Engineering Career Summit 2. Gün – Youthall

Engineering Career Summit’in 2. gününde de, geleceğin mühendislerini iş dünyasının enleri ile buluşturmaya devam ettik. Şu an online olarak 3. gününü gerçekleştiriyor olduğumuz etkinliğe hızlıca buradan katılabilirsiniz.

Engineering Career Summit’in 2. günü, Mercedes Benz Türk, Opet, WAT Motor, Henkel, Kale, Akçansa, Yapı Kredi Teknoloji, Burgan Bank, Bosch şirketlerinin temsilcileriyle gerçekleşti.

Etkinlik Akışı

Mercedes-Benz Türk

Engineering Career Summit’in 2. gününde gerçekleşen ilk oturumda, Mercedes-Benz Türk Parça ve Karoser Üretim Müdürü Ersel Cem şirketin olanaklarından ve politikalarından bahsederek, “Yaz stajı programlarımız var, geçen yıl yaklaşık 10.000 staj başvurusu aldık, tabii belli kriterler var. Aynı zamanda mühendislik okuyan kız öğrencilerimize burs imkanı veriyoruz.” dedi. Fark yaratmanın önemine vurgu yaparak konuşmasını sonlandırdı.

Opet

Engineering Career Summit’in 2. gününde gerçekleşen 2. oturumda, kariyer yolculuğunu anlatarak başlayan Opet Proje Yatırımlar ve Bakım Müdürü Erdem Eker, “Opet’e girdiğimde inşaat mühendisiydim, sonrasında bu pozisyona geçtim.” Proje süreçlerini ve şirketin sunduğu imkanları detaylı şekilde anlatarak devam eden Eker, “Performans değerlendirme sistemimiz var ve aynı zamanda vakıf aracılığıyla sunduğumuz sağlık hizmetlerimiz var dedi.” Erdem, her zaman gelişime açık olmaları gerektiğini vurguladı.

WAT Motor

Engineering Career Summit’in 2. gününde gerçekleşen 3. oturumda, WAT Motor İnsan Kaynakları Yöneticisi Zehra Karagöz, ödüllendirme v performans değerlendirme sürecinden söz etti.

Projeler Tribe Lideri Erdem Coşkun ise, “Edilgen kalmayıp sorumluluk almak, dönüştürebilmek çok önemli. Global trendlere uygun işler yapmamız da bu yüzden.” diyerek kariyer adımlarına yardımcı olacak şekilde altın değerinde tavsiyelerde bulundu.

WAT Motor İnsan Kaynakları Yöneticisi Zehra Karagöz, “Hangi alanda profesyonelleşmek isteniyorsa o tarz işletmelerde staj yapmanız doğru bir yol olacaktır.” dedi ve katılımcıların merak ettiklerini cevapladı. Yaz dönemi staj programlarının ise başvuruları şubatta başladığını duyurdular.

Henkel 

Engineering Career Summit’in 2. gününde gerçekleşen 4. oturumda, Henkel Ankara Plant Mühendislik ve Bakım Müdürü Uğur Yılmaz, şirketin fabrikalarında çalışan kadın oranının yüksekliğinden ve karbon ayak izini sıfırlamak ve dijitalleşme adına yaptıkları projelerden bahsetti. 

Yılmaz, “Kariyer konusunda ise size tavsiyem karar verici olun, yüzde yüz doğru yapmak yerine yüzde doksan doğru yapıp hızlı karar alın” dedi ve “Çalıştığınız firma ne olursa olsun, şirketi temsil eden biri olarak sahiplenmek, diğer çalışma departmanlarına yardımcı olmak, konfor alanının dışına çıkmak, farklı sorumluluklar almak çok önemli.” diye de ekleyerek farklı alanlara yönelmenin kariyer adımlarını hızla çıkmaya yardımcı olacak önerilerde bulundu.

Kale

Engineering Career Summit’in 2. gününde gerçekleşen 5. oturum, Kale Pratt -Whitney Operasyonlar Müdürü Serdar Diremci “Gençliğe, gençlere olabildiğince fazla fırsat vermeye çalışıyoruz. Genç fikirlere ihtiyaç var ve sizleri Kale’de yararlı olanaklar bekliyor.” sözleriyle devam etti. Genç yeteneklere sunulan imkanları, sunum yapma fırsatı, ciddi konularda katılım sağlama, liderlik sağlama, sosyal sorumluluk projelerine katılım sağlama olarak belirtti.

Akçansa

Engineering Career Summit’in 2. gününde gerçekleşen 6. oturumda, Akçansa Kalite Şefi Büşra Çınar Ernek, mezunlar için yeni nesil kariyer programlarını anlattı ve “Akçansa’nın kadrosuna alınma amaçlı programlar. Kalıcı olarak şirkete kazandırmak hedefimiz.” diyerek şirket olarak işe alım misyonlarını açıkladı.

Yapı Kredi Teknoloji

Engineering Career Summit’in 2. gününde gerçekleşen 7. oturumda, Veri Ambarı ve İş Zekası Uygulama Geliştirme Direktörü Cumhur Güven, “Sorguladığımız şey o kişinin potansiyeli, eğilimi ve özel merakları. İlgisinin nerede olduğunu anlamaya çalışıyorum.” şeklinde devam etti ve işe alım sürecinde dikkat ettikleri noktaya parmak bastı.

Burgan Bank

Engineering Career Summit’in 2. gününde gerçekleşen 8. oturumda, Kıdemli Yazılım Yöneticisi Berdan Koca, Burgan Bank’ın stratejik gelişimini anlatırken, gelen soruları cevapladı. Koca, “Uzun dönem stajyer alımlarımız var. Kaliteli ve deneyimi yüksek insanlarla bir aradayken iş hayatınızda çok güzel fırsatlar yakalayabilirsiniz.” dedi ve bankacılık sektörüne dair merak edilen soruları cevapladı.

Bosch

Engineering Career Summit’in 8 Aralık’ta gerçekleşen son oturumunda ise, Validasyon ve Analiz Bölümü – Geliştirme Kısım Yöneticisi Neşe Yenigün, yer aldıkları projeler, gönüllülük esaslı faaliyetlerden söz ederek Smart Start yetenek programlarından ve yaz okullarını detaylı olarak açıkladı. Yenigün, “CV’ye yazdığınız her bir kurs, sertifika bizim için çok önemli.” dedi.

Engineering Career Summit son hızla devam ediyor! Tamamen ücretsiz ve e-sertifika alabileceğiniz bu etkinliğe katılmak ve şirketlerle birebir iletişime geçip aklınıza takılanları direkt olarak sormak için tıklayın!

Bir yanıt yazın