İşverenler Tarafından Ön Planda Olmanızı Sağlayacak 3 Beceri!

Toplam GPA’nız ya da şaşalı CV’niz belki sizi mülakat aşamasına kadar götürebilir fakat o işi almanız konusunda size herhangi bir garanti veremez. Aslında işverenlerin yaklaşık %77 çalışanlarının çok yönlü yeteneklere sahip olup olmadığına bakmaktadırlar. İş verenler tarafından ön planda olmanızı sağlayacak 3 beceri önerisi için sıkı durun. Bir görüşmeye davet edildiğinizde sizi ön plana çıkaran şey kağıtta yazanlardan çok daha fazlasıdır. İşte işverenler tarafından ön planda olmanızı sağlayacak 3 beceri!

Sizlerde bu fazlalıkların ne olduğunu merak ediyorsanız aşağıdaki 3 maddeyi dikkatle okumanızı öneririz.


1) Takım çalışması:

Ekip çalışmasına yatkın insanlarda göze çarpan özellikler; yüksek duygusal enerji, hayata ve insanlara karşı olumlu bakış açısı (iyimserlik), yüksek iç motivasyon, işe bağlılık, değişime istek duyma ve başkalarını hesaba katan bir anlayışa sahip olmaktır. İnsanlar, “siz bir ekipsiniz,” demekle, kendilerini bir ekip gibi hissetmezler. İyi bir ekip oluşturmanın iki temel şartı vardır: Birincisi profesyonel olmak, ikincisi olgun insan olmak. Bugün olgun olmak kavramı karşımıza duygusal zekâ olarak çıkmaktadır. Duygusal olgunluk düzeyleri gelişmemiş insanların iyi ekip oluşturmaları beklenemez.


2) Problem çözme becerileri:

Bireylerin sorun çözme süreçleri oldukça karmaşıktır. Herhangi bir problemle karşılaşan birey öncelikle alternatif çözümleri düşünebilmelidir. Duruma uygun olan çözümü seçmek önemli bir yetidir. Birey kendisini hedefine ulaştıracak adımları görebilmelidir. Bunun için de bireyin olayın en başından en sonuna kadar gerçekleşecek tüm basamakları zihninde canlandırabilmesi gerekmektedir. Bir problemin sonucunu, baştan kestirebilmelidir.


3) İletişim kurabilme yetisi:

Etkili iletişim becerilerinin başında etkili konuşma becerileri gelmektedir. Etkili konuşma ise bakışlar, ses tonu, konuşma hızı, sesin yüksekliği, konuşma sırasında takınılan tavırlar vb. birçok etkenden etkilenir. Etkili konuşmanın yanı sıra empati kurmak etkili bir iletişimin temelidir. Empatinin artması saldırganlığın azalması demektir. Bu düşünceden hareketle empatinin kaynak ve alıcı durumundaki kişilerin sağlıklı diyaloglar kurma sırasında aracı olarak kullanabilecekleri bir silah olduğunu samimiyetle belirtebiliriz.

Senin de İlgini Çekebilir: Tersine Mentorluk Nedir? Tersine Mentorluk Programlarının Faydaları

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın