İşe Alım Pazarlama Stratejinizi Geliştirmek İçin 4 Etkili Yöntem

Sosyal medyanın gitgide hayatımızı daha “görsel” bir boyuta taşıdığını söylesek çok da yanılmış olmayız. Hepimizin elindeki telefonlardaki özelliklerin ve uygulamaların hayatlarımıza getirdiği bir anlayış oluştu: hedef kitlenin dikkatini çekmek!

Siz de işveren markanıza hayat vermek için hemen harekete geçebilirsiniz! Yeni ve gözalıcı görsel dünyanın bir parçası olmak ve adaylarınızı harekete geçirmek için yapmanız gerekenler mevcut. Görseller, sesler ve etkinlikler size yardımcı olmak için sırada bekliyor!

İşte bu yöntemlerden bazılarını sizin için derledik:

Video

İşe alım pazarlama içeriğinizi ve işveren markanızın mesajınızı daha etkili tanıtmak için sosyal medyayı kullanıyorsanız, videoların genellikle daha yüksek etkileşim oluşturduğunu bilmeniz şart. Ofis hayatınızdan kesitlere yer vermek, çalışanlarınızı sergilemek ve onların hikayelerini kendi cümleleriyle anlatmalarını sağlamak; işveren markanızı çok daha çekici kılacaktır.

İnsanlara işin perde arkasına bir bakış fırsatı sunmak, ofis alanınız, kültürünüz ve ekiplerinizin nasıl işbirliği içinde çalıştığı hakkında daha fazla bilgi vermek; adayların kendilerini orada hayal etmelerine olanak sağlar. Bu basamağı kullanmak için profesyonel bir video çekimine başvurabilir ya da telefonlarınızla yüksek kalitede çekimler için efor sarf edebilirsiniz.

Dipnot olarak çoğu videonun artık işitsel değil yalnızca görsel şekilde izlendiğini varsayarsak altyazı seçeneğine mutlaka başvurmalısınız. Aksi takdirde altyazısız videolar, birkaç saniye içerisinde ilgi görmeyip kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Sonuç olarak çabalarınız maalesef boşa gidebilir.

Podcastler ve İşitsel İçerikler

Görsel zekaya sahip insanlar olduğu gibi işitsel zekaya sahip insanlar vardır. İşitsel ögelerle bilgiye ulaşmayı tercih eden adaylarınız için sesli kitaplar ve podcastler şu sıralar oldukça popüler olmalı. Bir şeyler yaparken eş zamanlı dinlemeyi seven bu tip adaylarınız için podcast ya da ses araçlarını devreye sokmanızın ise tam zamanı! Zaten yazdığınız bir blog varsa ya da videolu içeriklere başvuruyorsanız aynı içeriği seslendirerek bu formata kolayca dönüştürebilirsiniz.

Fotoğrafçılık

İçeriğinizi zenginleştirecek bazı görsel materyalleriniz yoksa süslü bir başlık veya efsane bir blog yazısı hazırlamanızın ne faydası var? Bir fotoğrafçıyla çalışmak veya kurum içinde bir fotoğrafçınız olması seçenekleriniz arasında olmasa bile, artık telefonunuzla oldukça kaliteli fotoğraflar çekebilirsiniz.

Fotoğrafları telefonlarınızla yakalamayı tercih edecekseniz, ışıklandırma ve kompozisyon hakkında size fikir verecek yüzlerce öğretici içerik bulabilirsiniz. Bu konuda bloglar, video içerikler ve mobil ortamdaki düzenleme uygulamaları en büyük destekçileriniz olacaktır, Adobe Lightroom başarılı bir başlangıç için idealdir!

Tıpkı video içeriklerinizde olduğu gibi yeni adaylarınızın şirketinize perde arkasından bakması oldukça değerli olacaktır. İşe alım pazarlama stratejinizi düzenli olarak görsellerle desteklemenin faydasını göreceksiniz.

Etkinlikler

Adaylarınızla konuşarak iletişim kurmaktan daha fazlasını sunmak iyi bir seçenek olabilir. İşe alım pazarlamanızı destekleyecek etkinlikler, son dönemde dijital olarak gerçekleşseler bile işveren markasına büyük destek sağlıyorlar. Adaylar bu sayede şirket kültürünü birinci ağızdan keşfedebilme fırsatı buluyor ve kafalarında oluşan tüm soru işaretlerine cevap bulabiliyor!

Adaylarınız sosyal medya gönderilerinize yorum yapabilir veya bilgi almak için bir e-posta gönderebilir fakat doğrusunu söylemek gerekirse bunu çoğu kişi yapmayacaktır. Etkinlikler, bir aktarım başlatır ve bu aktarım karşılıklı sohbeti doğurur. Adaylar, yaratılan ortamda iş ve şirket hakkında soru sormak için çok daha rahat hissederler.

İşe alım hedefleriniz için doğru etkinlikleri tercih edin ve etkinlik katılımcılarının işe alım ihtiyaçlarınızla daha uyumlu olmasına dikkat edin. Eğer katılma imkanları varsa farklı departmanlardan çalışanların da etkinliğin bir parçası olması, kafa karışıklığı yaşayan adaylara yol gösterici olacaktır. Deneyimlenen verilere göre, şirkette işe alımdan başka rolleri olan insanların adaylarla iletişimde olması daha etkili ve bilgilendirici konuşmalar geçmesini sağlıyor.

İşveren markanızı tanıtmak için gördüğünüz gibi pek çok seçenek var. İyi dengelenmiş bir işe alım pazarlama stratejisi oluşturursanız, kendiniz için en uygun genç yetenekleri bünyenize katma fırsatı elde edersiniz. Elbette, önerilen her şeyi yapmak zorunda değilsiniz. Ancak hayata geçirebileceğiniz her çeşitliliğin sizi bir adım daha öne taşıyacağından emin olabilirsiniz!

İşe alım pazarlama stratejinizi oluşturmak veya daha etkin hale getirmek için için yardıma mı ihtiyacınız var? Youthall’un size sağlayabilecekleri için şimdi daha fazla bilgi alın!

İlginizi çekebilir: Kurumsal Kimlik Nasıl Oluşturulur: İpuçları Ve İlham Verici Örnekler

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.