Dünyanın En Başarılılarının 3 Başarısızlık Hikayesi

Kabul edelim ki hepimiz ne kadar başarısızlığı hayatın olağan bir gerçeği olarak görsek de bu durumu yaşadığımızda üzülüyoruz. İşte böyle bir duygu anında belki de ihtiyacın olan şey birinin seni teselli etmesi değil de dünyada bir farklılık yaratmış bazı örnekleri okumanız gerekmektedir. İşte aralarından beni en çok motive eden 3 başarısızlık hikayesi:


1- Brian Acton

Brian Acton ismi size tanıdık gelmeyebilir ama aslında sonunda ulaştığı başarısını çok iyi tanıyorsunuz. Kendisi bir süre Yahoo, Apple gibi şirketlerde çalıştıktan sonra 2009 yılında “kalifiyeli işsiz” haline geldi ve Google, Facebook dahil pek çok şirketten red cevabı aldı. Umutsuzluğa kapılan Acton soluğu aklına gelen bir fikiri hayale geçirerek aldı: WhatsApp! Acton kendi geliştirdği WhatsApp’ı bir kaç sene önce kendisini yıllar işe almayan Facebook’a 19 milyar USD’e sattı. Şimdi kendi terimiyle hayatta karşısına çıkacak yeni maceları bekliyor.


2- Walt Disney

Orta halli bir ailede dünyaya geldi, küçük yaşlarında sokakta gazete sattı ve 1. Dünya Savaşı sırasında da ambulans şoförlüğü yaptı ancak eve döndüğünde ne gazeteci olarak ne de şoför olarak iş bulabildi. Çizim yapmaya başladı ve çizimlerini gösterdiği kimse beğenmedi, hayal gücünden yoksun olduğunu iddia etti. Kendisi şuan aramızda olmasa da geride güzel hikayeler, filmler ve fantastic bir dünya aynı zamanda 22 Oscar bıraktı. Şuan en çok Oscar’a sahip kişi rekorunun sahibi.


3- Arianna Huffington

Kendisi Huffington Post’un kurucusu ancak bu günlere gelmesi çok da kolay olmamış. Kendisi yazdığı ikinci kitabını yayınlatmak için gittiği yayınevlerinin 36’sından da red cevabı almış. O da kitabını basmaya kararlı bir yazar olarak madem kimse kitabımı basmak istemiyor ben de kendi yayınevimi kurar kendi kitabımı basarım demiş. Şimdi kendisi büyük bir yayınevi imparatorluğunun patronu ama ilk çıktığı zamanlar çokça negatif eleştiriye maruz kalmış fakat o yılmamış ve bu eleştirileri yıkıcı değil yapıcı etmenler olarak kullanmış.

Bahsettiğim kişiler de bizler gibi normal insanlar ama onlar başarısızlıklarını fırsata çevirmeyi bilen normal insanlar. Bu da onları başarısızlıktan başarıya götüren en büyük deneyim olmuş.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.