Kariyerinize Büyük Bir Etkide Bulunabilecek Ufak Günlük Rutinler

Hepimiz büyük hedeflerin peşinde koşup çok iyi yerlere gelmek isteriz. Bunun için de çabalamaya dair kendimize söz veririz ancak büyük bir sıkıntı var. Kimi zaman bu büyük hedeflere ulaşmak, şu anki konumumuzdan dolayı bize imkansızmış gibi geliyor. Bunu aşmanın temel yollarından biri; daha küçük ve adım adım düşünmek. Kendinize “büyük standartlar hedeflemiyorum” demek yerine “hedefime ulaşmak için günlük rutinler ile adım adım ilerleyeceğim” deyin ve azimli olun. Birazdan bahsedeceğim 2 günlük rutin, basit gözükse bile sizi aşamalı şekilde hedefinize bir adım daha yaklaştıracaktır.

1. Okuma

Okuma denince hemen paniğe kapılmayın. Sizden her gün bir kitaba dalıp bitirmenizi istemiyorum. Birçok anlama gelen Okuma; bana göre kimi zaman derinlemesine bir blog gönderisini kontrol etmek, kimi zaman da yatmadan önce bir kitabın 5 sayfasını okumak anlamına geliyor. Kendi bölümünüzle alakalı haberlere ayak uydurarak ve de mesleki gelişim yazılarını takip ederek oyunun bir adım önüne geçebilirsiniz. Sürekli olarak öğrenin ve sürekli yeni fikirler, yeni sesler ve yeni perspektiflerle meşgul olun. Böylece, bu yaptıklarınız kararlarınızı destekleyecek ve iyi yönde şekillendirecektir.

Bu nedenle, her gün 5 sayfa bile olsa okuyun. Belki ilerde bu miktar kendiliğinden artacaktır. Bunu bir iş gibi düşünmeyin. Aksine sizi daha iyi olmaya, daha iyi şeyleri yapmaya motive edecek ve size ilham verecek bir yardımcı olarak düşünün.

2. Soru Sorma

Herhalde alabileceğiniz en kolay tavsiyelerden biri sormaktır. Evet dostlar korkmadan çekinmeden sorun. Sorun ki öğrenin. Öğrenin ki gelişin. Gelişin ki hedefe ulaşabilin. İhtiyaç duyduğunuzda, anlamadığınız konuyu etrafınızdakilerden açıklamasını isteyin. Nasıl tepki verir diye dert etmeyin. İşin uzmanına, gittiğiniz herhangi bir etkinlikte kafanıza takılan bir şeyi sorma cesareti gösterin ki kendinizi geliştirin. Daha fazla öğrenmek ve neyi bilmediğinizi anlamak için daima gayret edin. Aptalca soru diye bir şey yoktur(aslında, bir soru sizi daha akıllı gösterebilir) ve eğer şu anda o soruyu sormazsanız, ilerde geriye dönüp sadece sormuş olmayı dilersiniz. Çok basit görünüyor değil mi? Ancak kariyeriniz ve başarınız söz konusu olduğunda tembel olma eğilimindeyseniz işe soru sormakla başlamak uygun bir yol.

Sonuç olarak, günde birkaç sayfa bir şeyler okumak, bir konu hakkında soru sormak ne kadar zor olabilir?

O halde yazıyı birkaç güzel motivasyon sözleriyle sonlandıralım.

– Başarı gün içinde tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır.

– Bundan bir yıl sonra bugün başlamış olmanızı dileyeceksiniz.

– Bir gün haftanın günü değildir.

İlgini Çekebilir: İyi Bir Mülakat Öncesi Stresinizi Azaltmanın 8 Yolu

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

 

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.