Kaliteli Bir Hayat İçin 7 Öneri

Kaliteli bir hayat için 7 öneri verdiğimiz yazıyı okuduktan sonra hayatınızda gerçek anlamda değişiklikler yapmak isteyeceksiniz!

Kaliteli bir hayat sürmek hepimizin ortak isteği. Her yeni yıl kendimizle, hayatımızla ilgili yeni bir şeyler öğreniyoruz. Her yılbaşında yeni yılımız için kendimize hedefler koyuyoruz. Bazılarımız belirlediği yeni yıl hedeflerine ulaşabilmek için hızlıca harekete geçerken bazılarımız ise hedeflerini eyleme dönüştürmekte zorlanabiliyor. Yeni yıl ve yeni sen için sana küçük önerilerle geldik. Gelin yaşam kalitenizi yükseltecek önerileri birlikte keşfedelim!

1. Uyku düzeni ile hayat kalitenizi yükseltin.

Hayat kalitemizi arttıran en önemli etkenlerden biri de uyku düzenimizdir. Gün içinde zinde ve yeterli hissedebilmeniz için iyi bir uyku çekmeniz çok önemli.

Bu neden erken yatmayı ve kalkmayı alışkanlık haline getirmeniz gerekiyor. Uyku düzeninizi ayarladıktan sonra gününüzün daha verimli geçtiğini fark edeceksiniz.

uyku

2. Kişisel gelişim Podcastleri dinleyin.

Podcast’ler size dinlediğiniz şeyin bir parçası olmanızı sağlar. Yolda geçirdiğiniz zamanı podcast dinleyerek değerlendirebilirsiniz. Tamamen dinleme odaklı olduklarından günlük hayatta daha iyi bir dinleyici olmanıza katkı sağlar. Podcast’leri normal rutininizin bir parçası haline getirirseniz öğreneceğiniz çok şey var.

podcast

3. Daha çok okuyun.

Yapılan bir araştırmaya göre kitap okumak, daha uzun yaşamanıza bile yardımcı olabilir!

Hayata farklı perspektiflerden bakmak, pratik çözümler üretmek ve çok daha fazlası için kitap okumanız gerekiyor. Kitap okumak için boş vakit aramak yerine, onu alışkanlık haline getirin. 

kitap okumak

4. Yeni insanlarla tanışın, sosyal olun.

Etrafınızda olumlu ve çok yönlü insanlar biriktirmeye çalışın. Toksik insanları hayatınızdan çıkarın ve yeni insanlara kapı açın. Sizi geliştirecek, mutlu edecek insanlarla arkadaş olmaya özen gösterin. Yeni insanlarla tanışmaktan çekinmeyin!

arkadaşlar

5. Yazmayı alışkanlık haline getirin.

Yazmak da okumak kadar önemlidir. Yazma insanın kendi iç yolculuğudur, size aittir. Yeni yılda kendiniz için sadece içinizden geçenleri yazabileceğiniz bir defter edinin. İçinizden geçenleri, düşünce fazlalıklarını yazarak kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

yazmak

6. İşlerinizi biriktirmeyin.

Yapmanız gereken işleri zamanında yapın ve ertelemeyin. Unutmayın ki her şey ilk adımla başlar!

Bir ödeve başlamak, evi temizlemeye başlamak, diyete başlamak, spora başlamak. Ufacık bir adım dahi bitişe yaklaştığınızı gösterir. İlk adımı attığınızda işlerinizin devamının hızlıca geleceğini unutmayın. İşlerinizi biriktirmeden, ertelemeden bitirmek kendinize olan inancınızı arttıracaktır.

7. Hata yapmaktan korkmayın.

Hata yapmak, yeni şeyler öğrenebilmenin en önemli yollarından biridir. Kendinize hata yapma hakkı tanıyın! Hata yaptığımız zaman bunu kabul etmek oldukça zordur. Hatalarınızı, başarısızlık olarak görmeyin. Bunun yerine hataları bir öğrenme ve kendini geliştirme fırsatı olarak görün. Ayrıca hatalarınız, yaptığınız işe daha çok odaklanmanıza yardımcı olur.

Hayatına olumlu katkıda bulunacak daha fazla öneri için Youthall Blog’u takip etmeyi unutma!

 

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın