Öğrenci Kulüplerinin Kariyerinize Sağlayacağı 5 Katkı

Bu yazımızda öğrenci kulüpleri ve topluluklarının hayatınıza katacağı bazı artılardan söz ettik. Birbirinden güzel arkadaşlıklar edinirken rakiplerinizden önce kariyer basamaklarını çıkacak olduğunuz bu serüveni gelin hep birlikte değerlendirelim.

  1. Takım çalışmasını öğrenmek

Artık bir kulübe ya da topluluğa üye olduğunuzu varsayalım. Tebrikler! Artık o ailenin bir parçasısınız da. Bireysel çalışmaktan daha fazla verim aldığınızı düşünüyorsanız da öğrenci kulüpleri tabularınızı yıkmanız için büyük fırsat! Herhangi bir kaygınız ya da iş sorumluluğunuz olmasa da yaptıklarınızın ve ekibinizin bilincinde olmanız, sizi hayata hazırlayacak. Büyük bir etkinliğin parçası olmak heyecan verici olsa da sonunda takım olarak hissettiğiniz “başarmışlık” hissi emin olun her şeye değecek.


  1. İş hayatına hazırlanmak

Düzenleyeceğiniz etkinlikler, tasarladığınız projeler, kulüpteki organizasyon şeması… Aslında her biri iş hayatının küçük bir simülasyonunu oluşturuyor diyebiliriz. Kendinizi hazırlarken bir yandan edindiğiniz ‘network’ sayesinde kariyeriniz için adımlar atmaya başlayacaksınız. Firmalar ve şirketler için artık rakiplerinizden bir adım önde olacağınızdan şüpheniz olmasın. Düzenlediğiniz etkinliklerde sektörünüzden ya da departmanınızdan insanlarla birebir iletişim kurma fırsatı yakalamanın size katacaklarını mutlaka göz önünde bulundurun. Üstelik iş başvurularınızda da öğrencilik hayatınızdaki bu deneyime yer vermeniz yararınıza olacak.


  1. Yeni fikirlere saygı duymayı öğrenmek

Farklı fikirleri dinlemek ve saygı duymak, bir ekiple karar alabilmek ve kontrollerini sağlamak hem sosyal hayatınızda hem de gelecekteki iş hayatınızda size çok fayda sağlayacak. İnsanların düşünceleri, sizin düşüncelerinizden aykırı olsa da dinlemeyi öğrenmek ve tartışabilmek kişisel gelişiminize katkı sağlayacak.


  1. Kriz anını yönetebilmek

Tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi kulüp hayatınızda da her şey tozpembe olmayacak. Yaşadığınız krizleri yönetebilmek ve fırsata çevirmek için daha iyi bir fırsat olamaz. Hazırlandığınız büyük bir etkinlikle katılımcılar arasında problem çıkması ya da ayarlanan ekiplerde aksaklıklar yaşanması gibi durumlar hem ani karar alabilme reflekslerinizi geliştirecek hem de bir sonraki kriz ortamı için sizi hazırlıyor olacak.


  1. Planlama yapmayı öğrenmek

Eğer hedefiniz ortaya güzel şeyler koymak ise dikkat etmeniz gereken en önemli husus planlamadır. Doğru zaman yönetimi ve planlama ile hedefleriniz ne kadar yüksek olursa olsun ulaşacaksınız. Üstelik derslerinize de gereken önemi vererek. İşleriniz yığılmayacağı için her şeyi en ince ayrıntısına kadar değerlendirebilirsiniz. Bu sayede çalışmalarınız, yük olmaktan ziyade kendi özgür alanınıza dönüşecek. Edindiğiniz bu disiplini hayatınıza uyarladığınızda meyvelerini toplamaya başlayacaksınız.


Size tavsiyem, üniversite hayatınızı hem eğlenceli bir maceraya dönüştürmek hem de iş hayatınızda fark yaratabilmek için mutlaka bir toplulukta ya da kulüpte yer alın. Eminim ki okulunuzda ilginizi çekecek bir ekiple rastlaşacaksınız! Kendinize yeni bir meşguliyet alanı değil de fırsat olarak görmeniz halinde süreç daha da kolaylaşacak ve asla pişman olmayacaksınız.

İlgini çekebilir: İnsan Kaynakları | Nedir, Ne İş Yapar, Neden Tercih Edilmelidir?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.