Öğrencilik Hayatında Mutlaka Edinilmesi Gereken 5 Tecrübe

Şüphesiz ki üniversite, öğrenim hayatının en rahat ve aynı zamanda en çok sorumluluk barındıran çelişkili bir evresidir. Kişi artık ailesinden uzakta, kendi ayaklarının üstünde durmak zorundadır. Bu durum hem avantaj hem de dezavantaj içerir.
İşte bu durumu avantaja çevirerek öğrenciyken mutlaka edinmeniz gereken tecrübeler:


1) İnsanları Hayatınıza Almaktan Çekinmeyin

Mümkün olan her ortama girmeye çalışın. Ne kadar çok insan, o kadar çok hayat. İnsanın insana kattığı tecrübeden daha büyüğü yoktur. İnsanlardan korkmayın, hatta mümkünse her gün en az 2 kişi olmak üzere her alandan insanla tanışmaya bakın. Her zaman çalabileceğiniz bir kapınız, sağlam networkleriniz olsun.


2) Olabildiğince Özgür Olduğunuzu Hissedin

Unutmayın, bu sizin hayatınız ve bir daha böyle bir fırsat sunulmayacak. Her anın tadını çıkarmaya bakın. İlerde düşünüp gülerek hatırlayacağınız şeyler yapın.  Aynı zamanda sizi sizden daha iyi tanıyan biri de yok. O yüzden kendinizden emin olduğunuz her şeyi yapmaya çalışın.


3) Kendinizi Geliştirin.

Bu kadar eğlencenin yanında hangi amaç uğruna orda olduğunuzu unutmayın ve elinizden geldiğince kendinizi geliştirmeye çalışın. Kesinlikle en az bir tane yabancı dil öğrenin. Unutmayın, artık İngilizce yabancı dilden bile sayılmıyor. İmkanınız varsa açıköğretimden 2. üniversite okuyun. Kurslar, üniversite kulüpleri,stajlar  ve kendi imkanlarınız sayesinde yapabileceğiniz çok şey var. Koca fakülteyi ot gibi yaşayarak bitirmeyin.


4) Tartışmaktan Çekinmeyin

Unutmayın, siz artık yetişkin bir bireysiniz ve sizin de fikirleriniz var. Kimseye uymak gibi bir zorunluluğunuz da yok. Kendinize özgün düşünceleriniz, olabildiğince çok konuda az da olsa fikriniz olsun. Kendinizi ifade edebilin ve inandığınız bir amaç uğruna çabalayın.


5) Dünyayı Keşfedin

Evren, inanılmaz bir büyüklükte ve her zaman bilmedikleriniz bildiklerinizden daha fazladır. O yüzden olabildiğince çok şey öğrenmeye çalışın. Şehir turuna, ülke turuna hatta dünya turuna çıkın. Bunun için Erasmus, Work and Travel gibi bir çok program mevcut. Kaldı ki kendi imkanlarınızla da yapabilirsiniz. Emin olun, bu süreçte kazanacağınız dostluklara ve edineceğiniz tecrübelere siz bile şaşıracaksınız.


BONUS: Doyasıya eğlenin. Mezun olduktan sonra geriye dönüp baktığınızda özlemle, gülerek ve hatta kahkahalarla hatırlayacağınız yıllarınız olsun.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.