Dünyada En Yaygın İletişim Platformları

WhatsApp Messenger

WhatsApp küresel iletişim platformları arasındadır. 180’den fazla ülkede kullanılan WhatsApp, 1 milyarı aşkın kişi tarafından kullanıldığı gibi tüm işletim sistemlerinde (Android, Apple İOS, Windows ve Mac gibi) destekleniyor. WhatsApp, mesajları anlık olarak ileten ve gerçek zamanlı teslimat raporlarıyla bilgi aktarımı paylaşan bir sistem. Bunu yaparken telefonunuzun mobil internet bağlantısını üzerinden çok fazla veri tüketmiyor. WhatsApp’ın beğenilen bir özelliği ise masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar aracılığıyla WhatsApp’ı kullanmanın mümkün olduğu web özelliğidir. Kullanıcılar artık belge ve resim göndermek için e posta yerine WhatsApp’ı tercih edebiliyor.

Facebook Messenger

Facebook’a entegre edilmiş anlık iletişim platformudur. FB Messenger, belki de kullanılması ve erişilmesi en kolay çevrimiçi iletişim uygulamalarından biridir. Messenger şu anda ücretsiz ve tüm işletim sistemlerinde kullanılabilir. FB Messenger, WhatsApp gibi dünyada 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip uygulamalardan biridir. Messenger ayrıca, resimlerinizi kişiselleştirmek için çok sayıda filtreyi ve düzenleme seçeneğine fırsat tanıyan kamera butonuna sahiptir. 

Viber

Diğer birçok çevrimiçi iletişim platformları arasında olduğu gibi Viber de internet üzerinden sesli görüşme ve mesaj gönderilip alınmasını sağlayan bir uygulamadır. Viber, Linux dahil tüm platformlarda kullanılabilir.

Viber, sade arayüzü ile verimli ve hızlı bir iletişim platformu olarak rakiplerinden ayrılıyor. Viber’in diğer bir etkileyici özelliği ise YouTube videoları, sosyal etkinlikler, arama sonuçlarını ve farklı içerikleri paylaşmanıza olanak sunuyor.

LINE

LINE, mesajlaşma ve VOIP görüşmeleri için kullanılan ücretsiz bir platformdur. 2011’de Japonya’da Tohoku depremi ve sonrasında oluşan tsunaminin ülkenin telekomünikasyon altyapısına verdiği büyük hasar sonucu insanlar yakınlarıyla iletişim kuramadılar. LINE bu iletişim sorununa ve oluşan felakete bir tepki olarak ortaya çıkmıştı. Platform birkaç yıl içinde iletişim uygulamasından ziyade Japonya’nın en büyük sosyal ağı haline geldi.

LINE’ın en çok kullanılan özelliklerinden biri de Facebook’ta olduğu gibi zaman tüneli mantığında çalışan kişisel ileti duvarı olmasıdır. LINE, filtreleme ve düzenleme seçeneklerinin de olduğu kameraya da sahip. Ayrıca kullanıcılarına etkinliklerde ve mağazalarda kullanılan kupon ve indirim çekleri sunuyor.

WeChat

WeChat çok yönlü iletişim platformları arasındadır. WeChat, telefonunuzun Bluetooth bağlantısını kullanarak yakındaki kişilerle iletişim kurmanıza izin veriyor. WeChat’in en güzel taraflarından biri de Facebook ve Tencent QQ gibi sosyal ağ platformlarına entegre olabilmesidir. Farklı dillerde konuşan insanların rahat iletişim kurmalarını sağlamak için metni otomatik olarak istenilen dile çevirme kolaylığı var.

Telegram

Telegram, Rusya kökenli bulut tabanlı anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Telegram hızlı bir şekilde popülerlik kazandı ve kullanıcı sayısını hala hızla artmaya devam ediyor. Özellikle de içinde bulunduğumuz zaman diliminde, en büyük rakibi olan Whatsapp Messenger’ın gizlilik politikasını değiştirmesi Telegram’ı en popüler kişiler arası iletişim aplikasyonlarının başlarına taşıdı. Telegram, Linux dâhil tüm platformlarda kullanılabilir.

Telegram’ın üst düzey güvenlik özellikleriyle kullanıcılara sunuluyor. Nedeni ise platformunun bulut tabanlı olmasıdır. Mesajlar ve diğer dosyalar bulutta iletilir ve bir sunucuda depolandığında uçtan uca şifrelenir.

Skype

Skype en eski iletişim platformlarından biridir. Başlangıçta sadece görüntülü görüşme amacıyla oluşturuldu. Ancak diğer tüm temel özelliklerle birlikte güncellenerek kullanıma sunuldu. Skype’ın herhangi bir platformda en kolay kullanılan yazılımlardan biri olduğunu söylemek yanlış olmaz ki akıllı kol saatlerinde bile kullanılabiliyor. Skype, temel hizmetler için ücretsiz ancak premium hizmetleri için ücrete dayalı bir iş modeli uygulamasıyla çalışıyor.

Imo

Pazarlama ekiplerinin belirttiği şekliyle Imo, mesaj, metin ve ifade olarak üç farklı mesajlaşma şeklini destekliyor. Kullanıcılar mesajlarını iletmek için kişiselleştirilmiş etiketleri kullanabilir, yazabilir ve sesli not gönderebilirler.

ImoZone, Imo’ya eklenen özelliklerden biridir. ImoZone ile insanlar sosyal alanlarına göre ortak gruplar oluşturabiliyor.

QQ

QQ, Tencent QQ adlı Çinli teknoloji devi tarafından geliştirilen iletişim platformu. QQ, Amerikan medyasının Facebook, Amazon, Netflix ve Google ile istila edildiği internet dünyasında Çin’in özellikle kendi vatandaşlarına sunduğu alternatiftir.

Snapchat

Dünyada ilgiyle kullanılan bir multimedya mesajlaşma platformudur. Snapchat, tamamen yeni olan anlık mesajlaşma yöntemi nedeniyle çok kısa zamanda popüler olmuştu. fakat birkaç sene önce “hikaye” özelliği İnstagrama da eklenince popülerliği düştü. Snapchat kullanıcılarına mahremiyet veriyor. Snapchat’in yaptığı şey; kullanıcılara bir veya iki kere görüntülendikten sonra silinen mesajlar, resimler ve videolar sayesinde insanların etkileşim kurmasını sağlamaktır.

 

İlginizi çekebilir: Enine Boyuna Erasmus: Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın