Dijital Pazarlamaya Yeni Adım Atanlar İçin 4 İpucu

Son 10 yılda pazarlama dünyasında çok şey değişti. Her işin internet üzerinden yürümesiyle birlikte pazarlama da bu alana kaymaya başladı. Dijital pazarlama günümüzde birçok şirket tarafından destekleniyor. Örneğin bu alanın en büyük şirketlerinden Google dijital pazarlama için online ücretsiz eğitim ve sertifika veriyor. Peki, yeni başlayacaklar için dijital pazarlamanın aşamaları nelerdir?


1. Sanal ortamdaki durumunuzu analiz edin.

Web sitenizi analiz edin ve bilinirliğinin ne seviyede olduğunu tespit edin. İş arkadaşlarınızla ve yöneticilerinizle konuşup çalıştığınız kurumun beklentilerini öğrenin. Bu beklentiler ise genelde trafik, satış veya dönüşümdür. Hangi ölçütü arttırmak istediğinize karar verin. İyi bir takım çalışması ile hızlıca mesafe kat edebilirsiniz.


2. Hitap etmek istediğiniz kitleyi belirleyin.

Dijital pazarlamada filtreleme yapmak çok kolay. Birçok şeyin istatistiğini bulabilir ve hitap etmek istediğiniz kitleye kolaylıkla erişebilirsiniz. Kitlenizle ilgili bilgi edinin: hangi sosyal medya mecralarını aktif olarak kullanıyorlar, nasıl iletişim kuruyorlar ve en önemlisi de nelerden hoşlanırlar veya hoşlanmazlar. Aktif oldukları mecraları tespit ettikten sonra bu alandaki faaliyetlerinizi arttırın. İlgi çekici gönderilerle ve insanları bu sayfayı beğenmeye teşvik ederek kitlenizi hesaplarınıza bağlayın.


3. Reklam bütçenizin dağıtımını dengeli yapın, SEO’yu iyi kullanın.

Reklam bütçelerinizi doğru yönetmelisiniz. Adwords ve benzeri reklam araçlarını etkin kullanıp doğru stratejilerle reklam kampanyaları kurgulayın. Dijital itibar yönetiminize önem verin, bunun için sosyal medya içerik planlamanızı yapın ve içerik pazarlamanızı iyi yapın. Ayrıca SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) çalışmaları yapmalısınız. Peki, nedir bu SEO? SEO, arama motorlarına yönelik yapılan iyileştirme ve optimizasyon çalışmalarıdır. Arama motorlarında yükselmek adına yapılan işlemlerin tamamını kapsamaktadır. SEO; sitelerin web popülerliğini arttırmak için doğal görünen yöntemler kullanma sanatıdır. Bu web popülerliği, beraberinde Google sıralama artışını da getirmektedir. SEO, internet reklamcılığının getirisi en yüksek pazarlama stratejisidir.


4. Sosyal medyayı aktif kullanın ve bir blog oluşturun.

Son olarak, sosyal ağ ve platformların dijital pazarlama üzerindeki etkisinden bahsedelim. En popülerleri Facebook, Twitter ve Instagram olan sosyal ağların, gün geçtikçe aktif kullanıcı sayıları artıyor ve kitleleriyle etkileşim sağlamak isteyen markalar bu alanda kendilerini gün geçtikçe geliştiriyor. Bir blog oluşturup alanınızla ilgili yazılar yazarak insanların size olan ilgisini arttırmaya çalışın ve web sitenizi bu blog ile besleyin.

 

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın