Freelance Çalışma ile En Çok Para Kazanacağınız İş Modelleri

Freelance çalışma son dönemde fazlasıyla popüler hale gelen, kariyer seçimimizde hayati bir rol oynayan, sağlıklı bir iş ve yaşam dengesi arayışıyla, evden çalışmak ideal bir çözüm gibi görünüyor. Bunu tam zamanlı yapmayı veya sadece bir miktar ek gelir için düşünüyorsanız, uzmanlık seçiminiz sizler için çok önemli.

Sadece zevk aldığınız bir işi seçmek için değil, aynı zamanda iyi para kazandıracak bir iş seçmek için de Freelance Çalışma pek çok insanın gündeminde. Peki, freelance çalışma ile en yüksek maaşı hangi işler sağlıyor? En çok kazandıran freelance işlerin ne olduğunu öğrenmek için 8 mesleği sizin için listeledik. 


8. Makale ve Blog Yazarı

Yetenekli bir yazarsanız ve kendi patronunuz olmaktan zevk alıyorsanız, neden başkaları için yazmıyorsunuz, ya da kendi blogunuzu açmıyorsunuz? Çok farklı sektörlerde ve konularda freelance çalışarak evden yazılar yazabileceğiniz işler mevcut.


7. Oyun Geliştiricisi

Oyun fanatiği misiniz? Özellikle son günlerde bilgisayar başından kendini alamayanlardansanız kendi oyunlarınızı kodlamak ve sonra bunları test etmekten daha iyi ne olabilir? Kodlama ile ilgili online eğitimler alarak artık çok kolay bir şekilde oyun geliştiricisi olmak için ilk adımı atabilirsiniz. Sonrasında hayallerinizdeki oyunların bir parçası kolaylıkla olabilirsiniz. 


6. Grafik Tasarımcısı

Grafik tasarımı, UpWork’un en çok talep gören yetenekler listesinde iki numarada yer alıyor. Websitesi tasarımları, Infographics tasarımlar, sosyal medya ve baskı için tasarımlar yaparak düzenli gelir elde etmeye hızla başlayabilirsiniz. Öncesinde Photoshop, Illustrator gibi programları öğrenmeniz verimli olacaktır. Ayrıca bir portföy oluşturursanız bunu profesyonel bir işe dönüştürmeniz içten bile değil 🙂 


5. Çevirmen

Çevirmenlik, freelance çalışma için en popüler seçeneklerden biridir. İki veya daha fazla dilde akıcı olmak çevirmen olmak için yeterlidir. Özellikle Türkiye’de internet yayıncıları arasında ingilizce çeviri yapabilecek ve yazılar yayınlayacak kişi arayışının çok yoğun olduğunu da göz önüne alırsak kendinize bu alanda gelişim fırsatı yakayabilirsiniz.


4. Öğretmen

Öğretmeyi seviyor, ancak bir okula gitmekten veya erken saatlerden nefret mi ediyorsunuz? Dünyanın sonu değil, çünkü öğrencilere okuldan sonra ek dersler veren veya online platformlar üzerinden koçluk yapan bir öğretmen olabilirsiniz. Elbette uzmanlık alanınızda seçtiğiniz konu ile ilgili online materyaller oluşturmanız gerekecektir. 


3. SEO Uzmanı

SEO uzmanlarına online dünyada talep oldukça yüksek. Sonuçta herkes Google ve diğer arama motorlarında üst sıralarda yer almak istiyor, öyle değil mi? Bu alanda kendinizi geliştirip iyi bir SEO uzmanı olursanız işler peşinizden koşacaktır.


2. Siber Güvenlik Uzmanı

Büyük iş ve girişimcileri hedef alan pek çok bilgisayar korsanıyla birlikte siber güvenlik alanındaki beceriler son dönemde ciddi ön planda. Bu alanda kendinizi geliştirirseniz bundan çok para kazanabilirsiniz.


1. Web Geliştirici

Web siteleri oluşturma ve kodlama konusunda uzmansanız, iş hayatında bu dönemde çok şanslısınız demektir. Her kurum hatta insanlar bile kendi internet sitesini tasarlatmak istiyor, ancak bunu çözecek beceriye veya zamana sahip değil. Uzmanlığınıza adım atacağınız ve bunu yaparken iyi bir maaş kazandığınız yer burası. 🙂

Senin de İlgini Çekebilir: Verimliliğinizi Arttırmanızı Sağlayacak 20 Uygulama

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Gebze Teknik Üniversitesi, Employer Branding Team Member @Youthall , IEEE GTÜ