Liderlerin Yapmaktan Vazgeçemediği 5 Altın Kural

Lider olmanın olmazsa olmaz 5 altın kuralını sizler için araştırdık. İşte liderlerin yapmaktan vazgeçemediği o 5 altın kural!


1) Kararsızlık başarının en büyük düşmanıdır.

Ne istediğini bilmeyen bir lider, ilerde atacağı adımların sağlam olmasını sağlayamaz. İyi liderler verdikleri sözlerin, bağlı oldukları taaddütlerin her daim bilincinde olarak adımlarını atarlar. Herhangi bir kararı alıp verirken, hedefe giden bütün yolları taşlardan arındırarak ilerlerler. Kararlı oldukları şeyden dönmemek ve onun için büyük bir çaba sarf etmek bir liderin sahip olduğu en ayırt edici özelliklerden biridir.


2) Sıkı kararlar alırlar.

Küçük, önemsiz şeylerden tutunda büyük ölçekli vakalara kadar olup biten her şeyi, geçmiş deneyimlerden kazanılan zaferler ya da yenilgilerle bütünleştirerek kararlar alırlar. İyi bir karar, iyi bir kader yaşamanıza sebebiyet verir. Kararlarınızda ne kadar emin gözükürseniz, toplumları peşinizden sürüklemeniz de o denli kolay olur. Ve iyi liderler her daim toplumu peşlerinden sürükleyen nitelikli bireylerdir.


3) Takip ederler.

Liderler her daim kendilerinden bir önceki liderlerin hayatlarını, yaşam tarzlarını ve durumları değerlendiriş biçimlerini takip ederler. Bir lider daima bir diğer lider için merdivenin ilk basamağını oluşturur. Yaşananlar farklı olsa bile tecrübe dediğimiz şey sabittir. Günümüzün önde gelen liderlerine baktığımızda toplumun manevi duygularını iyi paylaşabilen ve onlara güçlü bir şekilde hitap edebilen insanlar olduklarını görürüz. Oldukça doğru bir yaklaşımdır. Tecrübelere odaklandığımızda toplumun ulaşabileceği bireylerin sözlerine uyum sağlama konusunda daha olumlu bir tutum izlediklerini görebiliriz.


4) Soru sorarlar.

Soru sormaktan vazgeçmeyin. Çalışanların en büyük hatalarından birisi de kariyer hayatları boyunca üstlerinin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak adına kendilerine sunular fırsatları yeterince iyi değerlendirmemeleridir. Fakat geçmek üzere olduğunuz yollardan sizden önce geçen birilerinin olması, onlardan alacağınız çoğu bilginin kapısını aralamaktır. Soru sormaktan ve daha fazla bilgi sahibi olmaktan vazgeçmeyin.


5) İnsanlara akıl hocalığı yapmak konusunda oldukça yetenekli bireylerdir.

Biliyoruz ki hiç kimse ve hatta şu anda sıraladığımız liderlik vasıflarını taşıyan bireylerde bile yaratılış gereği kusursuz olma gibi bir özellik ne yazık ki mümkün değildir. Bu insanların bizden oldukça yukarıda veya aşağıda olduklarını savunmuyoruz. Fakat şu an oturduğunuz koltuğa ulaşmak için belki 2, belki 10 yıl beklemek zorunda olacak genç ve yetenekli bireylere tecrübelerinizden bir parça uzatmak sizi oldukça vasıflı bir lider yapacaktır.

İnsanlara bazı durumlarda tünelin çıkışını göstermek, farklı geçitler keşfetmenize olanak tanıyacaktır. Başkalarına yaptığınız ya da yapacağınız her türlü yatırım bir nevi kendi yatırımınızdır.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın