Kullanımı Kolay Grafik Tasarım Uygulamaları

Çektiğimiz bir fotoğrafı, ödevimiz ya da projemiz için bir görseli ya da hoşumuza giden herhangi bir şeyi tasarım harikasına dönüştürmek için kullanımı kolay grafik tasarım uygulamaları tercih ediyoruz. Gelin şimdi birlikte, dünyada en çok kullanılan birkaç tanesine göz atalım!

Canva

Canva, içeriklerini görselleştirmek isteyenler arasında kullanımının kolay olmasıyla bilinmektedir. Canva’yı sürükle bırak gibi kullanımı kolay özellikleriyle ihtiyaçlarınızı karşılamak için kullanabilirsiniz. “Sürükle bırak” özelliği açık olan uygulama penceresi üzerinden, elinizin altında bulunan dosyayı doğrudan sürükleyerek ekstradan bir yükleme penceresi açmak zorunda kalmadan Canva’ya aktarabilirsiniz. Grafik tasarım çalışmaları için bu uygulamayı kullanırken elinizde bulunan görselleri kullanabileceğiniz gibi eğer elinizde görsel yoksa Canva’nın kullanıcılarına sunduğu ücretsiz stok görselleri kullanabilirsiniz.

Görselinizi belirledikten sonra, üzerine eklemek istediğiniz metin için Canva’da hazır bulunan yazı tipleri arasında seçim yapabilirsiniz. Eğer arka planı farklılaştırmak istiyorsanız, bu çalışmayı yine elinizdeki görsellerle veya stok görsellerle yapabilirsiniz. Metinlerinizde kullandığınız renkleri de değiştirerek tasarımınıza son hâlini verebilirsiniz. 3 farklı fiyatlandırma modeli olan Canva’yı başlangıç paketi ile ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Ücretsiz paket hızlı projeler üzerinde çalışan bireyler ve küçük gruplar için öneriliyor. Tasarım ve yayıncılık anlamında, özel boyutlarla tasarımlar oluşturma, oluşturulan tasarımları PDF, JPG, PNG olarak dışa aktarma ve sosyal paylaşım modu gibi imkanları da barındırmakta.

Fotor

Fotor, medya pazarlaması için yardımcı olabilecek olanaklara sahiptir. Bu olanakların başında Hızlı bir şekilde oluşturabileceğiniz promosyon bannerları geliyor. İki farklı fiyatlandırma modeli olan Fotor’u başlangıç paketi ile ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Ücretsiz hesap kullanıcıları; temel anlamda düzenleme ve portre rötuşlama yapabilirken aynı zamanda fotoğraf efektlerinden yararlanabiliyorlar. Başlangıç düzeyindeki kolajlar ve şablonlara ulaşabilmektedirler.

Figma

Figma; tasarım, prototip oluşturma ve kod oluşturma araçlarıyla, tarayıcı tabanlı bir kullanıcı arayüzü ve kullanıcı deneyimine sahip tasarım uygulamasıdır. Figma’nın diğer online araçlara göre en ayrıştırıcı yanlarından birisi gerçek zamanlı iş birliğine izin vermesidir. Bu özellik, ekibinizin aynı anda, tasarım üzerinde değişikliklerde bulunmasına imkan sağlıyor. 3 farklı fiyatlandırma modeli olan Figma’yı başlangıç paketi ile ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Başlangıç paketi en fazla 2 editör ile 3 projeye kadar yapılan çalışmalar ile sınırlı. Bu paket, tasarım ve prototipleme anlamında sürüm geçmişini 30 dakikada bir otomatik olarak kaydediyor.

Adobe tarafından grafik tasarım hizmetine sunulan araçlar; Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, CorelDRAW ve Affinity olarak sıralayabiliriz.

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop; artık yalnızca grafik düzenlemede değil, bir bütün olarak dijital sanatta endüstri standardı haline geldi. Fotoğraf düzenleme ve birleştirmeden dijital boyama, animasyondan grafik tasarıma kadar her türlü yaratıcı projenin merkezinde yer alıyor. Photoshop uygulaması ile görselleriniz kırpıp, üzerindeki öğeleri silebilir ve çektiğiniz fotoğraflara rötuş yapabilirsiniz.

Adobe Illustrator

Grafik tasarım ile ilgili uğraşı olan kullanıcılar tarafından sıklıkla faydalanılan uygulamalardan bir tanesidir. Adobe Photoshop uygulamasından farkı, her türlü çizime olanak sağlaması ile birlikte açısından tasarımcının yaratıcılığını son derece ön plana çıkartmaktadır. Fotoğraf kullanmaktansa, kendi tasarımlarınızı da oluşturabilirsiniz. Ön plana çıkmasındaki en önemli özelliklerinden birisi uygulamanın vektör özelliğidir. Vektörlere bağlı tasarım yapmanın en büyük artısı, boyutlar ne kadar büyürse büyüsün; görüntüde herhangi bir bozulma olmuyor. Adobe Illustrator’de oluşturulan vektör grafikleri çözünürlükten bağımsız çalışmaktadır. Çözünürlükten bağımsız olması, üzerine çalışılan görselin herhangi bir boyutta yeniden boyutlandırılmasında kalite kaybını önler. Bu özellik vektör tabanlı grafik tasarımları, piksel tabanlı tasarımlardan ayırmaktadır.

CorelDRAW

CorelDraw, kullanıcılarına birçok çözüm sunuyor. Standart tasarım çalışmaları, dijital formların tasarımları, fotoğraflar üzerinde düzenlemeler yapmak, fotoğraf manipülasyon çalışmaları yapmak, fotoğraflar ya da grafikler üzerine metinler eklemek, görsel boyutlarını değiştirmek ve düzenleme gibi çalışmalar bu çözümlerin içerisindedir. Bu özellikler sayesinde dijital alanda kullanacağınız reklamların görsel tasarımlarını yapıp üzerindeki görsel ve banner çalışmalarını buradan kontrol edebilirsiniz.

Afiinity

Muadillerine göre yeni bir uygulamadır. Her ne kadar yeni bir uygulama olsa da özellikle Adobe Photoshop uygulamasına ciddi bir rakip olarak görülüyor. 2019 yılında, Amateur Photographer dergisi ve Photography Review blogu tarafından yılın yazılımı seçilmişti.

İlginizi çekebilir: Herkesin Dilinden Düşüremediği Gelecek! Kripto Paraya Giriş 101

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın