Evde Geçirilecek Vakti Değerlendirmek İçin Farklı Dizi Önerileri

Dünyayı ve artık ülkemizi de etkisi altına alan Korona virüsü (Covid-19) sebebiyle uzmanlar, evlerden çıkılmaması gerektiğini önemle vurguluyor. Bu süreçte evde kalınacak oldukça uzun bir zaman dilimi olduğu için izlemenizi tavsiye ettiğimiz, çok da bilinmeyen dizileri listeledik! İşte evde geçirilecek vakti değerlendirmek için farklı dizi önerileri!

Legion

Değişik evrenlerde geçen diziler hep dikkat çekici olmuştur. Bir çizgi roman uyarlamasından meydana gelen dizi, “David Haller” adlı karakteri konu alıyor. Küçüklüğünden beri belli sesler duyan ve şizofreni teşhisi koyulan David, “Syd” isimli karakterle tanışınca bu seslerin gerçek olabileceğini düşünmeye başlıyor ve bu ikili diziye yön vererek harika olaylar ortaya çıkarıyor. Çizgi roman okumayı ve bu evrenlerde kendinizi bulmayı seviyorsanız mutlaka izlemeniz gereken bir dizi olan Legion’u tavsiye ederiz!

The Rain

The Rain, Netflix’te 2019’da yıl yayınlanan Danimarka yapımı bilim kurgu temalı bir dizidir. Dizinin içeriğinden bahsetmek gerekirse; acımasız bir virüsün İskandinavya nüfusunu kırıp geçirmesinden altı yıl sonra, iki kardeş güvenli bir yer bulmak için bir yolculuğa çıkar. Bu yolculukta kendileri gibi ölümcül virüsten kaçıp hayatta kalan diğer gençlere katılarak İskandinavya’nın geri kalanında bir hayat belirtisi, bir umut bulmak için tehlikeli bir yolculuğa başlarlar. Dünyanın sonunun geldiğini düşündüren yapımlardan olan The Rain’in başrollerinde Alba August, Lucas Lynggaard gibi isimler yer alıyor. Danimarka yapımlı olması Netflix’in ülkelere yönelik orijinal içerikli dizilerin yapımlarını üstlenmeye devam ettiğinin bir kanıtı diyebiliriz. Bilim kurgu içerikli yapımlı seviyor ve yeni çıkan yapımları merak ediyorsanız bu diziyi kaçırmayın deriz.

Brooklyn Nine Nine

Şimdi de polisiye denince akla ilk gelen gerilimi bol, resmi dizilerden uzakta bir polisiye komedi dizisi ile tanıştırıyoruz sizi. Brooklyn Nine Nine, son yıllarda kahkahasız komedi formatıyla başlayan diziler furyasına güzel bir örnek. New York’un “99” isimli polis bölgesinde yaşanan olayları, ofisteki hırs ve iktidar yarışının komediye dönüşmüş halini anlatıyor dizi. Amerikan yapımı olan dizi 2013 yılında başladı ve her bölümü 22 dakikadan oluşuyor. Sitcom tarzını seven ama klasik gülme efektiyle bezenmiş dizilerden sıkılan insanlar için kaçınılmaz bir dizi! Mizahı ve komedinin hakkını veren oyuncularıyla Brooklyn Nine Nine’dan hoşlanacağınızı garanti ediyoruz!

The OA

7 yıl boyunca kayıp olan Praire Johnson birden bire ortaya çıkar. Kaybolmadan önce gözleri görmeyen Johnson, ortaya çıktıktan sonra görme yeteneğini geri kazanmıştır. Tutulduğu yerden kaçmayı başaran Praire, oradaki arkadaşlarını kurtarmak için birbirinden farklı bir grup insanı toplayıp yaşananları anlatmaya başlar. ÖYD (Ölüme Yakın Deneyim) yaşadıktan sonra gözleri açılan Praire, kendisi gibi ÖYD yaşayan insanlarla birlikte büyük bir kafeste tutuluyordu oradan kaçmayı başardıktan sonra arkadaşlarına yardım etmek için topladığı insanlardan yardım ister. Eğer fantastik tarzdaki dizileri seviyorsanız bu diziye vakit kaybetmeden başlamalısınız. Şu anda 2 sezonu bulunan diziye başladığınız anda 2 sezonu da evdeyken bir çırpıda bitireceksiniz.

Society

West Ham Lisesi öğrencileri okul gezisi için evden ayrılıyor fakat fırtınadan dolayı fazla uzaklaşamadan eve geri getiriliyor veya eve geldiklerini mi sanıyor? Bu Netflix dizisinde işler geziden erken dönen lise öğrencilerinin döndüklerinde kasabayı boş bulmasıyla sarpa sarıyor. Teknoloji ve iletişim araçları, sınırlı ilaç ve yemek, ebeveynler, yetişkinler ve kısaca onların sıkıcı kuralları olmadan hayat nasıl olur? Herkesin ufak sırları ortaya çıkarken bir solukta izleyeceğiniz dizinin her bölümünde daha çok heyecanı hissedeceksiniz!

Sağlıklı günler dileriz!

İlginizi Çekebilir: Mülakat Tüyoları | İyi Bir Mülakat Öncesi Stresinizi Azaltmanın 8 Yolu

Youthall’da profilinizi oluşturmak için hemen tıklayın.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.