Gerçek Minimalizm Bu Değil! 3 Minimalizm Hatası

Şunu kabul etmeliyiz ki, minimalizm artık oldukça popüler bir konu. Pek çok insan, kendi tecrübelerini sosyal medya üzerinden birbiri ile paylaşıyor ve bu gerçekten harika! Ancak sadeleşme süreci zaman zaman sancılı olabiliyor. Özellikle minimalizm kavramının da popülerleşmesi ile birlikte bazı yanlış anlaşılmalar, ön yargılar ortaya çıkabiliyor. Bu yazımda, geçmişte minimimalizmi uygulamaya çalışırken benim de yaptığım ve çevremde sıklıkla gözlemlediğim hatalara değinmek istiyorum. Gelin, hep beraber bakalım!


1. Hızlı ve öfkeli minimalizm!

Sadeleşmek, başlangıçta oldukça kolay gözükse bile içine girdikçe karmaşık bir hal alabiliyor. Pek çok insan, kimi zaman arkadaşlarının kimi zaman da sosyal medyanın etkisi ile başlayan çeşitli sebeplerle sürece devam edemiyor ve bu oldukça normal. Minimalizm, herkese göre olmayabilir veya herkes için doğru zaman şimdi olmayabilir. Kendinize zaman tanımak, ayrılacağınız eşyaları seçerken doğru soruları sormak gerek. Unutmayın ki biz keyifli, dengeli, bilinçli bir hareketin peşindeyiz. Kaotik ve günün sonunda sizi mutsuz eden bir sürecin değil.


2. Komşu çocuğu sendromu

Sizinle beraber veya sizden önce ya da sonra sadeleşmeye başlayan insanları çevrenizde tutmak, bilgi ve deneyim alışverişi yapmak hem siz hem de onlar için büyük bir fırsat. Fakat zaman zaman kendimizi diğerleri ile karşılaştırıp aslında gerçekçi veya mantıklı olmayan çıkarımlar yapabiliyoruz. Biraz önce de söylediğim gibi bu yolculuk oldukça kişiye özel. Herkes aynı anda, aynı oranda sadeleşmek zorunda değil!


3. Bu gemide beraberiz sendromu

Minimalizm hakkında okuyup öğrenmeye başladıkça ve sadeleştikçe aileme ve arkadaşlarıma öğrendiklerimi büyük bir heyecanla aktarıyor ve onları da bu sürece dahil etme çalışıyordum. Hatta onları bu konuda biraz zorladığımı bile itiraf etmeliyim. Şimdi dönüp baktığımda bunun yanlış olduğunu görebiliyorum, fakat ilginizi çeken bir konu hakkında yeni şeyler öğrenmek ve bunu hayatınıza uygulamak hatta çevrenizin de sizin aracılığınız ile bunu uygulamaya başlaması kadar motive edici çok az şey vardır bence! Sizin ilgi çekici bulduğunuz ve kendinizi hazır hissettiğiniz bir değişim için karşı taraf o kadar olumlu olmayabilir. Siz, sadeleşmenin yaşayan örneği olun sadece. Çevreniz de bundan faydalanmak isterse ne ala!

Umuyorum ki, bu yazı sadeleşme süreci içerisinde olan herkese yardımcı olmuştur.


İlginizi çekebilir: Norveç’ten Bir Friluftsliv Felsefesi Almaz Mısınız?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın