Hangi Okul Kulübünde Yer Almalıyım?

Üniversite kendimizi çeşitli yönlerden geliştirebileceğimiz kocaman bir dünyadır.  Bir eğitim kurumundan çok daha fazlasıdır. Aynı zamanda üniversite sosyalleşmek için en ideal ortamlardan biridir, unu da kulüpler yoluyla sağlar. Üniversitenin genellikle ilk günlerinde oryantasyon yapılır ve kulüpler de kendilerini burada tanıtırlar. Peki, o kadar çok okul kulübü arasından doğru kulübü nasıl seçebiliriz?


  • Mühendislik / İşletme Kulüpleri 

Bölümünüze uygun kulüpleri tercih etmek hem bölümden daha çok arkadaş edinmeyi sağlar hem de bölümünüze katkı sağlayabilecek etkinliklere katılarak kendinizi geliştirmenize yardımcı olur. Mühendislik ya da İşletme kulüpleri bunlara verilebilecek en güzel örneklerdir.


  • Spor Kulüpleri

Eğer spor yapmayı seviyorsanız yeni bir spora başlamak için kulüplerden faydalanabilirsiniz. Dans, bisiklet, atletizm gibi kulüplere katılarak derslerde biriken enerjiyi atabilir, aynı zamanda spora ilgi duyan insanlarla bir araya gelerek keyifli bir ortamda kendinizi bulabilirsiniz.


  • Hayvan Koruma Kulüpleri

Bunun haricinde hayvanları seviyorsanız ve hayvanlara yardım etmek istiyorsanız hayvan koruma kulüpleri tam size göre. Sokaktaki ya da okulunuzdaki hayvanları besleyebilir, onları veterinere götürerek sağlıklı olmalarına yardımcı olabilirsiniz. Bu kulüplerde olmak insana gerçekten iyi hissettiriyor. Ayrıca diğer hayvan severler ile tanışarak eğer evinizde sevimli bir dostunuz varsa onu paylaşabilir ve güzel dostluklar kurabilirsiniz.


  • Müzik ve Sanat Kulüpleri

Bir diğer seçenek ise müzik ve sanat kulüpleri. Bu kulüplere katılmak için iyi resim çizmek ya da bir enstrüman çalmak zorunda değilsiniz. Müzik dinlemeyi seviyorsanız, sanat eserleri ilginizi çekiyorsa bu tarzdaki kulüplere girmek için yeterli bir sebebiniz var demektir. Sizinle aynı ya da farklı zevklere sahip insanlarla bir araya gelerek birbirinizle eserler hakkında tartışabilir ve önerilerde bulunabilirsiniz. Böylece kendi zevkinizi genişletirken başkalarının da zevklerinin genişlemesini sağlamış olursunuz.


  • Gastronomi Kulüpleri

Bu kadar zihinsel ve fiziksel aktiviteler olan kulüplerden sonra karnınız biraz acıkabilir. Eğer yemek yemeyi ya da yapmayı seviyorsanız gastronomi kulüpleri tam size göre. Çeşitli lezzetler tadıp damak zevkinizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca tadım yaparken kulüpteki diğer insanlarla keyifli bir sohbet ortamı oluşturabilirsiniz. Bazen mutfak kiralayarak beraber yemekler yaparak da eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.


Yukarıda bahsettiğim birkaç kulüp önerisi eğer kafanız karışıksa ve hangi kulübe ait olmanız gerektiğine karar veremiyorsanız umarım yardımcı olur. Kulüplerinizi seçerken önemli olan insanların en çok hangi kulüpleri tercih ettiği değil, sizin hangi kulüpte kendinizi daha mutlu hissedeceğinizdir. Bu yüzden ilgi alanlarınız ve zevklerinize uygun kulüpleri seçmek size üniversite hayatında keyifli bir sosyal hayat sunacaktır. 

İlginizi çekebilir: Şehir Dışında Okuyan Öğrencilerin İkilemi: Yurt Mu Öğrenci Evi Mi?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Youth Awards Blog Banner

Bir yanıt yazın