Orman Yangınlarına Duyarsız Kalmayan Şirketler

Türkiye’nin birçok bölgesinde meydana gelen orman yangınları, birlikte mücadele etmenin öneminin vurgulandığı günlerden geçmemize sebebiyet verdi. İlk günlerden itibaren yangının etkilerini hafifletmek adına birçok şirket dayanışmaya destek oldu. Biz de yardımların paylaşarak çoğaldığına inanıyor, etkilenen tüm bölgelere geçmiş olsun dileklerimizi ileterek şirketlerin paylaşımlarına geçiyoruz…

Sabancı Holding

Yarınları yeşertmek amacıyla 1 milyon adet fidan bağışında bulunan Sabancı Holding, eş zamanlı olarak 41 adet su tankerini Muğla, Antalya, Denizli ve Isparta’daki yangın bölgelerine göndererek yangınla mücadeleye destek verdi.

CarrefourSA ile başta Manavgat olmak üzere yangından etkilenen bölgelerdeki kamu kurumlarına yardım tırlarıyla destek olundu. EnerjiSA ise Toroslar bölgesindeki müşterilerinin elektrik faturalarını 3 ay süreyle erteledi.

 

LC Waikiki

Kızılay ve belediyeler ile koordineli şekilde çalışan LC Waikiki, afetzedeler için hazırlanmış kıyafet ve ayakkabıları taşıyan tırları hızla yola çıkardı. Bunun yanı sıra lcwaikiki.com üzerinden yapılan alışverişlerde bölgelere gönderilen kargolar önceliklendiriliyor ve kargo ücreti alınmıyor.

Şirket yanan ormanlar için TEMA Vakfı’na yaptığı 25.000 adet fidan bağışı ile yangınla mücadeleye destek olmayı hedefliyor.

 

 

Turkcell

Yangından etkilenen bölgelerde bulunan müşterilerinin iletişim ihtiyaçları için ek olarak ücretsiz konuşma, SMS ve internet tanımlayan Turkcell, AFAD’ın koordinasyonunda afet bölgelerine powerbank, mobil şarj istasyonu gibi ihtiyaçların gönderimini sağladı.

Yangından etkilenen yeşil alanların yeniden yeşertilmesi için 50.000 adet fidan Turkcell tarafından bağışlandı. Turkcell Yıldızlı Geceler açılış konserinin gelirinin tümü ise yine fidan bağışı olarak değerlendirilecek.

 

Migros

Henüz ilk saatlerde AFAD ile koordine olarak yangın bölgelerine acil ihtiyaç malzemelerini ileten Migros; soğutucu tır, yangın hortumu gibi çeşitli ekipmanları tedarikçi ağıyla dağıtım merkezlerinden ihtiyaç bölgelerine ulaştırmayı sürdürüyor.

Her bölgedeki koşullara göre değişen buz, su, gıda ve hijyen malzemeleri gibi ihtiyaçları yakından takip eden Migros, yangının etkilediği köy ve mahallelerdeki çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

Shell

Can kurtarmak ve nefes almak için birlikte mücadele etmenin önemini vurgulayan Shell, afet bölgesindeki görevli araçlara ve yangına müdahale eden helikopterlere akaryakıt desteği sağlıyor.

Ayrıca Türk Kızılayı ve bölgedeki istasyonları aracılığıyla acil ihtiyaçlara destek olabilmek için nakdi ve ayni yardımları sürüyor.

 

 

 

Pegasus

Türkiye’nin farklı noktalarında meydana gelen orman yangınlarından etkilenen bölgelerde mağdur olan vatandaşlara ve çalışmalarda yer alan ekiplere destek olmak amacıyla Pegasus, kamu veya özel kurumların ve yardım derneklerinin taşımak istediği yardım malzemelerini ilgili bölgelere ücretsiz olarak taşıyor.

Bu gibi talepleri pegasuscargo@flypgs.com adresi üzerinden toplayan şirket, yangın bölgelerinde etkilenen masum canlara destek olabilmek için ulaşım konusunda HAYTAP’a da destek oluyor.

 

Anadolu Efes

Yardımların muhafaza edilebilmesi için Anadolu Efes tarafından yola çıkarılan soğutucu tırlar, ısıya dayanıklı eldiven, maske, şapka ve solar paneller afet bölgelerine gönderildi.

Ecording ile Mart 2021’de taahhüt edilen 2 milyon ağaç tohum topu atışına ek 1 milyon ağaç tohum topu atışı gerçekleştirileceği açıklandı. Bu afetin tüm canlıları etkilediğini de unutmayan Anadolu Efes, HAYTAP’ın hayvanlar için kurduğu sahra çadırlarına ilaçların muhafazası için gerekli soğutucu desteğini sağladı.

Trendyol

Yangın bölgelerindeki belediyeler ve sivil toplum kuruluşları ile yakın temasta olan Trendyol, etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için hızlı aksiyon aldıklarını açıkladı. Bu bölgelerde ihtiyaç duyulan malzemelerin platformları üzerinden siparişlerine ise öncelik veriliyor.

Kızılay’a tahsis ettikleri Antalya aktarma merkezleri üzerinden yardım çalışmalarına lojistik destek sağlayan Trendyol, TEMA Vakfı’na 1 milyon TL değerinde fidan bağış desteği gerçekleştirdi.

Yurtiçi Kargo

Yangın bölgelerinde bulunan belediyelerle yaptıkları görüşmeler doğrultusunda acil ihtiyaç listesini belirleyen Yurtiçi Kargo, ihtiyaçlar doğrultusunda yanmaz ayakkabı ve eldiven, iş ayakkabısı, kafa lambası, N95 maske, kalın çorap ve el feneri gibi malzemeleri ücretsiz taşıyor.

Bu malzemeleri içeren binlerce kit satın aldıklarını ve yola çıkardıklarını açıklayan şirket, vatandaşlara en yakın birimlerinden yardım gönderilmesi için çağrıda bulundu.

 

 

Yangından etkilenen tüm bölgelere kendi imkanlarıyla destek olan şirketlere minnettarız. İyi ki varsınız!

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın