Her Girişimcinin Bilmesi Gereken 5 İpucu

Kimse girişimciliğin kolay olduğunu söylemedi. Aslında, girişimciliğin en büyük ödüllerinden biri kendi başınıza birçok engelin üstesinden gelmektir. Ancak bu, isteklerinizin bir sonraki adımını atmanızı, markanızı büyütmenizi veya başlangıçlarınızı iyi şekilde ayarlamanızı tavsiye etmemesi gerektiği anlamına gelmez. Dürüst olalım: herkesin bir girişimci olarak hayatta kalmak ve gelişmek için ipuçlarına ihtiyacı var. İşte girişimciler için ipuçları!


1.İşin Uzmanlarını Bulun

Birçok insan, girişimcilerin tüm esnafların üstü olduğuna inanma eğilimindedir. Bu başlangıçta doğru olsa da, yeni başlayanlar sonunda takımlarını büyütür ve yeteneklerine yetenek katar. Bununla birlikte, küçük firmanıza katılmak için profesyoneller işe aldığınızda, uzmanlar almanız gerektiğini unutmayın.

Başka bir deyişle, bir zamanlar baş grafik tasarımcınız olarak bir çöp adam çizen kolej oda arkadaşınızı işe almayın. Aynı şekilde, erkek arkadaşınızı veya kız arkadaşınızı iş gücünüze eklemekten kaçının.


2. Enerjinizi Akıllıca Kullanın

Başarılı olmak için girişimcinin gece yarısı enerjisini yenilemesi gerektiğine dair genel bir yanılgı var. Eski çalışma masanızdan daha fazla fazla zaman gerçirmeniz gerektiği doğru. Dürüst olalım: uyku alabileceğiniz en önemli şeydir. Yeterli miktarda uyku olmadan, doğru şekilde çalışmayacaksınız, zihniniz her zaman olduğu gibi çalışmayacak ve ruh haliniz melankoliden biri olacak. Bu yüzden akıllıca olan enerjinizi dağıtarak harcamaktır.


3. Müşterilerinize Doğru Davranın

Müşteri ilişkileri yönetimini duydunuz mu? Bu, potansiyel müşteriler ve mevcut müşterilerle olan etkileşimlerle ilgilenmek için veri, analitik ve otomasyon kullanan bir yaklaşımdır. Bu, müşterinizi işinizin ön ve merkezi haline getirmek için kullanılan birçok teknikten sadece bir tanesidir. Bir şirket, yalnızca müşterilere haklı davranırsa büyük paralar üretecektir. Kim olduğunuz, hangi sektörde çalıştığınız veya ürünlerinizin ne kadar büyük olduğu önemli değildir; Müşterileriniz girişimci şampiyonluk maçına biletinizdir. “Müşteri her zaman haklıdır” sloganına uyup uymadığına bakılmaksızın, kolay para iadesi yapmak için her zaman, tüketicilerin desteğini ve güvenini kazanmak için yapabileceğiniz fazladan bir şeyler vardır.


4. Müşteri Geri Bildirimlerini Dinleyin

İyi ya da kötü olup olmadığını nasıl bilirsiniz? Öncelikle, sadece gelirlerinize ve sonuçlarınıza bir göz atmanız gerekiyor. Ardından girişimciler nasıl yapıyorsa sizin de müşteri geri bildirimlerini dinlemeniz gerekir. Müşterilerinizin doğru davranmasıyla müşteri feedbackleri aynıdır. Web sitenizdeki zor kullanıcı deneyimi olabilir veya çok yavaş konuşlandırılabilir mobil uygulamalar olabilir. Kötü olduğunda geribildirimi küçümseme eğilimindeyiz, elbette harika olduğunda onu seviyoruz ama büyümekten öğrenmeye kadar her girişimcilik halkasının önemli bir yönü.


5. Girişimci Destek Gruplarına Katılın

Girişimci olmanız hislerinizin olmadığı anlamına gelmez. Çoğu zaman, bir girişimci olduğunuzda, dünyanın geçim kaynağı ve potansiyel olarak ailenizin geçim kaynağı, yeteneklerinize ve küçük işletme başarınıza bağlı olduğu için dünyanın ağırlığı omuzlarınızdadır. Çözüm nedir? Zamanınız olmayabilir veya isteksiz hissedebilirsiniz, ancak stresli, bunalmış veya güdük hisseden diğer küçük işletme sahiplerinden yardım bulmak için girişimci bir destek grubuna katılabilirsiniz. Bu destek grupları, ilk başladıklarında diledikleri gibi tavsiyede ve bilgelik vereceklerdir. Bölgenizde bunlardan biri yoksa, bir danışman da bulabilirsiniz. Bu, kendi sektörünüzde yeterince deneyime sahip olan veya girişimciler ​​için doğru kararları almanızı sağlamak için küçük işletme önerileri olan biri olacaktır.

İlgini Çekebilir: Dijital Pazarlama Nedir? Dijital Pazarlama Uzmanı Ne İş Yapar?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Gebze Teknik Üniversitesi, Employer Branding Team Member @Youthall , IEEE GTÜ