Hangi Burç Hangi Meslekte Daha Başarılı Olur?

Günümüzde çoğu kişi günlük ve yıllık burcunu takip eder. Burçlara her ne kadar çoğu insan inanmasa da inanan insanları da azımsamamak lazım. Burçların insanların varoluşuna kadar dayandığı bilinir. Eski insanların gökyüzündeki hareketlere ve doğdukları dönemlere göre bir hayat yaşadığına inandığı artık bir gerçektir. Hangi burç hangi meslekte daha başarılı?

Bazı bilimsel çalışmalar da bunu doğrulamıştır. Gökteki harekeler ve doğulan zamandaki hareketlerin birbiriyle örtüştüğü düşünülür. Burcumuzla, işimiz arasında çok kuvvetli bir bağlantı var. Hatta bazı firmalar, alım yapacakları işin niteliğine göre uygun burçlara öncelik veriyorlar.

Bu örtüşmeden yola çıkarak sizin için burçlara göre meslek seçimi ve hangi burcun hangi meslekte başarılı olduğunu derledik. 

KOÇ: Burçlar kuşağının en genç üyesi olan koç burcu, içinde bitmek bilmeyen bir enerji taşır. Bu enerji kimi zaman insanlara ilham kaynağı olur. Koçlar için uygun meslekler arasında gazetecilik,  reklam ve halkla ilişkiler bulunur. Aynı zamanda cesareti ve dürtüsellikleri nedeniyle itfaiyeci, polis memurları, girişimci, asker, kurtarma görevlileri genelde yine koç burcundandır.

BOĞA: Bir boğa düzeninin bozulmayacağı her işte mutlu olacaktır, yeter ki saatleri belli olsun, fazla bedensel iş yapmak zorunda kalmasın… Sakin, huzurlu, çalışkan boğa için uygun meslekler arasında bankacılık,avukatlık, mimarlık bulunur. Boğa, güzel ve estetik olanı seçer. Damak zevki gelişmiştir. Bu sebeplerle gıda, mücevher ve lüksle ilgili işlerde çalışmaktan zevk alır.

İKİZLER: İkizleri mutlu etmek ister misiniz? Ona yaratıcılığını kullanacağı bir iş verin! İkizlerle çalışmak iki insanla meşgul olmak demektir. Bu sebeple o iki kat fazla düşünecek, fazla konuşacak ve belki de az çalışacaktır. Çünkü pratik yolu bilir. İkizler için uygun meslekler arasında rehber, borsacı, santral operatörü, öğretmen, mimar, halkla ilişkiler bulunur. Aynı yerde sürekli kalmaktan sıkılır, arada bir hava alması gerekir.

YENGEÇ: Burçlar kuşağının annesi olan yengeçler, anaç yapıları nedeniyle, yuva ve çocuklarla ilgili işleri yüklenmenin haricinde daha büyük sorumluluk gerektiren alanlarda da başarılı olurlar. Mükemmel yöneticiler olabilirler. Sorumluluk gerektiren işleri rahatlıkla halleder, yaratıcı çözümler sunabilirler. Uygun meslekler arasında; insan kaynakları, aşçı, öğretmen, yönetici, avukat bulunur.

ASLAN: İhtişamlı aslan, şov yapabileceği alan ister. Organizatörlük, yöneticilik, tur rehberliği, moda ve tasarım ile ilgili alanlarda çalışabilir. Ekip olmaktan ziyade tek olmak ister. Gittiği yerde oldukça sevilir ve önünde sonunda istediğini alır. İkna yeteneği çok gelişmiştir, iyi avukatlar yine aslan burcundan çıkar.

BAŞAK: Mükemmeliyetçilik ve titizliği ile bilinen başaklar, detay gerektiren işlerde başarılı olurlar. Gezegeni Merkür olduğundan yazar, araştırmacı, öğretmen, eleştirmen, çevirmenler de başak burcundan çıkar.Ayrıca hizmet sektöründe de başaklara sıkça rastlanılır.

TERAZİ: Hassas terazilerin sürekli denge arayışı mesleklerine de yansır. İyi birer ara bulucu olduklarından elçiliklerde çalışanlar, adalete önem verdikleri için ise mahkemelerde görev alanlar terazi burcundan çıkar.  Romantik ve aşka aşık terazilerden düşünceli söz yazarlarının da çıkması muhtemel. Güzel olanı seven terazi moda alanında da oldukça başarılı olabilir.

AKREP: Bir akrebin iyileştirme ve şifa verme gücü olduğu söylenir. O ölüm ve yeniden doğuşun simgesidir. Yoğun hislere sahip olan akrep burcu için uygun mesleklerin başında psikiyatrist, dedektif, avukat,eğitimci, bilim adamı gelir. O oldukça fazla yoğunlaşabilmesi sebebi ile istediği her alanda başarılı olabilir. Güvenilir bir çalışandır.

YAY: Eline valizini tutuşturun ve bırakın o istediği yere gitsin, emin olun döndüğünde ihtiyacınız olanda fazla bir donanımla gelecektir. Yaylar için bir yerde sabit kalmak işkenceyle eş değerdir. Felsefik yaylar çok babacan bir yöneticidir. Kimsenin kötülüğünü istemez. Manevi yanları çok gelişmiştir, sürekli ilham almak ister. Umutlu ve pozitiftir. Seyahat ile ilgili bütün işler, eğitmenlik, spor ile ilgili işler yayların ilgi alanlarındandır.

OĞLAK: Otoriter, gelenekçi ve kuralları çok önemseyen yapıları nedeniyle çok iyi bir yöneticidir. Nerede neyin olması gerektiğini bilir. O günler sonrasını tasarlar, adımların ötesini hesaplar ve öyle kararlar alır. Ve inanın birçoğu, büyük başarılara imza atar. Oğlak bu özellikleri nedeniyle iyi bir liderdir. Para yönetimi konusunda da başarılı olduğu için bankacı olabilir. O sorumluluk insanıdır ve herkesten en iyi şekilde yapmak ister.

KOVA: Kendini günümüze ait hissetmeyen kovanın yapmak istediği meslek, muhtemelen sıra dışı olacaktır. O kendi tuhaf meslek alanını bile yaratabilir. Farklı çalışan kafaları, onları bilim adamı yapabilir. Veya çalışmaya bile gerek duymadan dünyayı keşfe çıkıp çadırıyla istediği yerde konaklayabilir. Kısacası kovanın alanı herkesin harcı değildir. Bir kadın kova, sıradan bir erkekten daha fazla elektronik bilgiye sahip olabilir. Kovalar için uygun meslekler: havacı, mucit, bilim adamı, elektrik-elektroniktir.

BALIK: Düşlere sıkça dalmalarıyla bilinen balıklar, yaratıcılık gerektiren işlerde başarılı olabilir. O sezgiseldir ve bu yanını kullanacağı işer onu yukarılara rahatlıkla taşıyacaktır. Bir balık maddiyatçı değildir. Fotoğrafçı, müzisyen, denizci, sanatçı, hemşire, veteriner, psikolog olabilirler. 

İlgini Çekebilir: Dünyadaki En İyi İnsan Kaynakları MBA Programları

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.