Hayata Zor Bir Başlangıç Yapan Bloggerdan 5 Tavsiye

Her kadın hayatı boyunca, vazgeçmesi gerektiği söylenen veya hevesi kırılan yollardan geçmiştir. Ne yazık ki dünyada pek çok ülkede kadınlara “çok büyük hayaller kurma” lafı çocukluk çağlarında öğretiliyor. Hatta bu kadınlar, büyüme yolunda verdikleri savaşlarda hayallerini bile unutuyorlar. Nihayetinde, azmin zaferi öyküsü bu sefer Hintli bir internet blogger’ı olan Jyoti Chalar’dan geliyor. Hindistan’da ve dünya üzerinde yer alan pek çok ülkedeki vatandaşlara ilham kaynağı olan Jyoti’nin insanlara verdiği 5 tavsiye şöyle;

1.Kendinle savaşmaya hazır ol!

Ailesi ve yakınları tarafından oldukça baskı gören Jyoti, 10. sınıfı bitirdikten sonra evlenmeye zorlandı. Yaşadığı zorluklara rağmen ve annesinden aldığı destek ile 12. sınıfı bitirdikten sonra üniversitede Kitlesel İletişim bölümünde lisans eğitimine başladı. Azim ve hevesi sayesinde, eğitimine Hindistan’ın en eski şehri olan Jalandhar’da devam etti.

2. Hayallerin söz konusu olduğunda hırslı ol ve elde etmek için çok çalış!

Yazarlığın ve Bollywood’un, kendisinin en büyük 2 hayali olduğunu her zaman biliyordu. Üniversiteden mezun olduktan hemen sonra, bir haber kanalında staj yapmaya başladı. Bir daha ailesinden para almamak ve maaşlı olarak işe başlamak için gecesini gündüzüne katıp çalıştı. En sonunda uzun uğraşlar verdiği işi aldı ve gündüzleri gazetecilik yapıyor, geceleri ise filmler hakkında yorumlar yaptığı bloguna yazılar yazıyordu.

3. Başarısızlığın hayallerinize mani olmasına izin vermeyin.

Hayat şartları her zaman bizim açımızdan çok kolay olmayabilir. Yaşanılan her şey puzzle parçaları gibi yerine oturmaya başlayınca hayatımızla ilgili iyi yapabileceğimiz şeyleri farketmeye başlarız. Tam bu noktada Jyoti’nin başına gelen durum biraz yıkıcı. Babası bir kaza sonucu hafızasını yitirince hayallerinin işinden vazgeçip, ailesine destek olmak üzere bir çağrı merkezinde çalışmaya başladı.

4.Hayaller için asla geç değildir.

Yaşadığı sıkıntılara rağmen asla vazgeçmediği bir şey vardı; çok sevdiği blogu. Çok fazla çaba ve arkadaşlarının desteği ile Jyoti, büyük bir medya şirketinde işe başladı. Blogu pek çok kişi tarafından fark edilip takip edilmeye başlandığı zaman, Jyoti bir kez daha çok sevdiği işini bırakmak zorunda kaldı.

5.Sabırlı ol , başarı senden yana!

Tüm yaşadıklarının ardından Jyoti, bütün ilgisini bloguna vermeye karar verdi ve birkaç blogger dostunun yardımıyla, Alibaba Grup’un kurucusu olduğu bir yazarlık ve blog platformu tarafından keşfedildi. İyi para ve güzel takipçi kazanmak için güzel ve kolay bir yoldu bu. Kısa zamanda platformun en çok okunan blogu haline geldi ve sitesi, onun kimliği oldu. Hindistan’ın en ünlü sosyetikleri onun hakkında sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapmaya başladılar. Ülkesi tarafından oldukça tanınan bir yazar haline geldi.

Jyoti Chalar (The Moi), bize çok önemli bir hayat dersi veriyor aslında, hayallerimizin peşinden gitmeyi ve asla pes etmemeyi. Koşullar ne olursa olsun, tüm zorluklar aşılabilir. İnanırsak, her şey mümkündür.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.