Mutlu ve Daha Başarılı Bir Hayat İçin Değerlendirmesi Gereken 7 An

Başarı ve mutluluk ulaşabileceğimiz kolay şeylerden değildir. Mutluluk ana hatlarıyla sıkı ve düzenli bir çalışma, çok zaman ve şans gerektirir.

İşte bu yüzden içinde bulunduğunuz, dünyada geçirdiğiniz her kısa andan istifade etmemiz gerekiyor. İnsan doğası gereği her zaman hep daha fazlasını ister. Daha fazla para, daha büyük bir ev, daha iyi bir iş, en son çıkan telefon, daha yeni bir gardırop, daha, daha, daha… Bir şeylerin daha iyisi hiçbir zaman son bulmayacaktır. Burada yapmamız gereken şey o an elimizde olan en değerli şeye sahip çıkmak ve bununla mutlu olmaktır.

İşte mutlu ve daha başarılı bir hayat isteyenler için her gün yaşayabileceğiniz 7 değerli an:


1. Gülme Anı

“Gülmüyoruz çünkü biz mutluyuz- biz gülmekten dolayı mutluyuz”- William James

Gülümsemenin ve kahkaha atmanın insanı daha iyi hissettirdiğinin bilimsel ve fizyolojik kanıtları var. Gülmek için her gün mutlaka vakit ayırın. Bunun bulaşıcı ve canlandırıcı etkisini hissedeceksiniz. Etrafınızı komik insanlardan oluşturun ve bol bol kahkaha atmak için kendinize fırsatlar yaratın.


2. Kutlama Anı

“Kendinize sorun, işte size daha önce hiç olmadığı gibi kutlamak için bir fırsat, kendi gücüm, kendi ihtiyacım olan her şeyi yapmak için kendi becerim.” – Tony Robbins

Gün içinde küçük başarılarımızı kutlamak için yeterince vakit ayırmıyoruz bazen büyük başarılarımızı bile. Bir konuyu çalışıp anladığımızda, bir ödevi teslim tarihine yetiştirdiğimizde, güzel bir resim çizdiğimizde ya da güzel bir şarkı söylediğimizde bu güzel anları kutlamamak için hiçbir sebebimiz yok.


3. Düşünme Anı

“Büyük şeyler kas, hız veya fiziksel beceri ile değil; yansıma, karakter gücü ve yargılama ile kazanılır.” – Marcus Tullius Cicero

Evet kabul, hepimiz kalabalık şehirlerde yoğun bir hayat geçiriyoruz. Ancak her gün en az bir anı hiçbir şey yapmadan sadece düşünerek geçirmek çok önemlidir. Telefonunuzu bırakın ve tek başınıza bir yerlere gidin. Gün içinde aldığınız kararları, öğrendiğiniz bilgileri düşünün. Bu sürenin çok uzun olmasına gerek yok.


4. Gurur Anı

“Bütün hayatın boyunca başkaları senin başarılarını senden almaya çalışacaktır, onu kendinden almaya kalkma.” – Michael Crichton

Bazıları “gurur” kelimesini negatif anlamlı olarak düşünür. Ama gurur duyacak çok şeyimiz vardır. Her gün en az bir anımızda arkamıza yaslanıp yaptığımız iyi

işleri düşünüp kendimizle gurur duymalıyız. Gittiğiniz yolda gerçekleştirdiğiniz küçük şeyler için gurur duyun.


5. Alçakgönüllülük Anı

Yüksekliği istedim, onu alçakgönüllülükte buldum. Hz. Ali

Başarılarınızdaki gurur harika, ama çevrenizdeki derin evrende minik rolünüzü takdir ettiğiniz bir tevazu anınız da olmalı. Çevremizdeki inanılmaz dünyayı takdir etmek için bir dakikanızı ayırdığımızda sahip olduğumuz her şey için mutlu olmamak zor.


6. Sevinç Anı

“İsterseniz, her gün daha önce olanlardan daha fazla sevinçle doludur. İsterseniz, en rastlantısal olan en olaylar bile sizin lehinize sonuç verebilir.” – Ralph Marston

Kahkahalar harikadır ama sevinç daha güçlü bir duygudur. Ailenizle, arkadaşlarınızla, ruhsal bağlantılarınızla olan sevinçlerinizi hatta bir oyunda, müzikte ya da dansta bulacağınız sevinçleri yaşamak için kendinize zaman ayırın.


7. Minnettarlık Anı

Minnettar olduğunuzda korku gider ve yerini bereket alır.- Anthony Robbins

Son olarak, yaşamınızdaki insanlar, sahip olduğunuz ve olacağınız deneyimler ve çevrenizdeki dünya için her gün şükran duygunuzu ifade etmek için vakit ayırın. O an elimizde olan her şey şükretmek, mutlu olmak için en büyük sebebimiz, yeter ki bunların farkında olalım.

İşte tüm bunlar sadece birer anlar, çok fazla zaman almamaları gerekir ve şanslı kişiler bunları düzenli olarak yapanlardır. Ancak bunların ne kadar güçlü olabileceğinin farkında olarak, kendinizi gerçek mutluluğa götürmelisiniz.

Senin de İlgini Çekebilir: Ar-Ge Departmanı Nedir? Ne İş Yapar?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

 

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.