Kampüslerde Allzin – Kampüste Neler Yaşandığını Gerçekten Biliyor Muyuz?

Allzin’i anlatmaya hepimizin iyi bildiği #şiirsokakta etiketi ile başlar “#şiirsokakta ama hangi sokakta cevabı allzin’de” olarak size sunarsak sanırım biraz ipucu vermiş oluruz.

Allzin onlarca amaç için kullanılabilir; her kesimden mobil cihaz kullanıcısına hitap ettiği gibi özellikle kampüslerde yaygın ve etkin olarak kullanılabilecek bir mobil uygulamadır.

Üniversite zamanları eğlencelidir; kampüs, öğrenci evleri, yurt yaşamı, öğrenci dostu mahalle ve semtler bizlere çok şey katar. Bunu yaşamış biri olarak da çalışma hayatına başlayınca iyiden iyiye hissedebileceğinizi söyleyebilirim. Dersler, etkinlikler, seminerler, eğitimler, deneyler, vizeler, finaller, spor aktiviteleri, konserler, tiyatro, sinema, eğlence aktiviteleri, yeni arkadaşlar, yeni kültürler, yeni bakış açıları derken şöyle bir bakıldığında dolu dolu geçen yıllardır.

Kampüsün her noktasında ve şehirde aslında bize birçok şey katacak etkinlikler vardır. Bunları takip etmek ve planlamak da her zaman kolay olmaz. Allzin kimseyle arkadaş olmadan, kimseyi takip etmeden belirlediğiniz mesafe aralığında olan paylaşımları size gösterir. Siz de etkinlik ya da bildirimleri çevrenizdekilere bildirebilir ve onlara da fırsat tanımış olursunuz.

İsterseniz birkaç örnek üretelim;

  • “Konferans salonunda harika bir söyleşi var ve ders son anda iptal edildiği için başka planın da yok. Allzin zaman tüneline baktığında bu paylaşımın ne kadar süre önce ve ne kadar mesafeden paylaşıldığını görüyor; hangi fakültede hangi bina da hangi salonda bu yerleşkelerin adını bilmeden de hemen gidiyorsun.” Allzin ile bu söyleşiyi kaçırmamış olacaksın. ☺
  • Güzel Sanatlar fakültesinde tiyatro seçmeleri var ve katılıma açık, hemen sen de gidebilirsin. ☺
  • Kampüsün herhangi bir noktasında bir grup öğrenci gitar çalıyor, şarkılar söylüyor, dans ediyor eğleniyorlar ve diğer öğrencilerin de çekinmeden aralarına katılmalarını istiyorlar. Paylaşımı yaptıklarında artık sen de davetlisin ve boş zamanını insanlarla sosyalleşerek ve eğlenceye dönüştürebileceksin. ☺
  • Takım oyunu oynayacaksınız ve ekibe yeni arkadaşlar lazım, tanıdığın herkese söyledin sonuç alamadın oynamak isteyen ilgili insanları davet ederek eğlenceyi sürdürebilirsiniz. Ne yaptığınızı, ne zaman ve nasıl birisine ihtiyacınız olduğunu yaz gelmek isteyen gelsin. ☺
  • Ev arkadaşın mezun oldu veya bir şekilde anlaşamadınız, 1 odan boş kaldı. Hemen odayla ilgili detayları ve fotoğrafları paylaş. Ve yeni bir ev arkadaşın oldu! ☺
  • Dönem başladı, elinde geçen seneden kitapların ve notların var. Hem birilerinin işine yarasın hem de biraz para kazanayım istiyorsun. Allzin ile paylaştın, alıcıyla anlaştın, herkes mutlu oldu. ☺
  • Kullanmadığın eşyaların var, başkalarının işine yarayabileceğini düşünüyorsun. Çöpe de atmak istemiyorsun. Allzzin ihtiyacı olan kişiyi senle buluştursun! ☺

Allzin yaratıcılığını kullandığında sana her alanda yardımcı olabilecek bir uygulamadır. Unutma seni ve hayatını etkileyecek tüm etkileşimler en yakınlarından başlar ve mesafe uzadıkça bu etki ve senin için anlamı azalır.

Uygulamanın içinde hiç iletişimimiz olmayan insanlar, takip ettiğimiz insanlar, beğeniler, yorumlar, bildirimler, gönderinin konumu, o konuma gitmek için navigasyon, gönderinin sana olan anlık uzaklığı ve direkt mesajlaşma gibi tüm özellikler kullanıcı dostu bir tasarımla parmaklarının ucunda seni bekliyor. Ayrıca kategorilerden ilgini çekebilecek olanları sana özel favori kategori sayfasıyla sana özetliyor.

Allzin’i şu amaçlar için kullanabilirsiniz; www.allzin.net

  • Çevrenizdeki kullanıcıların/işletmelerin/mekânların neler paylaştığını görün(anasayfa>yakınımdakiler)
  • Takibinizdekilerin neler paylaştığını görün (ana sayfa>takibimdekiler)
  • İncele’ye dokunun; harita üzerinde gönderinin konumunu ve kendi konumunuzu görün. Navigasyon çalıştırın ve hemen ulaşın!
  • Özel mesaj gönderin; mesaj, fotoğraf ve konum olacak şekilde.
  • O an ki konumunuzdan gönderi ve/veya fotoğraflar paylaşın
  • Gönderileriniz beğenildiğinde veya gönderilerinize yorum yapıldığında bildirimler alın.
  • Gönderinin konumunu hassas olarak paylaşın ve diğer kullanıcılar allzin’den çıkmadan navigasyonla o konuma gelebilsin.
  • Konum gizliliği gerektiği durumlarda hassas konumu kapat özelliğini kullanın.
  • Gönderinize uygun kategori ekleyin ya da kategori eklemeksizin paylaşın.
  • Kategoriler; Alışveriş, Sinema, Tiyatro, Spor, Yeme-İçme, Emlak, Araç, Konser, Etkinlik, Doğa, Seyahat, Haber

Ülkemizin geleceğinin temellerinin atılmasının yanında sosyal ve ekonomik anlamda üniversite öğrencilerinin önemi bildiğiniz gibi çok büyük. Türkiye’de 196 farklı üniversite var ve bu üniversitelerde YÖK verilerine göre okuyan öğrenci sayısı 6 milyonun üzerindedir.  2017 verilerine göre 80 milyonluk nüfusumuzun %60’ı yani 48 milyonu aktif sosyal medya kullanıcısıdır. Bunun da %55’i üniversite çağlarındaki gençlerdir.

Allzin, “İnsanların birbirlerine ve çevrelerine saygılı, yardımsever ve duyarlı olabildikleri; Dünyanın en fazla katkı sağlayan ve en çok tercih edilen iletişim ağı olmak” vizyonu ile hayata değer katmak üzerine oluşturulmuş bir mekanizmadır.

Siz de çevrenize ve kendinize katkı sağlamak; bizlere destek olmak için uygulamayı hemen indirin.

Allzin App Store’da.

Hemen indirin ☺

https://itunes.apple.com/tr/app/allzin/id1186723320?mt=8

 

 

Boğaziçi Üniversitesi/ ESTIEM

Bir yanıt yazın