İstanbul’da Öğrenciyseniz İndirmeniz Gereken 3 Uygulama

İstanbul’da öğrenciyseniz her köşesinde ayrı bir fırsat bulunan bu şehrin hızına ayak uydurmanın ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz. Ülkemizdeki diğer şehirlere baktığımızda İstanbul, sunduğu fırsatların renkliliği ve sayısı açısından her şehri geride bırakan bu efsanevi şehir kendi içindeki öğrencilere birçok fırsat sunuyor. Bu listede size göstermek istediğimiz uygulamalar ise bu fırsatları cebinize sığdırmak için en iyi yöntem. Sanat etkinliklerinden yemek indirimlerine kadar uzanan bu uygulamalara gelin birlikte bakalım:

  • SanatCepte Uygulaması

SanatCepte, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olan bir mobil uygulamadır. Sanatseverlerin hemen telefonuna indirmesi gerektiğini düşündüğümüz bu uygulamada sinemadan, tiyatroya; konserden özel atölyelere kadar birçok etkinlik bulabilirsiniz. Ülkemizdeki 25 şehirde faaliyet gösteren SanatCepte, en çok İstanbul’da etkinlik düzenlemekte, bu etkinliklerinde de öğrencilere kaçırılmaz indirimler sunmakta. Bazen yarı fiyatından, bazen de çeyrek fiyatından sunulan öğrenci biletlerine ulaşmak için bu uygulamayı indirmenizi öneriyoruz.

Kitaplara meraklıysanız ve kütüphane kütüphane dolaşmak istemiyorsanız size çok faydalı olabilecek online kütüphaneleri yazdık!

öğrenci

  • Yürü Be İstanbul

İBB tarafından hayata geçirilmiş bu uygulamada günlük ve haftalık attığınız adım sayısına göre çeşitli ödüller alabiliyorsunuz. 10.000 adım attığınızda size Beltur’dan kahve hediye eden bu uygulamayı, gün içinde çok fazla yürüyen öğrencilerimizin mutlaka indirmesini öneriyoruz.

  • İKSV Mobil

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın etkinlikleri sinemadan, tiyatroya; konserlerden sergilere kadar uzanıyor. Bu etkinliklerin içinden kendi zevkiniz için bir şey bulabileceğinize eminiz. Bienal’i, İstanbul Film Festivali’ni ve İstanbul Tiyatro Festivali’ni de düzenleyen İKSV’nin sergileri genelde herkese ücretsiz oluyor, dolayısıyla öğrencilerin mutlaka indirmesi gerektiğini düşündüğümüz bir uygulama.

Tiyatro, konser ve film etkinlikleri ise öğrencilere Eczacıbaşı Genç Bilet kapsamında 10 TL oluyor. Ancak uyaralım: Eczacıbaşı Genç biletleri çok talepten dolayı hemen tükeniyor! Dolayısıyla etkinliğin ilanından hemen sonra biletinizi almanızda fayda var.

 

Bir yanıt yazın