Engineering Career Summit 4. Gün – Youthall

Engineering Career Summit’in 4. gününü büyük bir heyecan ve yoğun katılımla tamamladık, ilginize çok teşekkür ederiz.  

Etkinlik Akışı

aves

Engineering Career Summit’in son gününün ilk oturumunda, aves Fabrikalar Direktörü Mevlüt Şahin Kuru şirketin misyonun tanıttı ve yüzde yüz dönüştürülebilir tesislerinden ve çevreci faaliyetlerinden, çiftçiye destek projelerinden bahsetti. Strateji ve İş Geliştirme Müdürü Murat Işık, şirket olarak yapılan stratejik yatırımlarını anlattı ve katma değer yaratacak olan gliserin saflaştırma, güneş enerjisi santrali ve yatırımı hakkında bilgi verdi.

Sonrasında ise İK ve İdari İşler Müdürü Pakize Özel Güler söz aldı. İşe alım süreçlerinde kullandığı kaynakları açıkladı ve kullandıkları kişilik envanterinden, yabancı dil testlerinden bahsetti. Güler, “Şirketimiz de önümüzdeki sene staj programları da açılacak.” şeklinde ekledi.

P&G 

P&G Gebze Plant Senior Director Başak Aydın konuşmasına fabrikaya giren ilk kadın mühendis olduğunu anlatarak başladı ve P&G’de çalışmanın farklı milletlerle olan iletişimi güçlendirdiğini söyledi. Aydın, kendimizi geliştirmenin sonsuz önemine vurgu yaptı ve ve P&G’de verilen her seviyeye uygun eğitim programlarından bahsetti. Mühendislik alanında kariyer yapmak isteyenlere ise “Önemli olan değer katmak. İlk günden sorumluluk alması için her çalışana fırsat veriyoruz. Aslında mühendislikle aldığınız dersleri P&G’de işler hale getiriyorsunuz.” diyerek önerilerde bulundu.

Bakioğlu Holding

Bakioğlu Holding Kurumsal Kaynak ve Çözüm Ortakları Yönetim Direktörü Fatih Güllükaya olanaklar, dönemsel çalışmalar ve proje bazlı çalışmalar hakkında dinleyicileri bilgilendirdi. Güllükaya, “Aldığınız eğitimler illa teknik olmak zorunda değil, Bakioğlu Holding’te kişisel gelişim alanında da eğitimler alabilirsiniz.” dedi. Mühendislik alanında kariyer planı olanlara, firmayı iyi tanımalarının ve kariyer hedefine uygun olup olmadığına karar verilmesinin yol gösterici olacağını ifade etti.

Hilti

Hilti İstanbul & Akdeniz Satış Direktörü Özgecan Işıltan, “Kendinizi alkışlayın çünkü ben sizin şu an seçimler yapmaya çalıştığınız kendi kariyerinizi bulmaya çalıştığınız yeri anlamak için 3 defa denedim.” diyerek iş hayatındaki vurucu noktaları paylaştı.

Ford Otosan

Ford Otosan Elektrik & Elektronik Sistem Mühendisliği Lideri Güvenç Barutçu, Türkiye ve yurt dışındaki faaliyetlerinden ve şirket olarak teknoloji alanında ilerleyişlerinden bahsetti. Sürdürülebilirlik alanlarındaki hedeflerinden söz ederek şirketin Türkiye ve globaldeki gelecek planlarını paylaştı.

TEMSA

TEMSA Skoda Sabancı Ulaşım Araçları Satış Genel Müdür Yardımcısı, yapılan projelerden ve staj imkanlarından söz etti ve “Sadece Adana’da değil, Prag, Almanya gibi yurt dışında da çalışmalarımız sürüyor, stajyer arkadaşlarımızla beraber çalışıp onları şirketimize katmaya uğraşıyoruz.” diyerek katılımcıları şirket kültürleri hakkında bilgilendirdi.

Unilever

Unilever Personal Care & Beauty&Wellbeing Digital Marketing and Commerce Lead Koray Güler, dijital dünyanın detaylarından söz ederek, hazırlanan reklam filmlerini gösterdi ve değişen dijital trendlere atıfta bulundu.

Eti

Eti Fabrika Müdürü Ferhat Kandır, “Kendimize koyduğumuz sınırlar bizim engelimiz, teknik sorunlar çözülebilir.” dedi ve mühendis adaylarına seslenerek Eti olarak her alanda mühendisliğe ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

ATÜ Duty Free

İş Geliştirme ve Strateji Direktörü Ali Sağlam, mühendislik alanında kariyer yapmak isteyenlere sağ beyne ve duygusal dataya yatırımın önemini söyledi. İnsan Kaynakları Uzmanı(Ücret & Yan Haklar) Mert Öz, şirket olarak farklı alanlarda mühendislik kökenli çalışanlarının bulunduğunu ve her zaman da bu pozisyonların açık olacağını belirtti. 

Enerjisa Üretim

Enerjisa Üretim Portföy Optimizasyon Müdürü İsmail Özdemir, doğayla uyumlu çalışmanın ana prensiplerinden olduğunu dile getirdi ve “Yetenek havuzu yoktur, bizimle çalışan herkes ayrı bir yetenektir.” diyerek çalışana verdikleri önemi katılımcılarla paylaştı.

Engineering Career Summit sona erdi ve dolu dolu bir 4 günü hep birlikte tamamladık! Kariyer yolculuğunuza farklı ve emin adımlarla ulaşmak için siz de Youthall’u sosyal medyadan takip etmeyi unutmayın!

 

 

 

Bir yanıt yazın