Elon Musk Hakkında Az Bilinen 7 İlginç Gerçek

Geçtiğimiz günlerde ülkemize gelip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyle ve Anıtkabir ziyaretiyle ülkenin gündemine oturan Elon Musk hakkında ilgi çekici ve az bilinen birkaç gerçeği sizlerle paylaşmak istedik.

1. Programlamaya çok küçük yaşlardan beri ilgi duyan Elon Musk 12 yaşındayken “Blastar” isimli bir oyun yazdı ve bunu 500$’a sattı. Commodore VIC-20 üzerinden yarattığı oyun günümüzde hala oynanabilir.

2. Lisedeyken günde yemek için sadece 1$ harcardı ve okul parasını ödeyebilmek ve para kazanabilmek için evini partilere kiralardı. Bu partilerin kişi sayısı 500kişiyibulurdu ve kişi başı 5$ giriş ücreti alırdı.

3. Iron Man filminde Robert Downey JR.’ın canlandırdığı Tony Stark karakteri Elon Musk’tan esinlenerek yaratılmıştır. Teknoloji dehası ve zengin iş adamı olarak canlandırılan Tony Stark karakteri için “Elon Musk’ın daha gösterişli hali” denir. Hatta Iron Man 2 filminin bir sahnesinde de Tony Stark ile bir diyalogları vardır.

4. Elon Musk’ın resmi olarak Tesla Motors’dan aldığı para yıllık 1$’dır. Şirketin kurucularından olmayan ama sonradan şirkete dahil olarak şirkete büyük değer kazandıran Elon Musk CEO görevini üstlendiği şirketten çok fazla para kazansa da maaşı 1$ olarak görünmektedir.

5. Güney Afrika’da doğan Elon Musk’ın ayrıca Amerika ve Kanada vatandaşlığı da bulunmaktadır. 19 yaşındayken Kanada’da yaşamak için Güney Afrika’dan ayrıldı ve bir Kanada vatandaşı oldu. 2002 yılında ise Amerika vatandaşlığı aldı ve kendini “tutkulu bir vatansever” olarak tanımladı.

6. Üst düzey bir yönetici olarak zamanın değerinin farkında olan Elon Musk trafikten fazlasıyla rahatsız olduğu için California’da yol yapım çalışmalarına ve bu alandaki gelişmelere yardımcı olmak için 50,000$ bağışlamıştır.

7. “Big Bang Theory” isimli ünlü komedi dizisinin bir bölümünde dizinin “Howard Wolowitz” isimli karakteri Elon Musk ile bir bulaşıkhanede karşılaşır. Genç bir mühendis olarak kendisine hayranlık duyan karakterimiz Howard ile Elon Musk arasında kısa ve komik bir diyalog geçer.

PayPal’ı 1.5 milyar dolar gibi dudak uçuklatan bir fiyata sattıktan sonra bu parayla hayıtının geri kalanını eğlenerek geçirmek yerine farklı alanlarda çığır açan teknolojilere yatırmasaydı şuan burada bu yazıyı okuyor olmazdınız. Bu yazıda sadece az bilinen ilginç bilgileri sizinle paylaşmak istedik daha fazla bilgiye ulaşmak ve  Elon Musk’ı daha iyi tanımak için bol bol araştırma yapmanızı tavsiye ederiz çünkü gelecekte bu adam insanlığı kurtaran adam olabilir.

İlgini Çekebilir: Dünyadaki En İyi İnsan Kaynakları MBA Programları

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.