Öğrenciler için Faydalı Olabilecek 5 Chrome Eklentisi

Öğrenciler için faydalı olabilecek 5 Chrome eklentisini kullanarak eğitim hayatınızda kolaylık sağlayabilirsiniz. Keyifli okumalar!

Öğrencisiniz ve internette çok mu vakit geçiriyorsunuz? Öğrencilik serüveninde zaman zaman internet, hepimiz için yorucu bir araç haline geliyor. Bir konu hakkında internette araştırma yaparken sayfadan sayfaya atlıyoruz. O kadar atlıyoruz ki bir zaman sonra ne yapacağımızı unutuyoruz. Çoğu insan internet üzerinde bir işi olduğunda tarayıcı üzerinden işlerini hallediyor. Peki, kaçımız tarayıcısını internet serüvenimizde bize yardımcı olacak bir araç olarak görüyor? Tarayıcıları daha efektif bir şekilde kullanabilmenizi sağlayacak özellikle öğrencilere yardımcı olacak eklentileri yazımızda derledik.

Chrome özelinde eklentileri tanıtmış olsak da diğer tarayıcılarda çoğu eklentiyi dilerseniz yükleyip kullanabilirsiniz.                            

  • Postlight Reader

İnternette sörf sırasında sekmeler arası geçerken farklı sitelerin arayüzleri ve farklı tasarımlar kafanı karıştırıyor olabilir. Sitede kullanılan renkler okuma yaparken gözünü yoruyor olabilir. Postlight Reader eklentisi sayesinde web sitesini daha basit bir şekilde standart yazı tipinde görüntüleyebiliriz. Özellikle yazılar karışıksa ve bir şeyler anlamanıza engel oluyorsa eklentiyi yüklemenizi tavsiye ediyorum.

Eklenti için linke tıklayın.

  • One Tab

Bilgisayarınız eğer birden fazla sekme açıkken zorlanıyorsa One Tab eklentisi sayesinde %95 oranına kadar bellekten tasarruf yapabilirsiniz. One Tab eklentisi özellikle öğrenciler ve araştırma yapanlar için inanılmaz bir eklenti. Tüm sekmeleri bir listede görebilirsiniz ve istediğiniz sekmeye hızlıca ulaşabilirsiniz.

Eklenti için linke tıklayın.

  •  Google Translate

Yabancı kaynaklarda dolaşırken sayfanın tamamını ya da belirli bir kısmını anlamıyor olabilirsiniz fakat Google Translate eklentisi sayesinde okuma yaparken dikkatiniz dağılmadan yazı üstünden bilmediğiniz kısmı anlayıp devam edebilirsiniz.

Eklenti için linke tıklayın.

  • Language Reactor

Dil öğrenme konusunda sıkıcı bir yol alıyorsanızve öğrenci olarak yabancı dil konusunda eğlenceli bir şekilde ilerlemek istiyorsanız Language Reactor tam size göre. Netflix, Youtube gibi sitelerde öğrenmek istediğiniz yabancı dili seçip izlemek istediğiniz içeriği alt yazılı seçeneğiyle açın. Alt yazının altında Türkçe anlatım ve yabancı kelimenin anlamını her an alt yazıdan bakabileceğiniz özellik eklentide mevcut.

Eklenti için linke tıklayın.

Ayrıca online olarak kullanabileceğiniz kütüphaneleri merak ediyorsanız, sizi buraya alalım!

  •  Todoist for Chrome

Yapmanız gereken birçok iş var ve kafanız karışıyorsa sorumluluklarınızı dijital ya da reel ortama yazarsanız işlerinizi daha planlı halledersiniz. Sanal ortamda işlerinizi sıralamak ve ayrı gruplara ayırmak için Todoist eklentisini kullanabilirsiniz. İşinizin olduğu   web sitelerini de eklentiye kolayca ekleyebilirsiniz. Üyelik yükselterek dilerseniz takım çalışması halinde görevleri paylaşabilirsiniz.

Eklenti için linke tıklayın.

Öğrencilik hayatınızı katkı sağlayacak öneriler, kariyer adımlarınıza yardımcı olacak etkinlik haberleri ve staj imkanları için Youthall’u takip etmeyi unutmayın!

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın