İnsansız Kahve Dükkanı Deneyimi: Starbucks Pickup

Eğer bugünlerde herkesin dilinde olan Starbucks’ın Pickup cafe modelinin tam olarak ne olduğunu öğrenmek istiyorsanız doğru yere geldiniz. Keyifli okumalar!

Neden Starbucks Pickup?

Günümüzde dünyadaki kahve tüketiminin çılgınca artışı, insanların kahve çekirdeklerine karşı ilgi ve bilgilerini de artırmakta. Hal böyle olunca da 3. nesil kahvecilik global çapta çok büyük bir yankı uyandırıyor ancak bu durum dünyanın hemen hemen her ülkesinde faaliyet gösteren kahve zincirlerinin standart bir lezzet yakalama çabasına sahip olan markalarını zor durumda bırakıyor. Dünyanın bir numaralı kahve zinciri Starbucks için de durum aynı. Starbucks, değişen dünyada artık müşterilerine yeni bir şeyler sunması gerektiğinin farkında. Yeni dünyaya sunduğu en son hizmeti ise Pickup model kahve dükkanları

Yakın gelecekte Starbucks’ın yüzlerce kafesini kapatıp yerine Amazon’un da bir süredir kullandığı kasasız “just walk away” teknolojisini kullanarak insansız kahve dükkanlarını açacağı herkes tarafından konuşuluyordu. 2021 Kasım ayından itibaren 18 ay içinde şirket, kendisine ait 400 dükkanı kapatıp yerine 300 tane Pickup açmayı planladığını da duyurmuştu. Bu yılın Kasım ayında, bu projesini Amazon’un yer aldığı “Starbucks Pickup with Amazon Go” iş birliği ile hayata geçirerek New York’ta ilk kasiyersiz kahve dükkanını açtı. 

Starbucks Pickup with Amazon Go

Yukarıda da değindiğimiz gibi Amazon Go ve Starbucks’ın iş birliğiyle hayata geçirilen Pickup kahve dükkanında hazır salatalar, sandviçler, unlu mamüller ve diğer birçok atıştırmalığın yer aldığı bir Amazon Go marketi bulunuyor. Kafenin oturma kısmı da tam olarak bu marketin içinde fakat müşterilerin kafe kısmında oturabilmesi için Amazon Go sistemine kayıt olmaları gerek. Bunun için Amazon’un mobil uygulamasından “mağaza içi kodu” kullanmanız ve Amazon One’a kaydınız bulunuyorsa kredi kartınızı takıp avucunuzu taratmanız yeterli. Amerika’daki Amazon Fresh Market’te de olduğu gibi ürünler, raftan aldığınızda sanal alışveriş sepetinize ekleniyor veya geri koyduğunuzda sepetinizden çıkarılıyor. 

Starbucks Pickup’ta Sipariş Vermek

Peki, size dünyanın en hızlı kahvesini sunmayı vaat eden Starbucks Pickup’ta siparişinizi nasıl vereceksiniz?

Starbucks Pickup, müşterilerine kahvelerini satın almaları için biraz alışılagelmişin dışında bir yol sunuyor. Yani bu yeni ve modern kahve dükkanında, müşterilerin kahvelerini satın almaları için yapması gerekenler geleneksel Starbucks dükkanında yaptıklarından biraz farklı. Sipariş vermek için Starbucks’ın mobil uygulamasından önce siparişinizi teslim almak istediğiniz Starbucks şubesinin lokasyonunu seçmeniz, daha sonra siparişinizi oluşturmanız ve son olarak da ödemenizi yapmanız gerekiyor. Dükkana gittiğinizde ise siparişiniz sizi tezgahta bekliyor olacak! Bu arada menüde değişen bir şey yok; kahvelerden pastalara sandviçlerden atıştırmalıklara kadar her şey eksiksiz bir Starbucks menüsü.

Markanın hedef kitlesi kahvesini veya tatlısını satın almak ancak sıra bekleyerek vakit kaybetmek istemeyen müşteriler. Bu nedenle de Pickup’ta bildiğimiz Starbucks dükkanlarına göre bir diğer fark ortaya çıkıyor: Kahve dükkanının içinde yer alan Amazon Go kısmı hariç dükkanın içinde veya dışında oturma yerleri bulunmuyor. Yani Pickup, bir teslimat noktası olarak düşünülebilir. 

İçinde yaşadığımız bu hızlı dünyanın gerektirdiği hızlı yaşam tarzı, dünyanın en büyük kahve zinciri olan ve dünyadaki dükkan sayısı 35.000’e yaklaşan Starbucks’ı bile yenilik yapmaya itiyor. New York’taki ilk Pickup kahve dükkanının başarısı artık kanıtlandı. Şimdi ise Starbucks tarzı take away servisi uygulayan hem diğer kahve zincirlerinin hem de McDonald’s gibi fast food zincirlerinin bu furyaya katılıp katılmayacağı merak konusu. Böyle bir şeyin global çapta hayata geçirilmesi ve yaygınlaşması nedeniyle insanlık tarihi çok büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalabilir: global işsizlik.

İlginizi çekebilir: Mutlu Yaşama Kavuşmanın Yolu: Stoa Felsefesi

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın