Excell Yeteneğini Geliştirmek İsteyenlere Tavsiyeler

Excel, Microsoft tarafından sağlanan en iyi uygulamalardan biridir ve genellikle rapor oluşturmak, veri depolamak ve onları yönetmek için kullanılır. 1987’de ortaya çıkmasından bu yana, program çeşitli alanlardaki profesyonellerin işlerini etkin bir şekilde yürütmelerini sağlar. Finans, muhasebe, medya, pazarlama, hukuk ve diğerleri gibi amaçlar için hayati bir araç olduğu için çeşitli endüstrilerde kullanılır. Şimdi, kariyerinizden en iyi şekilde yararlanmak ve bu yazılımı kullanmak isteyen herhangi bir işte performansınızı artırmak istiyorsanız, Excel becerileriniz üzerinde çalışmanız gerekir. Bunu online  yapmanın birçok yolu vardır. İşte Excell yeteneğinizi geliştirmek için tavsiyeler!


İhtiyacınız olanı belirleyin

Excel’e aşina olsanız da olmasanız da, mevcut bilgileriniz üzerinde çalışmaya her zaman değer. Ancak aynı zamanda, zaten bildiğiniz şeylerin üzerinden geçmek için değerli zaman harcamak istemezsiniz. Bu, vaktinize ne kadar yatırım yapmayı seçeceğinizle ilgili olarak seçici olmanız gerektiği anlamına gelir. Programın ne sunduğunu bilmek, benzersiz özelliklerinden yararlanmanıza yardımcı olabilir. Microsoft Office, Excel’in yaratıcıları olduklarını düşünerek başlamak için genellikle iyi bir yerdir. Aşağıdakiler hakkında dersler, tavsiyeler ve ipuçları sunarlar

  • Çalışma kitapları, hücreler ve formüller
  • Tablolar, çizelgeler ve analizler
  • Özet Tablolar, işbirliği ve Mac
  • Dersler dört kategoriye ayrılır ve aşağıdaki şekilde teslim edilir:
    Ders 1: Listelerden Tablolara Geçmek
    Nasıl yapılacağını öğreneceksiniz:
    Çalışma kitabı oluştur
    Bir çalışma sayfasını özelleştirme
    Verileri girin ve düzenleyin
    Verileri biçimlendir
    Matematik ve formüller uygulayın
    Verileri sırala ve filtrele
    Tabloları oluşturun ve kullanın
  • Ders 2: Görsel Analiz – Sayılardan Resimlere
    Nasıl yapılacağını öğreneceksiniz:
    Koşullu biçimlendirme uygula
    Sparklines kullanın
    Grafik oluştur
    Şekiller ve diyagramlar kullanın
    Veri doğrulama uygula
  • Ders 3: İşbirliği ve Paylaşma
    Nasıl yapılacağını öğreneceksiniz:
    Çalışma sayfalarını yazdır
    Web’de bir çalışma sayfasına kaydedin ve açın
    Eş yazar
    Excel web uygulamalarını kullanın
  • Ders 4: Otomasyon, Makrolar ve Raporlama
    Nasıl yapılacağını öğreneceksiniz:
    Farklı fonksiyonlar üzerinde çalışın
    Makro kullan
    Özet Tablo Oluştur
    Dilimleyicileri kullanın
    PowerPivot’u kullanın
    Olmak-analiz analizi / Çözücü

Şu ana kadar öğrendiklerinize bağlı olarak, bu faaliyetlerin bazıları sizin için basit görünebilir. Doğru kursu veya dersi seçmek, yeni şeyler öğrendiğinizden ve aynı şeyleri tekrarlamadığınızdan emin olmanıza yardımcı olabilir. Alternatif olarak, bir Excel becerileri kontrolüne ihtiyaç duyduğunuzu düşünüyorsanız, Ders 1 ile sıfırdan ve uzman olmak için başlayabilirsiniz. Bilmiyorsanız, orada başka birçok Excel eğitim sağlayıcısı var, ancak bunlar tamamen farklı bir ders planı sunabilir.


Çevrimiçi Kursları Arayın

İnternet sayesinde dışarıda büyük bir öğrenme potansiyeli var. Pek çok popüler web sitesi Excel becerilerinizi nasıl geliştireceğiniz konusunda erişilebilir kaynaklar, rehberler ve eğitimler sunar ve hatta bazıları ilgili kurslara katılma imkanı sunar. Ancak, her şey size, yazılımınıza ilişkin yeteneğinize, bilginize veya tanıdıklarınıza uygun değil, bu nedenle mevcut seviyenize göre bir kurs seçmek önemlidir.


İlgili Videoları İnceleyin

Bugün dağıtılan bilgilerin çoğu, çevrimiçi öğrenmenin daha etkili bir yolunu sağlayabilecek video aracılığıyladır. Sıkıcı bir metin parçası ile bir video arasında seçim yapmak zorunda kalsaydınız ne seçerdiniz? Excel becerilerinizi geliştirmenize ya da Excel üzerinde çalışırken kullanabileceğiniz bazı temel ipuçlarını ve püf noktalarını öğrenmenize yardımcı olacak YouTube gibi video paylaşım sitelerinde öğreticiler bulabileceksiniz. Ancak, bu video eğitimlerinin genellikle yazılımı nasıl kullanacağınız konusunda adım adım eksiksiz bir rehber sağlayamadığı ve bu nedenle, uzman olma konusunda ciddi olmanızın çok yararlı olmadığı unutulmamalıdır.


Pratik Yap!

Excel’i günlük olarak kullanmanız gereken bir işte çalışıyorsanız ve elektronik tabloları oluşturmak ve düzenlemek iş tanımınızın büyük bir parçasıdır, o zaman programa kendinizle yetinmek ve öğrenmek için önemlidir. Bu, çalışmanızı verimli ve zamanında tamamlamanıza ve verimliliğinizi artırmanıza yardımcı olacaktır. Excel becerilerinizi geliştirmeye ya da sıfırdan başlamaya karar verdiğinizde, en zaman harcayan işleri bile kolaylıkla ve hızla tamamlayabilirsiniz. Excel becerilerinizi geliştirmek için çevrimiçi bir kurs kullandınız mı? Zaman ayırmaya değmez miydi?

Gebze Teknik Üniversitesi, Employer Branding Team Member @Youthall , IEEE GTÜ