Genç Yaşta Girişimci Olabilmek İçin Kazanmanız Gereken 5 Alışkanlık

Son zamanlarda, özellikle teknolojinin gelişmesiyle girişimcilik genç kuşağın arasında daha popüler bir yer edinmeye başladı. Fakat girişiminizi en iyi şekilde kurup kurduğunuz girişimin sürekliliğini sağlamak için neler yapmanız gerekir? Hangi alışkanlık temasının peşinden gitmeniz faydalı olur?

Size, bir girişimci olup girişiminizi başarılı bir konuma getirmek için yapmanız gereken 5 alışkanlık derledik:


1)  Kitap Okumak

Bütün gün bilgisayar başında oturmak veya boş zamanlarımızı telefonla uğraşarak geçirmek bir sure sonra yaratıcılığımızı köreltmeye başlar. Düzenli bir şekilde kitap okumaya başladığımız zaman, beynimizin daha dinç olduğunu fark edersiniz. Sadece bununla kalmayıp kitap okuyarak yaratıcılığınızı da geliştirebilirsiniz. Okuduğunuz kitap illaki iş hayatı ile ilgili olmak zorunda değil. Hiç ummadığınız kitaplardan aslında çok güzel fikirler bulabilirsiniz.


2) İlgilendiğiniz Sektörlerle ile ilgili konferanslara ve seminerlere gitmek

İlgilendiğiniz sektörler hakkında son gelişmeleri takip etmek için konferanslar ve seminerler muhteşem bir fırsat. Bu sayede ilgili olduğunuz sektörlerde kimin ne yaptığını, ne gibi yenilikler olduğunu takip etmek her girişimcinin yapması gereken bir şeydir. Belki de sizin üzerinde çalıştığınız ve yeni olduğunu düşündüğünüz bir proje, yakın zamanda başka birileri tarafından yapılmış olabilir. Bu gibi durumların farkında olursanız büyük bir zaman kaybından kurtulmuş olursunuz. Ayrıca bir girişimci için network oluşturmanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu yüzden, seminerler ve konferanslar sektörünüzden yeni insanlarla tanışabilmenin en güzel yollarından birisidir.


3) Acele etmemek

Elbette ki her insan başarıya bir an önce ulaşmak ister ama ne yazık ki fazla hız, aynı trafikteki gibi iş hayatında da felaketlere yol açabilir. Yaptığınız işleri ince eleyip sık dokumanız gerekiyor. Fazla acele etmek, önemli detayları gözden kaçırmanıza sebep olabilir. Atacağınız her adımı önceden birçok kez düşünmeniz gerekiyor. Emin olmadığınız adımlar atmamayı alışkanlık haline getirmelisiniz.


4) Müşterilerin gözünden bakabilmek

Müşterilerinizin beklentilerini doğru şekilde anlamak ve bu beklentilere düzgün bir şekilde cevap verebilmek başarının en önemli anahtarlarından birisidir. Müşterilerinizle etkili bir biçimde empati kurabilirseniz, onları anlamak ve beklentilerini karşılamak çok daha kolaylaşacaktır.


5) Markanızı yaşamak

Yaratacağınız markanın ürünlerini veya hizmetlerini kullandığınız sürece müşterileriniz sizin samimiyetinize daha çabuk inanırlar. Samimiyetinize inanmakla kalmayıp size olan güvenleri de sağlamlaşır. Ayrıca kendi ürünlerinizi veya hizmetlerinizi kullanırsanız, eksikliklerini ilk siz fark edersiniz ve bu eksikliklerin üzerine daha çabuk ve etkili biçimde yoğunlaşabilirsiniz.

Senin de İlgini Çekebilir: İşverenler Tarafından Ön Planda Olmanızı Sağlayacak 3 Beceri

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Bilkent Üniversitesi İngilizce İşletme

Bir yanıt yazın