Kariyer Seminerlerine Katılmanın 5 Faydası

Kişisel gelişim olaylarını ilk duyduğunda, “Oturup başkasının konuşmasını dinleyerek geçireceğim” gibi bir düşünceniz mi ortaya çıkıyor? Kariyer etkinlikleri, mümkün olan en kısa sürede başarılı olmanız için ihtiyacınız olan tüm doğru araçları ve bilgileri sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Kariyer etkinliklerinin en önemli 5 faydasını sizler için hazırladık. Yazının sonuna sizler için bir de sürpriz hazırladık. 


1. Kariyeriniz için ipuçları ve tavsiyeler

Hepimiz kariyer yolculuğumuza bir yerden başlamak istiyor veya başladığımız yolda nasıl devam etmemiz gerektiğini merak ediyor,risk almaktan çoğu zaman korkuyoruz. Verimli bir etkinlik geçirmek için konuşmacıların ipuçlarını kaydedin. Etkinliğe katılarak, yalnızca kullanabileceğiniz ipuçlarına erişmekle kalmaz, aynı zamanda etkinliği izleyiciye göre uyarladıkları için konuşmacı ile oldukça kişiselleştirilmiş bir eğitim deneyimi yaşamaya eşsiz bir fırsatınız olur.


2. Yeni insanlarla tanışma şansı

Kariyer hayatının olmazsa olmazı “Network”. Yeni kişilerle tanışmak,onlara merak ettiklerinizi sormak istiyor fakat bu doğru kişilere nasıl ulaşacağınızı bilmiyor musunuz? Merak ettiklerinizi cevaplayacak doğru kişilerle tanışmanın yanı sıra,sizin gibi kendilerini geliştirmek ve büyümek isteyen insanlarla tanışmanızı sağlar. İster yeni bir kahve arkadaşı, ister yeni bir etkinlik arkadaşı, isterse yeni bir iş fırsatı kursanız bile, Kariyer etkinlikleri yeni insanlarla tanışmak için idealdir.


3. Yenilenen motivasyon

Günlük eziyete o kadar kapılmak kolaydır ki, iş veya ilgi alanlarınız için motivasyon veya heyecan kaybedersiniz. Bir seminerin yoğun bir şekilde incelenmesinin bir kaç günlüğüne kendinizden uzak durmanız ve kendinizi konunuza adamanız için bir fırsat sağladığını belirtir. Sonuç olarak, hedeflerinizi sürdürmek ve coşkunuzu yeniden yükseltmek için seminerden yenilenen motivasyon ile dönebilirsiniz. Bu, daha yüksek verimlilik ve mesleki ve akademik hedeflerin gerçekleştirilmesine yol açabilir.


4. Uzmanlaşmak ve İlham Almak

Kariyer seminerleri kendi alanınızda daha fazla uzmanlık kazanmanızı ve işinizde gelişmenin yolları hakkında yeni fikirler geliştirmenizi sağlarken, yeni insanlarla tanışmak, hikayelerini dinlemek ve yeni şeyler öğrenmek çoğu zaman büyük ilham duygularına yol açar. 


5. Eğlenceli Geçen Bir Gün

Yoğun okul, iş temponuza kısa bir ara vererek sizlerin daha eğlenceli bir gün geçirmenizi sağlar. Düşünsenize size iyi gelmek için okuldan veya ofisten uzak bir gün var ve çoğu insan çıkarlarını ve tutkularını paylaşan başkalarıyla bağlantı kurmayı seviyor.


Kariyer seminerlerini 5 faydasından size bahsettik. Hem girişimcilik hem kurumsal hayata dair başarı, fark yaratmak, motivasyon ve ilham dolu harika bir gün geçirme fırsatını kaçırmamak için “Youth Career Day” seni bekliyor. Başvurmak için son gün 12 Şubat. Hemen başvur!

 

Gebze Teknik Üniversitesi, Employer Branding Team Member @Youthall , IEEE GTÜ