Her Yaşta İşe Yarayacak 6 Kariyer Dersi!

Gerçekten düşündüğümüzde, verdiğimiz tavsiyelerin çoğunun hayatımızın bir durumuna uygulanabilir olduğunu farkedeceksiniz. İşimizden aldığınız derslerin çoğu kişisel hayatınızı şekillendirebilir ve bunun tam tersi de geçerlidir.

Günün sekiz saati yaptıklarınızı sevmelisiniz, ama aynı zamanda kalan saatlerde yaşadığınız hayatı da sevmelisiniz. İşte her yaşta işinize yarayacak 6 Kariyer Dersi!


1. “Doğru” Karar Diye Bir Şey Yok

Her gün tonlarca yeni karar alıyoruz.Aslında bir omuzda minik bir şeytan, diğerinde bir melek varmış gibi hissetmek çok yorucu. Bir günde aldığınız tüm küçük kararları genelleştirmeyi bırakın ve bunun yerine nasıl hissettiğinizi ve neyin sizin için doğru olduğunu bildiğinize yaslanın.


2. İletişimin Net Olması Başarılı Bir İlişkinin Anahtarıdır

İş arkadaşları ve patronların yanı sıra arkadaşlar, öğretmenler ve aile üyeleri için de geçerlidir. Yanlış iletişim, hem işyerinde hem de hayatın her yerinde her zaman olur. Ancak, güvenle ve doğrudan konuşmaya başladığınızda bunu düzeltebilirsiniz.


3. Kimse Zamanın% 100’ünü Ne Yaptığını Bilmiyor

Ne kadar organize olursanız ve ileride düşünürseniz düşünün, hayatın karşınıza çıkardığı şeyler için asla tam olarak hazırlanamayacaksınız. Hayat öngörülemez ve kusurlu olabilir. Her şeyin çözmek zorunda değilsiniz.


4. Herkesin Tavsiye Vermesine Gerek Yok

Tabii, geri bildirime açık olmalısınız. Ancak bu, tümüyle aynı fikirde olacağınız veya hatta uygulamanız gerektiği anlamına gelmez. Herkesin ekibinizi nasıl yönetmeniz, bir toplantı yapmanız ya da kariyerinizi nereye götürmeniz gerektiği konusunda farklı tavsiyelerde bulunacak. Veya, temizlik alışkanlıklarınız, hobileriniz veya ilişkileriniz hakkındaki görüşleriyle birlikte tartılabilirler. Anahtar, bu girişi göz önünde bulundurmak ve sizin için en iyi aramayı yapmaktır.


5. Yazma Size İyi Gelebilir

Bir kariyer yaşantısına kapılmış gibi hissediyorsanız – veya bu konuda herhangi bir acele, serbest yazma size bu konuda yardımcı olabilir.Kimsenin sizin ne yazdığınıza, ne düşündüğünüze veya nasıl hissettiğiniz konusunda beklentisi yok. Sıkışmış hissettiğiniz yerde ise bırakıp,ardından daha iyi bir şekilde başlayabilirsiniz.


6. Yaptığınız Hiçbir Şey Çöp Değil

Kayıp arkadaşlıklar ve ilişkiler zaman kaybı değil. Son işin ya da başarısız tarafın projen de değildi. Aslında, muhtemelen şu anda bulunduğunuz yere ulaşmak için ihtiyaç duyduğunuz basamak taşıydı. Bunun yerine ne kadar geldiğinizi düşünün. “Kaybettiğin” şeylerden ötürü çok şey kazandığınızı unutmayın.

 

Gebze Teknik Üniversitesi, Employer Branding Team Member @Youthall , IEEE GTÜ