Dünyanın En İyi 7 Teknoloji Şehri

Küresel teknoloji endüstrisinin hız kazanmasıyla dijital projeler dünya ve ülke ekonomilerinin temelini oluşturmaya başladı. Yeni işletmeler ya da girişimler ekonomilere damgasını vurdukça bazı şehirler de diğerlerine göre parlamaya başlıyor. Gerek yatırımcılar gerekse iş dünyasındaki çalışanlar için kendi dinamiklerine uygun şehri ve yaşam tarzını aramak zor olabilir. Kendiniz gibi insanlarla çalışmak ve çok istediğiniz yeni dijital projeniz için değerlendirebileceğiniz 7 teknoloji şehri!

Toronto

Listede kendisine 2017 yılında bile yaratılan 22.500 dijital iş ile yer bulan Toronto; veri bilimi, kök hücre araştırmaları temelli araştırma merkezlerine ev sahipliği yapıyor. Genel anlamda Kanada’nın yüksek yaşam şartlarını şehrin her köşesinde hissedebildiğiniz gibi şehir, uygun kira bedelleri ile büyüme ivmesini korumaya devam ediyor.


Berlin

Yıllarca sokak sanatının ve farklılığın merkezi olarak anılan Berlin, bu sıra dışı ve yenilikçi ruhu artık bilgi teknolojisi alanında da sergiliyor. Alman sermayesi, Berlin’i teknoloji ve endüstri alanında adından söz ettirmesi için de destekliyor. Kolay yaşam standartları ve tam bir mühendislik şehri olması Berlin’de yaşayan iş insanlarını yüksek düzeyde memnuniyete taşıyor.


Amsterdam

Geleceğin şehirlerinden olan Amsterdam, Avrupa’da dikkat çeken merkezlerden birisi. Şehirde kendine yer bulan 600 civarı bilişim firmasının yanı sıra şehir aynı zamanda “yeni bir veri merkezi” olarak anılıyor. Google, Cisco, WeTransfer, Booking.com ve Uber gibi teknoloji devleri Amsterdam’ı tercih etmiş durumda. Amsterdam sizi bu devlerle ikna etmezse şehrin kültürel ve mimarı anlamdaki göz alıcılığına da kapılabilirsiniz!


Tokyo

Teknolojik yeniliği düşündüğünüzde, bilim kurgu filmlerinden de kaynaklı olabilir, özellikle Japonya ve Tokyo hemen akla geliyor diyebiliriz. Sony, Toshiba ve Fujitsu, orada merkezi olan birçok teknoloji devinden sadece üçü. Son dönemde elektrik mühendisleri ve yazılım geliştiricilerinin yüksek ilgisine maruz kalan şehir karışık, kalabalık ama oldukça işlevsel metro sistemiyle ünlü.


Singapur

Bir Asya şehir devleti olan Singapur, geleneksel olarak bir “finansal hizmet merkezi” olarak bilinmesine rağmen, son yıllarda Facebook, LinkedIn ve Google’ın gelişiyle bölgede birincil teknoloji şehri olarak da anılmaya başlanmıştır. Yine de şehrin devlet fonu ve güçlü altyapısı araştırmaları desteklediği için fırsatlar iş insanlarını bekliyor!


Boston

Dünyanın en iyi eğitim kurumlarından ikisini barındıran (MIT ve Harvard) Boston’un rakiplerine yetişmesi kaçınılmaz oldu. Şimdilerde HubSpot, TripAdvisor ve Wayfair’in başarısına ev sahipliği yapan şehir, herkese uygun canlı yaşam tarzı ve iyi yaşam maliyetleri ile bir teknololoji işvereni olarak anılıyor.


New York City

“Silicon Alley” lakaplı New York, son on yılda kendi başına kurulmuş bir teknoloki kenti olarak tanımlanmak için kültürünü geliştirdi. Rakamlar baz alınırsa 2019 verilerine göre şehirde çalışan 120.000 işçi ve istihdam eden yaklaşık 7.500 teknoloji şirketi bulunuyor. Şehirde ise girişimin geldiği nokta toplamda 40 milyar dolar civarında seyrediyor. Firmaların hala yetenekleri güvence altına almak için uğraşıyor olması hızlı ve temponun hiç düşmediği bir yaşamı tercih edebilecek insanlar için ideal.


İlginizi Çekebilir: Toplantıyı Verimli Hale Getirmek İçin Öneriler

Youthall’da işveren markası profilinizi oluşturmak için hemen tıklayın.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.