Hayallerinizdeki İşi Bulabilmeniz İçin 3 Harika İpucu

20’li yaşlarımızdayken hayat çok daha heyecanlı ve ilginçtir, gerçek dünyayla tam olarak karşılaşmamışızdır henüz. Hayallerimiz daha büyüktür ve neredeyse bütün hayallerimizi gerçekleştirebileceğimize dair inancımı tamdır. Fakat biraz zaman geçip de gerçek hayatla karşılaşmaya başladığımızda, hayallerimizin yerini biraz daha gerçekçi beklentiler almaya başlar.

Yapılan bir araştırmaya göre, yeni mezunlar arasında işsizlik oranının fazla olmasının sebebi, hayallerimizdeki işi bulamamamızdır. Aslına bakarsak, hayallerimiz için doğru adımlar atabildiğimiz sürece, hayalimizdeki işi bulmak çok da zor değil. Bu konuda yardımı dokunabilecek 3 ipucunu sizler için derledik.


1) Yazmaya başlayın

Hayallerinize daha rahat ulaşabilmeniz için bir planınız olması gerekiyor. Ve tabii ki etkileyici bir özgeçmiş yazabilmek de hayalinizdeki işi bulabilmeniz için en önemli faktörlerden birisidir. Yapmanız gereken şey çok basit: bir kağıt alın önünüze ve iki parçaya ayırın bu kağıdı. Kağıdın bir kısmını kısa süreli hedeflerinizi yazarken, diğer tarafına uzun süreli hedeflerinizi yazabilirsiniz. Stajınıza dair hedefleriniz veya dönem sonu ortalama hedefiniz başlangıç için güzel bir nokta olabilir. 😉


2) İyimser olun

Duyduğumuz veya okuduğumuz haberleri kötüye yormak her zaman pozitif olmaktan daha kolaydır. Ne yazık ki etrafımızda cesaretimizi kıran veya bizleri umutsuzluğa sürükleyen çok fazla faktör var. Ama aslında bizi cesaretlendirecek etkenler çok da uzağımızda değil. Okulunuzdaki danışmanınız, başarılı bir profesör, bir dernek üyesi veya en basitinden sınıfınızdaki kitap kurdu bir öğrenci bile sizin için cesaret verici bir öge olabilir. Her zaman bir fırsat vardır, bu fırsatları bulup kovalamak bizim elimizde. Hedeflerinize ulaşabilmek için iyimser bir ruh haline sahip olmak, ileride işinize çok fazla yarayacaktır. 🙂


3) Kişisel gelişiminiz için yatırım yapın

Bazı öğrenciler, üniversite eğitiminin kişisel gelişim için yeterli olduğuna inanıyorlar. Fakat kişisel gelişim tam olarak bu değildir. Çok yüksek bir not ortalamasına sahip olmak kişisel gelişiminizin de geliştiğinin bir ispatı değildir. Bir gazete için yazı yazabilmek, yazı yazamayan engelli öğrenciler için not tutmak, sorumluluk alabilmek… İşte bunlar kişisel gelişimin işaretleridir. Mezun olduğunuz zaman fark edeceksiniz ki etrafta başarılı çok fazla insan var. Sizi bu başarılı insanlardan farklı kılacak şey kişisel gelişiminiz için yaptığınız yatırımlar olacaktır.

Bilkent Üniversitesi İngilizce İşletme

Bir yanıt yazın