Kadın Yönetici Olmanın Avantajları ve Dezavantajları

Her erkeğin arkasında başarılı bir kadın vardır klişesinden çıkma vakti geldi de geçiyor. Bu tabuyu yıkıp yeni bir söz söylemek gerekirse eğer her başarılı kadının arkasında başarılı diğer kadınlar vardır. Bunu ben değil kadınlar söylüyor! Bugün size iş hayatında kadın yönetici olmanın yarattığı avantajlar ve dezavantajları derledik.


Kadın Liderler

Sanat liderliğinden tutun pazarlamaya, yaratıcılıktan global liderliğe kadar kadınlar bilinenin ve duyulanın aksine hem piyasalarda hem de yaptıkları işlerin kuruculuğunu üstlenmede lider olmayı başarmışlardır.

İş ve ekonominin en bilinen Fortune Türkiye dergisi vizyoner ve başarılı kadın yöneticileri “En Güçlü 50 İs Kadını” listesiyle bir araya getirmiştir. Bu başarılı kadınların yaptıklarına ve yapmak istediklerine karşı dış etkiler elbette vardır.


İş kadınlarının yaptıklarına dış etkiler

Peki nedir bu dış etkiler? Şirketin büyüklüğü, global ekonomideki önemi, kurumun performansı, yöneticinin kariyer çizgisinde nasıl ilerlediği ve sosyo-kültürel kalkınmaya etkileri olarak sıralayabilir ve arttırabiliriz.

İnanmak başarmanın yarısıdır sözü işte bu kadınlar için söylenmiştir.

Evet! Kadınlar başarıya önce inanmak gerekiyor diyorlar, çözümlere ve bunların sonuçlarını takip etmenin bizi daha iyi bir dünyaya götüreceğini söylüyorlar ve en önemli şeyin de aslında bu olduğu düşüncesindeler.


Yöneticileri Kadın Olan Şirketlerin Şansı

Yine Harvard Business’ın yaptığı araştırmaya göre kadın yöneticilere sahip şirketlerin iflas etme ihtimali yönetim kurulunun tamamı erkeklerden oluşanlara oranla % 27 daha az.

Forbes ve Harvard Business School bize iş hayatındaki kadın yaşamında karşımıza sonuçlar çıkmasında yardımcı oldu. 2010’da Harvard’ın ilk kadın başkanı, Drew Gilpin Faust, okuldaki kadın ve erkek ilişkilerini düzeltmek, eşit hale getirmek için ilk çalışmalarına başlamıştır. Bu çalışmalar sırasında kadın ve erkeklerin derslerde eşit söz hakkı alıp almadığına denetlemeye çalışmış kadınlara kendilerini iş yaşamında daha iyi ifade edebilmeleri için koçluk uygulamaları geliştirmiştir.


Peki başarılı bir iş kadını olmak kolay mı?

Kolay olduğunu söylemek bu zorlu yollardan geçmiş olan insanlara haksızlık olur diye düşünüyorum. Bize ancak başarıya giden yolda yapılabilecekleri söylemek düşer. Kadınların her şeyden önce kendilerine inanması, seslerini yükseltmesi, risk almaları ve yukarıda da söylediğim gibi birbirlerini desteklemeleri, birbirlerinin yaptıklarını takip etmeli ve kendilerine güvenmeleri gerekmektedir.

Kadınlar elinizi daha yükseğe kaldırın ve sesinizi, fikirlerinizi çekinmeden söyleyin!

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.