Öz geçmişinize “Ön Yazı” Ekleyerek Bir Adım Öne Geçin

Yapılan araştırmalara göre; adaylar başvurularını gerçekleştirirken ön yazı yazmayı yeteri kadar önemli görmemektedir. Oysaki öz geçmişte ön yazı; adayın işverene, bir adım yaklaştığı güçlü bir araçtır.

Öyle ki öz geçmişte ön yazı sayesinde ilk olumlu izlenimi yaratabilir, iki satırla diğer adayların önüne geçerek dikkat çekme avantajını yakalayabilirsiniz.

Ön yazının öz geçmişten en önemli farkı ise kişilik özelliklerinizi ifade edebileceğiniz bir alan oluşturmasıdır. Böylece işverenle aranızdaki mesafeyi kısaltmış olursunuz.

Peki, iyi bir ön yazı yazmak için nelere dikkat etmek gerekir?


1. Doğru Hitap

İnternet aracılığıyla gönderdiğiniz bir ön yazı da “İlgili Kişiye” ibaresini kullanmış olmak, ilgiliye ulaşacağından sorun yaratmayacaktır.

2. Yazı Üslubu

Yöneticilerin gün içerisinde birçok başvuruya göz atması gerektiği düşünülürse, ön yazılarınızın kısa, açık ve anlaşılır olması yetkilinin yararına olacağı gibi sizin de işinizi kolaylaştıracaktır.

3. Farkındalık

Ön yazınızı kendi üslubunuzla kaleme almanız kişilik özellikleriniz ve özgünlüğünüz hakkında ilgili kişiye fikir verme de yardımcı olacaktır.

4. Metin İçeriği

Yazınızı kaleme alırken giriş bölümünde akademik kariyerinizi ve uzmanlaşmak istediğiniz alanları belirtin. İstekli ve bilgi sahibi görünmeniz ayrıca firmaya katkı sağlamak istediğinizi belirtmeniz, sizi mutlaka bir adım öne geçirecektir. Aramızda kalsın ama bu satırları okuyorsanız eğer, diğerleri yürürken siz koşuyorsunuz demektir. Çünkü birçok aday, ön yazının önemli olduğunu bilmeden hareket ediyor.

Hayallerinizi gerçekleştirmeniz dileğiyle 🙂

İlgini Çekebilir: İyi Bir Mülakat Öncesi Stresinizi Azaltmanın 8 Yolu

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın