Harvard Sertifikalı Online Programlar ve Daha fazlası: Ücretli ve Ücretsiz Sertifikalar ile Kendinizi Geliştirin!

Sürekli öğrenme ilkesini hayatımıza geçirmenin bir yolu da sertifikalardan geçiyor. Yeni ilgi alanlarımızı keşfetmek, farklı yönlere yönelmek veya sadece bilgi edinmek için sertifika programları çok işlevsel olabiliyor. Bir sertifika programı ararken en çok karşılaştığım konular işletme yönetimi ve pazarlama hakkında oluyor. Bu konuda şu an en ilgi çeken programlardan biri de Harvard Business School Online. Bu yazımda HBS Online’ın bize sunduğu programları ve alternatiflerini inceleyeceğim.

 

Harvard Business School Online ve Ücretsiz Alternatifleri

HBS Online; yönetim, finans, girişimcilik, işletme, strateji gibi bir çok çeşitli konuda sertifika kazanma olanağı sunuyor. Bu programlar 6 ila 8 hafta arası sürüyor.  Eğitimlere istediğiniz saat diliminde girip, istediğiniz an modul egzersizlerini çözebiliyorsunuz. Ücretli bir sistem olan HBS Online’a şu an için sadece Amerika’da okuyan öğrencilere burs veriliyor. Bu eğitimleri, alanında uzman konukların ve Harvard Business School profesörlerinin önceden hazırladığı videoları izleyerek alabiliyorsunuz. Bu programlar hakkında en güzel şeylerden biri de diğer katılımcılar ile iletişime geçmeniz için sizi yönlendirmesi. Programa kayıt olduğunuz sürece Dünya’nın diğer şehirlerinden katılımcıları görebiliyor, onların ödev sorularına yorum yazabiliyor ve network kurabiliyorsunuz. Programı tamamlayıp, sertifika almaya hak kazandığınızda da hem dijital bir sertifika alıyorsunuz hem de size gerçek sertifikanızı Harvard’dan kargoluyorlar! 

HBS Online’da en çok tercih edilen programlardan biri de Business Fundamentals: Credential of Readiness CORe. Bu programa bir mini-MBA diyebiliriz. İş analitiği, ekonomi ve finansal muhasebe gibi konular hakkında 10 – 17 hafta boyunca yoğunlaştırılmış bir eğitim alıyorsunuz. Haftalık quizleri ve final sınavları olan bu programı başarı ile geçmek için bütün sınavları yapmanız ve geçer not almanız bekleniyor. Forbes’ın bir haberine göre CORe programı iş verenler tarafından önemli bulunuyor ve dikkat çekiyor! CORe’un ücretsiz alternatiflerinden ve en çok tercih edilen bir diğer program da Business Foundations Specialization. University of Pennsylvania bünyesindeki Wharton School akademisyenleri tarafından hazırlanan ve Coursera üzerinden katılım sağlayabileceğiniz bu program da yaklaşık 7 ay sürüyor ve size esnek bir şekilde ilerleme olanağı sunuyor. Ayrıca Coursera University of Pennsylvania sayfasından işletmeden fintech’e kadar daha bir çok konuda ücretsiz programa ulaşabilirsiniz!

Google Dijital Atölye ve Dijital Pazarlamanın Temelleri

Google Dijital Atölye, Google ve anlaşmalı eğitim kurumları tarafından ortak hazırlanan bir program. Google uzaktan çalışabilmenin verimliliğine inanıyor bu sebeple katılımcıların CV’lerini güçlendirebilmeleri, iş ve kariyer imkanlarını artırabilmeleri için bu ücretsiz online atölyeyi yapmış. Video eğitimlere katılarak ve bir final sınavına girerek ‘’Dijital Pazarlamanın Temelleri’’ hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsan, bu program tam sana göre. ‘’Dijital Pazarlamanın Temelleri’’ eğitiminin içeriğinde işletme stratejisi, e-ticaret, pazarlama, kendi web sitenizi kurma, SEM ve SEO gibi konular bulunmakta.

Youthall Etkinlikleri

Youthall etkinlikler sayfasından, Youthall olarak düzenlediğimiz ve işbirliği yaptığımız şirketler tarafından çevrimiçi veya yüzyüze düzelenecek etkinlikler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bir çok sertifikalı vaka analizi, webinar, zirve ve eğitim ile network’ünüzü güçlendirip, ücretsiz sertifikalara sahip olma şansı için çözümü uzaklarda aramayın, hemen Youthall etkinlikler sayfasına gelin ve Youthall’un birbirinden değerli etkinliklerine kayıt olun!

 

Bir yanıt yazın