FMCG Sektörü Nedir? Neden Tercih Edilmelidir?

FMCG, diğer adıyla hızlı tüketim ürünleri, her geçen gün yaşantımız içerisinde kullandığımız temel ürünlerdir. Aslında süpermarketten satın aldığımız birçok şeyi kapsayan bu sektör, milyarlarca dolarlık bir hacme sahiptir. Bunun sebebi FMCG markaları ve ürünlerinin kulağımızın en aşina olduğu isimleri barındırmasıdır.

Tüketiciye yüksek talep gören ürünleri sunan bu tanıdık markalar, müşterilerine süreklilik, güven ve sadakat içeren bir ilişki vadetmeyi amaçlamaktadır. Markete gidildiği zaman reyonlar arasında gezerken hep aynı markayı tercih etme güvenini kazanmak ve olan müşteriyi elde tutarken tavsiye ve önerilerle yenilerini bünyelerine eklemek için kampanyalarını sürdürürler.

Neden FMCG?

  • Kırtasiye ürünlerinden temizlik malzemelerine, eczacılık ürünlerinden kişisel bakım sektörüne kadar her şey FMCG’nin kapsama alanındadır. Çalışma pozisyonları olarak satış, pazarlama, satın alma, muhasebe gibi departmanlar özellikle öne çıkar. Böylesine kapsamlı ürünleri barındıran ve ünlü markalarla varlığını sürdüren bu sektörde neden çalışmanız gerektiğini sizin için listeledik!
  • FMCG; kolay temin edilebilen, her gün ihtiyaç duyulan, halihazırda müşteri potansiyeline sahip, düşük maliyetle isteğe bağlı tüketici ürünleri yaratma odaklıdır. Bu durum sizin için siz dahil herkesi tüketici kılar.
  • FMCG endüstrisinde yer alan şirketler, dünya çapında bilinen en büyük marka isimleridir. Neredeyse her ülkede köklü olarak varlığını sürdüren bu şirketleri aslında hepimiz yakından tanıyoruz. Bunlara P&G, Unilever, Nestle, Coca Cola ve Johnson&Johnson dahildir. Bu şirketlerin içerisinde günlük hayatta sıkça kullandığınız markalarda çalışmak büyük bir fırsat olabilir.
  • İnovasyon FMCG’de kaçınılmaz bir süreçtir. Ne kadar fazla müşteriniz varsa bir o kadar fazla rakibiniz vardır ve rakiplerin sayısı da nitelikleri de günden güne artabilir. Sürekli olarak tüketicilere yönelik yeni ambalaj fikirleri, pazarlama, reklam ve iletişim geliştirilmesi markalar için neredeyse şarttır. Bu durum kendini yeniliğe adayan adaylar için müthiş bir süreç olacaktır.
  • En güzel tarafı ise herhangi bir ekonomik durgunluk döneminde bile FMCG hala iyi kar elde etmeye devam eder. Herhangi bir durgunluğun bebek bezi alım ihtiyacınıza karşı yapabilecek bir şeyi yoktur.
  • FMCG, dinamik ve çeşitlidir bu da onu her bölümden mezunlar için ilgi çekici ve mümkün kılar. Bünyesindeki markaların departmanları için bazen bölümlerde alınan derslerin bile yetersiz kaldığı bu sektörde yolculukta öğrenilecek şeyler daha bile verimli olabilir. Deneyimin giderek değerlendiği bu sektör öğrenmeye aç olan kariyer avcıları için birebirdir.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.