Gaziantep’te Öğrenci Olmak

Tebrikler! Dünya’dan ve ülkemizden birçok insanın kültür ve gastronomi turları için yollar aşındırdığı Gaziantep artık senin yeni evin olacak. Belki de hayatının en güzel anılarını biriktireceğin bu yıllara başlamadan önce senin için Gaziantep’te öğrencilik hayatında ihtiyacın olabilecek bilgilere göz atmaya ne dersin? Gaziantep’te öğrenci olmak nasıl, nerelerde sosyalleşebilirsin veya şehirde hangi ulaşım yollarını kullanabilirsin? Hepsi bu içerikte seni bekliyor! Gaziantep’te öğrenci olmak nasıl  hadi başlayalım. 🙂

Gaziantep’te Ulaşım İmkanları

gaziantep ulaşım

Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden biri olan Gaziantep’i uçtan uca gezmek için Gaziantep belediyesi sizlere otobüs, tramvay hatta bisiklet seçeneklerini sunarken, şehirde bulunan üniversitelere dilerseniz dolmuşlarla da ulaşabilirsin. Tabi öncesinde toplu taşımalarda kullanacağın Gaziantep Kart’ı edinmeni öneririz. Gaziantep kart, şehir içi ulaşımda kullanabildiği gibi, Gaziantep kalesi ya da Atatürk anı müzesi gibi turistik noktalara da girişlerde kullanılabilinir. Gaziantep Kart’ı fiziksel olarak edinme seçeneğine ek olarak mobil uygulaması üzerinden de kullanma seçeneğinin olduğunu unutma.

Gaziantep Kart hakkında ayrıntılı bilgi almak için buraya tıkla!


Gaziantep’te Konaklama İmkanları ve KYK Yurtları

Her şehirde olduğu gibi Gaziantep’te de konaklamada ev kiralama ve yurt seçenekleri bulunuyor. KYK yurtları konusunda Gaziantep Üniversitesi en avantajlı üniversite durumunda. Şehirde tam 9 tane KYK yurdu bulunuyor. Yurtların listesine buradan ulaşabilirsin. Yurtlar dışında konaklama seçeneği isteyenler için de kiralık seçenekler var.  Üniversitelere yakın 1+1 stüdyo dairelerin kiraları 1500 TL’den başlıyor.


Gaziantep’te Öğrencilerin Sosyalleşebileceği Mekanlar

Müzeleriyle, gastronomisiyle ülke turizminin en önemli şehirlerinden biri olan Gaziantep’te görülecek çok sayıda yer varken, tadacağın pek çok lezzet olduğunu da unutma. Özellikle girişleri ücretsiz olan Gaziantep kalesi, Bakırcılar Çarşısı ve fotoğraflara mükemmel arka plan olabilecek Şahinbey Parkını mutlaka görmeni tavsiye ederiz. Müzeleri ile meşhur olan Gaziantep’te de görmeden dönmemeni tavsiye ettiğimiz müzelerin başında elbette Zeugma Mozaik Müzesi geliyor. Son olarak kendini bir Türk dizisinde gibi hissetmek istersen Gaziantep’in meşhur hanlarına seni bekliyor.


Gaziantep’te Alışveriş Mekanları

Gastronomisi bu kadar güçlü bir şehrin elbette yöresel ürünleri de oldukça meşhurdur. Bu ürünleri Elmacı pazarında ve Zincirli Bedesten’de bulabilirsin. Uygun fiyatlı sebze ve meyveleri de haftanın her günü farklı bölgelerde kurulan semt pazarlarında bulabileceğini aklından çıkarma. Semt pazarlarının listesini senin için buraya bırakıyoruz.. İhtiyacına göre pek çok markayı bir arada bulabileceğin AVM’ler de şehrin çeşitli yerlerine dağılmış durumda.  M1 Gaziantep, Sanko Park, Forum Gaziantep ve PrimeMall alışveriş yapabileceğin AVM’lerden birkaçı.


Umarız Mezopotamya ile Akdeniz arasında kurulan birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış bu güzel şehir üniversite yıllarına ve sana da harika bir ev sahibi olur. Youthall ekibi olarak sana başarı ve eğlence dolu bir üniversite hayatı diliyoruz.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın