Ideathon Nedir? Neden Ideathon’a Katılmalısın?

Dijital dünya değişirken sosyal hayat ve deneyimleri de beraberinde şekillendiriyor. Bu sürekli değişimin neden olduğu gerçek sorunlara çözüm üretebileceğiniz son zamanların en popüler kelimelerinden Ideathon nedir ve neden katılmalısın sorularının yanıtlarını bu içeriğimizde derledik. Gelin, hep birlikte bakalım!

Ideathon Nedir? 

Ideathon; yarışmacıların grup halinde veya bireysel olarak katıldığı, belirlenen konuda bir proje ürettikleri ya da bir sorunu süre bir sürede çözmeye çalıştıkları bir yarışmadır. Kısaca bir fikir yarışması olduğu da söylenebilir. 

Katılımcılar Ideathon’da deneyimli kişilerden mentorluk alarak fikirlerini oluşturur, geliştirir. Ekipler yenilikçi, özgün ve uygulanabilir projeleri seçen jüriye kısa bir sunum hazırlar ve organizatörler seçilen takımlara önceden belirlemiş oldukları ödülleri takdim eder.

Ideathon maratonunun öncesinde tüm katılımcılara Ideathon’un teması, kuralları anlatılır. Mentorlar tek tek tanıtılır ve yarışmacılara ne kadar süre verileceği ve katılımcıların sunumunu kaç dakika yapacakları hakkında bilgi verilir. 

Ideathon başladığında takımlar Ideathon’un konusu hakkında çözümler üretir. Mentorlar ekipleri ara ara ziyaret edebilir ve minik sorular yöneltebilir. Ideathon süreci sonunda Idea maraton ekipleri bir prototip ortaya çıkarır ve fikirlerini jürilere sunar. 

Yarışmalar kısa sürede gerçekleşir. Organizatörler, katılımcıları belirli süre içerisinde bir fikir sunmaya teşvik eder. Ekipler, iş modellerinin ve tasarım kalıplarının nasıl oluşturulacağı konusunda deneyim kazanır. Jüriler ise  yarışma sonunda benzersiz buldukları fikirleri kabul eder, ödüllendirir. Bazı projeleri organizatör firmalar veya melek yatırımcılar tarafından projeleştirilmek üzere seçilir. Özetle Ideathonlar, yenilikçilerin toplumdaki sayısını ve farkındalığını artırmak için düzenlenir.


Neden Ideathon’a Katılmalısın?

Bir fikir geliştirme maratonu olan Ideathon’da üretilen onlarca fikir, katılımcılarına da pek çok katkı sağlar. Ideathon’lar sayesinde;

  • İnovatif yönünü keşfedip, ortaya çıkarabilirsin.
  • Fikirlerini geniş kitlelere duyurabilme şansı yakalarsın.
  • Firma ve kuruluşlarla iş birliği sağlama, fikrinizi geliştirirken destek alma fırsatı yakalarsın. 
  • Sektörleri daha yakından tanır, etkili fikir ve proje geliştirmeyi öğrenirsin. İş hayatı için mini bir prova gerçekleştirmiş olursun. 
  • Aklındaki fikirlerin nasıl hayata geçirileceğini öğrenebilir, doğru kişilerle tanışabilir ve network’ü genişletebilirsin. 
  • Gün sonunda mentorlarından ve diğer yarışmacılardan kazandıkların seni ileriye taşır, kutunun dışında düşünmeye başlayabilirsin.

Konfor alanından çıkıp gün boyu eğlenerek bambaşka fikirler geliştirmeye hazırsan Youthall’da düzenlenen Ideathon’ları takiplemeyi unutma!

Başvurunu youthall.com/events‘ten yapabilirsin!


İlginizi çekebilir: Hackathon Nedir? Neden Hackathon’a Katılmalısın?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın