Hayalinizdeki İş Hakkında Yıkmanız Gereken 3 Mit

Kendinizi yeterince tanıdığınızı varsayarak hayalinizdeki iş için kafanıza bir şey koyduysanız her koşulda onu elde edebileceğiniz konusunda size güvenebileceğimizi söyleyebiliriz, değil mi? Küçükken hepimiz şarkıcı, astronot, bilim adamı gibi ekstrem meslekler edinmişizdir fakat zaman geçtikçe Taylor Swift gibi bir sese sahip olmadığımızın gün yüzüne çıkmasıyla beraber çoğu şeylerden vazgeçmek zorunda kaldık. Yaşımız ilerledikçe hayalini kurduğumuz şeyleri biraz daha ulaşılmaz kalıplara soktuğumuzu fark etmişsinizdir. Hayatınızın rolünü daha profesyonel bir şekilde oynayabilmek adına ulaşılabilir olanı peri masallarından akıllıca bir biçimde ayırt edebilmeniz gerekir. Aşağıdaki 3 miti iyi tanıyın ve hayalinizin sizin için bir masala dönmesine imkan vermeyin.

1) Faturaları Ödeyecek Bir Tutkunuzun Olması

Bu biraz yutması zor bir hap olabilir. Çoğu zaman sevdiğiniz, tutkulu olduğunuz, peşine düştüğünüz şeylerin hayatınızı idare etmeniz konusunda desteğini bekleyebilirsiniz. Fakat maalesef bir konuyu diğerlerinden daha çok önemsiyor olmak faturalarınızı ödemeye yetmiyor. Mesela üniversite öğrencilerine İngilizce hazırlık dersleri vermekten hoşlanıyor olabilirsiniz ve bu sizin sadece kiranızın 3/1 ini oluşturabilir. Tabi ki tutkunu olduğunuz şeylerden vazgeçin demiyoruz fakat bunların yanına ek projeler ekleyerek size neyin ne kadar getirisi olduğunu hesaplayın ve bundan sonraki kararlarınızı ona göre almaya çalışın. Tutkunuz olduğunuz şeyleri gerçek hayat düzeyinde yeniden şekillendirin.

2) Gerçek Hayatta Örnek Bir İş Hayatı, Olağanüstü Bir Kariyer Planlaması Denen Bir Şey Yoktur

Hiçbir iş size yüzde sıfır aksilikle gelmez. Bu yüzden yaptığınız her işte kendinizden büyük ödünler vererek mükemmellik beklemeniz size büyük hayal kırıklıkları getirecektir. Bunun farkında olarak adımlar atmanız size iş hayatında sağlıklı kararlar aldıracaktır. Hayatta önceliklerinizi ve değerlerinizi bir teraziye oturtmalısınız. Sağlam bir bakış açısı iş hayatının bazı çirkin yönlerini daha tolere edilebilir hale getirir.

3) Başarının Doğrusal Bir Yolu Vardır

Asıl zor olan hepimizin kabullenemediğimiz, başarının başlıca bir kuralını kabul edebilmektir; ‘’ çok çalışmak’’. Hayır. Çoğu insan kısa dönemli düş planlarını bu düşünce üzerine oturtur. Çok çalıştıkları zaman başarının ayaklarının önüne serileceklerini düşünürler. Uzun saatler masa başında oturmak, patrona iştah kabartıcı sözler yağdırmak ve türlü göze girme mücadelesinin sizi müdür pozisyonuna oturtması çok zor. İnsanın hayalini kurduğu meslek, pozisyon ve hedefleri hayatı boyunca sürekli değişim içindedir. Artık 20 yaşında değilsiniz. Bakış açınız, istekleriniz artık başka bir boyuta geçiş yaptı. Düşünceleriniz değişti, beyin yapınız değişti, pekala. Artık sürekli ekstrem çabalar verdiğiniz, uğruna kendinizi harcadığınız hedeflerden vazgeçin. Size mükemmel işin tanımını yapan yanlış gerçeklerin peşinden koşmaktansa seçeneklerinizi geniş tutun ve yol boyunca karşılaşacağınız fırsatları kucaklamayı deneyin.

İlgini Çekebilir: Dünyadaki En İyi İnsan Kaynakları MBA Programları

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

 

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın