Kariyerinize “Teknokent” Çalışanı Olarak Devam Etmeniz İçin 4 Neden

Mezuniyet gelip çatınca artık vermeniz gereken çok önemli bir karar vardır. Eğer hali hazırda bir şirketle iletişim içinde değilseniz önünüzdeki seçeneklerinizi değerlendirip kariyer yolunuza bir başlangıç yapmanız gerekir. Peki bunca seçenek arasında neden teknokent?


1. Kampüs Hayatından Kopmamak

Teknokentler ne kadar öğrencilerin çoğunlukta olmadığı yerler olmasa da profesyonel kariyerinize yıllarca eğitim aldığınız üniversitede devam etmek büyük bir artıdır. Her şeyden önce kampüs hayatı sahip olduğu samimi ortam sebebiyle öğrencilerin kopmak istemediği bir yerdir. Binlerce öğrencinin bir arada olmasının yarattığı bu güzel ortam bir nevi öğrencilerle dolu bir mahalle gibidir ve kampüs hayatından ayrılmak adaptasyonunuzu yavaşlatabilir. Bu dezavantajdan kurtulmak adına teknokentlerde çalışmak size büyük bir artı sağlayacaktır.


2. Rahat Çalışma Ortamı

Teknokentler çoğunlukla start-uplar ya da orta seviyeli şirketlerden oluşur ve organik bir yapıya sahip olan bu şirketlerde çalışmak, size iş hayatını sevmenizde büyük kolaylık sağlar ve her şeyden önemlisi veriminizi artırır. Burada gevşek bir çalışma ortamı olduğunu tabi ki söyleyemeyiz ancak hiyerarşinin düşük seviyede olması ve rahat çalışma ortamı, veriminizi artırmanızda size büyük katkıda bulunur.


3. Yüksek Lisans

Eğer mezun olduğunuz üniversitede yüksek lisans yapmayı düşünüyorsanız, o üniversitenin teknokentinde çalışıyor olmanız size bu yönden çok büyük rahatlık sağlar. Yüksek lisans derslerine gitmek için ayırmanız gereken zaman, hatrı sayılır düzeyde azalacaktır. Hem aynı yerde okuyup çalışacak olmanız hem de rahat çalışma ortamının sağladığı avantaj ile iş hayatınız ile eğitiminizi kolay bir şekilde dengeleyebilirsiniz.


4. Kendinizi Keşfetme İmkanı

Teknokent şirketleri genelde çok fazla çalışana sahip olmadıkları için sadece uzman olduğunuz işi değil, yeri geldiğinde nasıl yapacağınızı araştırmanız bile gerekse başka işler de yapmanız gerekebilir. Bu bazen can sıkıcı bir hal alsa da farklı farklı alanlarda işlerde görev alarak kendinizi rahatça gözlemleyebilirsiniz. Gelecekte başka bir kariyer yolu seçme kararı alacak olursanız bu tecrübeniz sayesinde neleri yapıp yapamayacağınızı biliyor olacaksınız.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.