce Hazırlık Sınıfını Neden Atlamalısın?

İngilizce muafiyeti ile birinci sınıfa geçiş yapmak, pek çok avantaj sunmaktadır. Hazırlık okuyan öğrencilere göre bir adım önde olabilirsiniz. Bu avantajlardan ilki, Erasmus Programı’na katılım imkanıdır. Anlaşmalı olduğunuz yurtdışındaki üniversitelerde daha erken okuma fırsatı elde edebilirsiniz. Ayrıca, Work & Travel programı ile yaz aylarında yurtdışında çalışarak para kazanabilirsiniz. İş dünyasına hazırlık okuyanlardan daha erken bir adım atarak başlayabilirsiniz. Ayrıca, İngilizce yeterliliğinizi TOEFL iBT® ile kanıtlarsanız, sonuçlarınızı 2 yıl boyunca kullanabilirsiniz. Bu sayede hem Erasmus Programı başvurularında hem de Work & Travel için kullanabilirsiniz.

İngilizce Hazırlık Sınıfı Kaç Puanla Geçilir?

Her üniversitenin İngilizce muafiyet puanı farklıdır. Üniversitelerin yabancı diller bölümüne giderek en güncel İngilizce muafiyet puanlarını öğrenebilirsiniz. İlgili üniversitelerin sayfalarının linklerini aşağıda bulabilirsiniz. Merak ettiğiniz üniversitenin adına tıklayarak ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz.


İstanbul’daki Özel Üniversitelerin Hazırlık Muafiyet Şartları 

Ankara’daki Özel Üniversitelerin Hazırlık Muafiyet Şartları

İzmir’deki Özel Üniversitelerin Hazırlık Muafiyet Şartları

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın