Herkesin Duyması Gereken Başarı Konulu 9 Ünlü Söz

İş yerinde, sektörde veya kişisel hayatınızda insanlar sürekli başarıyı arzu eder. İster kendi girişiminizi başlatmak için ister kariyer hedeflerinize ulaşmak ya da ister bir sonraki terfinizi alabilmek için olsun kendimize ve diğerlerine şu anki bulunduğumuz konuma nasıl geldiğimizi yani başarı durumumuzu kanıtlamak isteriz.

Bu nedenle -özellikle işler zorlaştığında- motive kalmak oldukça önemlidir. O noktada olanlardan öğrenmek ve ilham almak, görmek ve bunu yapmak, olumlu kalmak için harika bir yoldur. Umarız başarı konusundaki bu ünlü alıntılarla gücünüze güç katmaya devam edersiniz.

1. Roger Staubach

  • “Başkalarından daha ileri gitmeye hazır olduğunuz sürece başarıya ulaşmanız mümkündür”.

Amerikan Futbolu kariyerine 27 yaşında başlayan Staubach, kariyerini geç başlatmış olmasına rağmen iki defa Super Bowl kupasına layık görüldü. Başarısı gittikçe katlanan Roger Staubach’ın da dediği gibi daha ileri gitmeye hazırsanız başarı peşinizi bırakmayacaktır. 

2. Abraham Lincoln

  • “Yavaş yavaş yürüyorum ama asla geri adım atmadan”.

Hem akademisyenler hem de kamuoyu tarafından tüm zamanların en büyük ABD başkanlarından biri olarak görülüyordu. Lincoln, kararlı ve güvenli yaklaşımın; inancın ve rasyonelliğin, bizi olmak istediğimiz yere ulaşmamızı sağlayan kilit faktörlerin olduğunu savunuyordu. 

3. Muhammad Ali

  • “Bir mücadele, ben bu ışıkların altında dans etmeden çok önce ya kazanılmış ya da kaybedilmiştir; seyircilerin olmadığı bir yerde, ringin dışında, spor salonunda veya yolda…”

Muhammed Ali, kendine olan güveni ve boks ringinin içindeki göz kamaştırıcı hızlı elleriyle tanınmıştır. Muhammed Ali’nin de dediği gibi başarıya veya izleyicilerin ilgisine hemen tam anlamıyla ulaşılamıyor; etrafta kimse olmadığında da devam eden sıkı çalışmanın, bağlılığın ve azmin bir sonucu olduğunu kanıtlıyor bizlere.

5. Jim Rohn

  • “Gerçekten bir şeyler yapmak istiyorsanız, bir yolunu bulursunuz. Eğer yapmak istemiyorsanız da bir bahane bulursunuz”.

Girişimci ve motivasyon konuşmacısı olan Jim Rohn, başarıya giden yolda kararlılığın, azmin ve dürtünün inkar edilemez derecede önemli faktörler olduğunu her konuşmasında vurguluyor. Bir şey ulaşılamayacak gibi görünse bile her zaman bir şeylerin gerçekleşmesi için Yoda’nın Luke Skywalker’a söylediği gibi: “Yap ya da yapma. Burada deneme şansın yok”. 

6. Thomas A. Edison

  • “ Başarısızlıkların çoğu insanların pes ettiklerinde başarıya ne kadar yakın olduklarını anlamamalarıyla gelir”.

Edison, azmin kendini geliştirmekten vazgeçmeyen bir kişi için %1 ilham ve %99 terleme ile geleceğini vurgulamıştır.

7. Oprah Winfrey

  • “Başarıya giden yolda olduğunuzu, işinizi hakkı ile yapıp karşılığını alamadığınızda anlarsınız”.

Gerçekten sevdiğiniz bir işi yapmak başarılı olduğunuzun bir işaretidir. Hiç birimiz ücretsiz çalışamayacak olsak da, bir şeyi faturalarımızı ödemek için yapmamızla, severek yapmamız arasında büyük bir fark vardır. 

8. Helen Keller

  • “Karakter, kolay ve sessizce geliştirilebilen bir şey değildir. Sadece deneyim ve inanç ruhu güçlendirilebilir; hırs, ilham alınarak başarıya ulaştırabilir”.

Kariyer başarısı bağlamında, bu kendinizi rahat olmadığınız durumlara sokmanız anlamına gelebilir. Belki de bazı projeleri üstlenmeye gönüllü olmanız veya kendinizi zorlanacağınız rolleri oynamaya zorlamanız gerekebilir. Tabii ki, her zaman işlerin yanlış gitme potansiyeli vardır, ancak sürekli bildiklerinize sadık kalırsanız asla gelişemez ya da bir şeyleri geliştiremezsiniz. Michael John Bobak’ın da dediği gibi “Hayat, konfor alanınızın dışına adım attığınızda başlar”. 

9. Vidal Sassoon

  • “Sözlük, başarının çalışmaktan önce geldiği tek yerdir”. 

Sektörünüz veya hedefleriniz ne olursa olsun burdan çıkarılacak ders evrenseldir; Herhangi bir başarıya ulaşmak istiyorsanız, bunun için sıkı çalışmaya hazırlıklı olmalısınız.

Senin de İlgini Çekebilir: Ar-Ge Departmanı Nedir? Ne İş Yapar?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.