Farkında Olmadan Yaptığınız 10 Hatalı Beden Dili

Düşünceler hareketlerden daha hızlıdır. Bazen farkında olmadan karşı tarafa bilinçsizce sinyaller göndermiş ve bundan dolayı sözlü sinyallere oranla yanlış anlaşılma yüzdenizi artırmış olabilirsiniz. İşte farkında olmadan yaptığınız 10 beden dili hareketi!

1) Geriye yaslanmak; eğer karşı tarafa içinde bulunduğunuz konuşmayı önemsediğinizi göstermek istiyorsanız oturuşunuzu dik bir konuma getirerek bacaklarınızı hafif aralıkta tutan bir konum seyretmenizi öneririz.

2) Çapraz kol veya üst üste atılmış bacaklar; bazı uzmanlar bireylerin bitmeyen ve süresini oldukça aşmış bir toplantı sırasında katılımcıların arkalarına yaslanıp kollarını çapraz bağlamış olmalarını büyük bir kayıtsızlık göstergesi olarak görmektedir. Özellikle bacakların üst üste atılmış olması tehlikeye davet çıkarabilir.

3) Göz teması kurmamak; konuşma esnasında iletişim halinde olduğunuz bireyle göz temasını kesmeniz karşı tarafın hakkınızda dürüst olmadığınız hissiyatına kapılmasına sebep olacaktır. Bu durumu lehinize çevirerek etkilemek istediğiniz birey üzerinde de aynı sistemi uygulayarak iş hayatında müşterileriniz size güven duymasını sağlayabilirsiniz.

4) Elleri kenetlemek; bu kelimenin tam anlamıyla stres ve gerginliğin bulunduğunuz yerde olduğunun kanıtıdır. Eğer özgüven konusunda kendinizle yeterince bütünleşmişseniz insanların kafalarında bu algının oluşmasına imkân tanımayın.

5) Ellerinizi ceplerinize sokmak veya arkanıza saklamak; bu tabi ki gün içinde hemen hemen hepimizin aldığı bilinçsiz bir pozisyondur. Fakat aynı zamanda karşı taraftan bir şeyler gizlediğinizin de işareti olabilir.

6) Yüzünüze dokunmak; özellikle burun ve ağız sizi tehlikeye sokabilir. Eğer iletişimde dinleme rolünü üstlenmişseniz karşınızdakinin konuşurken sürekli burnuna veya ağız çevresine dokunuyor olması size bir aldatmacanın içinde olduğunuz sinyalini verebilir.

7) Gerektiğinden fazla baş sallamak; eğer başınızla yaptığınız hareketler karşı tarafa söylenenleri takip ettiğinizin ve ona katıldığınızın bir göstergesidir. Fakat bunu aşırıya kaçırmak sizi zayıf gösterebilir. Aynı zamanda kayıtsızlık olarak algılanabilir.

8) Sürekli kıpırdanmak; devamlı hareket halinde olmak sıkılmış ya da içinde bulunduğunuz durumdan bir şekilde rahatsız olduğunuzu gösterir. Sürekli bacaklarınızı oynatmak ya da devamlı saçlarını karıştırmanız karşı tarafa oldukça kötü sinyaller gönderecektir.

9) Omuzlarınızın eğilmiş bir şekilde durması; araştırmalara göre omuzların eşit durmaması, yığılmış ya da eğilmiş olarak görülmesi mutsuzluğa işaret etmektedir. Genellikle klinik depresyonda olan bireylerde bu durum daha sık gözlenmektedir. Özgüven ve mutluluğunuzu yansıtmanız adına daha dik bir duruş sergilemeniz yararınıza olacaktır.

10) Oldukça büyük jestler; vücudunuzdaki çoğu bölge öz güveninizin birer temsilcisi olarak kullanılabilir ve karşı açıdan istediğiniz izlenimi yaratabilirsiniz. Fakat bu kullanımları abartmanız sizi aynı oranda ters açıya düşürecektir. Kibirli olarak algılanabilir ve böylece insanların size olan ilgilerini kaybetmelerini sağlayabilirsiniz

İlgini Çekebilir: Dünyadaki En İyi İnsan Kaynakları MBA Programları

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın