Engineering Career Summit 3. Gün – Youthall

Engineering Career Summit’in ile geleceğin mühendislerini iş dünyasının liderleri ile buluşulan ve kariyer hayatına dair akla takılan tüm soruların cevaplandığı etkinliğin 3. gününü de iş hayatından birbirinden değerli şirketlerle tamamladık. Engineering Career Summit’in bugün son günü ve Kolektif House Maslak’ta fiziksel olarak gerçekleşiyor. Canlı olarak izlemek için tıklayın! 

Engineering Career Summit’in 3. günü, Logo Yazılım, Aksa Akrilik, sahibinden.com, BAT, Aygaz, Eczacıbaşı, Brisa, Vestel, LC Waikiki ve Shell şirketlerinin temsilcileriyle gerçekleşti.

Etkinlik Akışı

Logo Yazılım

Engineering Career Summit’in 8 Aralık Perşembe günü gerçekleşen ilk oturumunda, Baş Teknoloji Sorumlusu(CTO) İsmail Duran, Logo Yazılım’ın hikayesini anlatırken yazılımın yıllar içinde gelişen serüvenine ışık tuttu ve “Kültürel bir dönüşüm içindeyiz, geleceği birlikte yazıyoruz. Çoklu dil de önem arz ediyor.” dedi. Logo Yazılım olarak, mühendis adaylara yönelik sunulan kariyer fırsatlarından ve kurdukları blockchain altyapısından bahsetti. Staj fırsatları için de son başvuru tarihi 15 Aralık olduğunu belirten Duran, katılımcılara seslenerek Logo Yazılım’a kariyer adımlarına başlangıç için davet etti. Zamanı iyi kullanın ve gücünüzün takımdan geldiğini unutmayın diyerek çalışma hayatına dair kaçırılmaması gereken tavsiyelerde bulundu.

Aksa Akrilik

Engineering Career Summit’in 2. oturumunda,  Aksa Akrilik Proses Grup Müdürü Emrah Eren, gerçekleştirdikleri tasarruf projelerinden söz etti ve “Kişi kariyer haritasını kendi oluşturup şekillendiriyor ve biz de şirket olarak destek tarafındayız. Şirket olarak hatalarla gelişebileceğini düşünüyoruz.” diyerek Youthall üzerinden başvuruları kabul ettiklerini ifade etti.

sahibinden.com

Engineering Career Summit’in 3. oturumunda, sahibinden.com’un Araştırma Takım Lideri İrem İşlek, uygulamada yapılan sanal turdaki yeniliklerden bahsetti ve emlakçıların ev gezdirme konusunda rahat etmeleri için oluşturulan platformları bizlerle paylaştı. İşlek, “Mühendislerimizin konferanslara katılımları sağlanıyor, yüksek lisans ve doktora ders saatleri izinli sayılıyor, araştırma yönlerine de önem veriliyor.” dedi.

sahibinden.com’un Çalışan Deneyimi Takım Lideri Seda Ergil İçelli, ihtiyaca yönelik staj imkanlarından, developer akademiden ve yazılım gelişimindeki yatırıma önem verilmesinden bahsetti.

BAT

Engineering Career Summit’in 4. oturumunda, dünyanın çok kategorili tüketici ürünleri şirketlerinden biri olan BAT Bölge Kalite Müdürü Onur Kaçan, BAT’ın misyonunu açıkladı ve yapılan yenilikçi projelerin devamının geleceğini söyledi.

Üretim Yönetici Adayı Efe Bozyiğit, “Stajyerlerin %33’ü mezuniyet sonrası BAT’ a katıldı.” dedi ve kendi BAT kariyerini anlattı.

Aygaz

Engineering Career Summit’in 5. oturumunda, Aygaz AR-GE Müdürü Burak Yaman, şirketin misyonunu ve faaliyetlerini anlattı ve  şirket olarak bulundukları girişim projelerinden söz ederken  İnsan Kaynakları Direktörü Esra Akın Topkoç da “Uzun dönem ve kısa dönem staj imkanlarımız var ve stajyerlerimizi çalışan olarak görüyoruz, aramıza almak istiyoruz.” dedi.

Eczacıbaşı

Engineering Career Summit’in 6. oturumunda ise, Eczacıbaşı Bilişim Director of Corporate Solutions İskender Günüşen aranan aday özelliklerinden bahsederken, “Görmek istediğim şey kesinlikle ekip çalışması ve birlikte başarma duygusu. Birlikte heyecanla o işe asılıyorsa başarısız olmak imkansız, analitik bakış ile birlikte.” dedi ve merak edilen diğer soruları cevapladı.

Brisa

Engineering Career Summit’in 7. oturumunda, Brisa Proses Teknolojileri Müdürü Elif Buğdaycı şirketteki farklı fırsatlardan bahsederek, “Brisa’da genelde genç bir kadro var, özellikle mühendislik alanında. Gerçekten dolu dolu geçen, yetkinlik kazanabileceğiniz, üretim sahasında problemi birebir görme şansı yakalayacağınız bir yer.” dedi ve gün içinde yapılan iş sürecinden bahsetti.

Vestel

Engineering Career Summit’in 8. oturumunda, Vestel Senior Project Manager Ulaş Dereli, “Karar almadan önce çok yönlü düşünün ve önceliklerinizi iyi değerlendirin.” dedi ve katılımcılara kendi yolculuğunu da feyz alarak kariyer hayatına dair önerilerde bulundu.

LC Waikiki

Engineering Career Summit’in 9. oturumunda, İnsan Kaynakları İş Ortağı LC Waikiki Nazan Kaya, “Öğrenme yaştan bağımsız, her zaman kendimizi yenilemek gerek. Tek disipline bağlı kalmamamız gerekiyor.” dedi. Takım çalışması, stres ve zaman yönetiminin kariyer hayatındaki önemine vurgu yapan Kaya, planlama becerisinin de vazgeçilmez bir nokta olduğunu belirtti.

Shell

Engineering Career Summit’in son oturumunda, Shell Solvent Satış Müdürü Ceren İdemen bizlerleydi ve “Sadece okulla alakalı değil, sosyal yönünüzü geliştirin, STK’lara üye olun, geleceği yaratacak olan sizlersiniz.  Mühendislik olarak farklı alanlarda çalışabileceğiniz departmanlar var, ne istediğimi yaptığım stajlarda anladım.” dedi. İdsosyal hayatın kariyer üzerindeki önemine değindi.

Engineering Career Summit’in son günü Eti ve Unilever temsilcileriyle hızla devam ediyor! Hala kaçırmış sayılmazsın, canlı olarak izlemek için hemen tıkla!

 

 

 

 

Bir yanıt yazın