İş Arkadaşlarınızın Sizinle Konuşmak İstemesini Sağlayacak 3 Tavsiye

Sizin de ofisinizde herkesin çok sevdiği ve sürekli konuşmak istediği bir çalışan var mı?
Bazı insanlar vardır ki onlarla konuşmak için can atarsınız. Garip bir şekilde, bir ihtiyacınız olduğunda veya sadece sohbet edecek birisini istediğinizde hemen aklınıza o kişiler gelir. Bunu sebebini düşündünüz mü hiç?
Bazıları bu durumu “şeytan tüyü” ile açıklamaya çalışır. Veya özel güçler… Hiç biri değil. Birisinin sizinle konuşmak istemesini sağlamak bir yetenektir ve herkes bu yeteneği edinebilir. Şimdi vereceğimiz tavsiyeler sayesinde, siz de bu özelliğe sahip olabilirsiniz. 🙂


1) Gülümseyin

Çok basit bir tavsiye değil mi? Yapılan araştırmalara göre, gülümsemek sadece sizi arkadaş canlısı olarak göstermekle kalmayıp pozitif bir insan olduğunuz izlemini de verir.
Tabi ki de 7 gün 24 saat gülümserseniz, insanlar deli olduğunuzu düşünebilir. 🙂 Bu durumda önemli olan nokta, doğru zamanda doğru yerde gülümsemektir. Ne zaman ciddi olup ne zaman gülümsemeniz gerektiğini doğru bir şekilde belirlemeniz gerekir.


2) Kırılgan olduğunuzu göstermekten kaçınmayın

Bu tavsiye kulağa biraz saçma gelebilir. Sonuçta kim insanlara zayıflıklarını ve sorunlarını göstermek ister ki? Fakat kırılgan olduğunuzu gösterdiğiniz sürece, karşınızdaki insana yalnız olmadıklarını hissettirirsiniz. Sizi kendilerinden birisi olarak görürler ve içselleştirirler. Böylelikle size daha kolay güvenebilirler.
Eğer siz kendi sıkıntılarını rahatlıkla ve güvenli bir şekilde karşınızdakiyle paylaşıp akıl isterseniz, karşınızdaki kişi de aynısını yapmaya meyilli olacaktır. (Önemli tavsiye: kime güvenip kime güvenmeyeceğinizi iyi seçmelisiniz 🙂 )


3) Sorular sorun

Soru sormanın size kazandıracağı çok güzel 2 şey vardır. Birincisi: Tek bir soruyla herkesin sizi duymasını sağlayabilirsiniz. 🙂 İkincisi ise, insanların sizi hatırlamasını sağlarsınız.
Peki, bunu günlük hayatta nasıl kullanabiliriz? Merak ettikleriniz sormaktan çekinmeyin. Ne kadar çok sorarsanız, o kadar çok öğrenirsiniz. Karşı tarafa onlara dair merak ettiklerinizi sorarsanız, onlara da size soru sorması için fırsat vermiş olursunuz.
Ayrıca, sorduğunuz soruların kalitesi sizi yaratıcı ve zeki gösterebilir. Zeki insanlarla konuşmayı kim istemez ki? 🙂

Şirket içerisindeki ahengin oluşmasına yardımcı olan en büyük etkenlerden biri iletişim kurmaktır. Bu taktikler sayesinde, iş arkadaşlarınızla olan iletişiminizi güçlendirip, çalışma ortamınızı daha renkli bir hale getirebilirsiniz.

Bilkent Üniversitesi İngilizce İşletme