İdeal Özgeçmiş Uzunluğu Ne Kadar Olmalıdır?

İdeal özgeçmiş uzunluğunun ne kadar olduğunu hiç düşündünüz mü? Kaç sayfa kullanacağınıza ve sayfalarınızda neye yer vereceğinize karar vermek için yazıyı okumaya devam edin!

Özgeçmişinizin yetenekleriniz ve başarılarınızın üst düzey bir görünümünü olduğunu unutmamalısınız. Okuyucuyu daha fazla bilgi istemeye ikna etmeyi hedeflerseniz, mülakatlarınızın önünü açmış olacaksınız. Bu nedenle iki ana tuzaktan kaçınmakta fayda var? Peki, nedir bu tuzaklar?

  1. Özgeçmişinizi  oluştururken cimri davranmayın, kısa özgeçmişler sizi iş hayatına ilgisiz gösterebilir.
  2. Kısa olmasın diye ipin ucunu kaçırıp uzun bir özgeçmiş oluşturursanız, işverenin odaklanmasını zorlaştırabilir ve okumasını bırakmasına neden olabilir.

Sayfa Sayılarına Dikkat Edin

Bir, iki sayfalık bir sonuç sizin için yeterli olacaktır. Değinmek istediğiniz çok nokta var ise, bunları gruplandırmak ve listeleyerek göstermek okuyucunuzun CV’nizde daha uzun kalmasına olanak sağlayacaktır.

Özgeçmişinizin sayfa sayısını seçmek için üç adımlı bir süreç kullanabilirsiniz. Öncelikle, okuyucunun özgeçmişinizde ne görmesini istediğinize karar verin. Eşleşen temel becerilerinizi, deneyiminizi, niteliklerinizi ve başarılarınızı listeleyin. Son olarak ana tuzakları aklınızda tutarak bir cv hazırlığı yapmaya başlayın.

İşe alım yöneticileri, genellikle hızlı bilgi edinmek isteseler de sayfa sayısı da ikincil bir faktör olarak ön plana çıkmaktadır. Araştırmalara göre iki sayfalık, iyi düzenlenmiş, gözden geçirilmesi kolay bir özgeçmiş, bir sayfalık sıkıştırılmış bir metin bloğundan veya altı sayfalık yoğun bilgilendirme içeren özgeçmişlerden önde durmaktadır.

Başlangıç ​​sorumuz şuydu: Bir özgeçmiş uzunluğu ne kadar olmalı? Özetle; kurumsal dünyada, iki sayfalık bir özgeçmiş varsayılan seçimdir. Akademik, resmi ve bilimsel sektörlerde 3+ sayfalık bir özgeçmiş ise daha iyi sonuç vermektedir.

Başvuru süreçlerinizde her zaman olumlu bir seçim yaptığınızdan emin olmakta fayda vardır. Unutmayın ki beklenenlere uygun bir özgeçmiş ile başvuruda bulunmak sizi bir adım öne çıkaracaktır.

İlginizi Çekebilir: Deneyim Sahibi Değilken CV Nasıl Hazırlanır?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Bir yanıt yazın