CV’de İletişim Bilgileri Bölümü Nasıl Hazırlanır?

CV’nizi hazırlarken en üst kısımda tüm iletişim bilgilerinizin olması önemlidir. İşverenlerin sizinle iletişime geçebilecekleri tek yer burasıdır. Bu yüzden CV’nizdeki en önemli kısım burasıdır. Sonuçta size ulaşamayan işverenin diğer niteliklerinizi bilmesinin bir anlamı kalmayacaktır.

Detaylı iletişim bilgileriniz olmadan veya yanlış iletişim bilgileri yüzünden işletme sahipleri sizinle iletişime geçemezler. Bir işverenin başvurunuz hakkında size geri dönüş yapmasını istiyorsanız doğru ve açık bir şekilde iletişim bilgilerinizi eklemeniz gerekmektedir.

İletişim Bilgileri Bölümünüze Neleri Eklemelisiniz?

İletişim bilgileri bölümü; tam adınızı, sokak adresinizi, şehrinizi ve posta kodunuzu içermelidir. Ayrıca telefon numaranızı ve e-posta adresinizi de eklemek zaten günümüz şartlarında en gerekli olanıdır. Bir LinkedIn kullanıcısı iseniz veya kişisel bir web siteniz varsa bunların da URL’lerini ekleyebilirsiniz.

  • İsim

Tam adınızı yani ad ve soyad şeklinde kullanmanız bu noktada önem arz ediyor. İki isme sahipseniz ikisini de yazmanız aynı isimdeki kişilere göre sizin ayırt edilebilirliğinizi kolaylaştıracaktır.

  • E-posta Adresi

Çok da önem arz etmeyen siteler için kullandığınız e-postanızı kullanmanız önemli e-postaların görünürlüğünü kısıtlayacaktır. Bu yüzden örneğin alışveriş siteleri, oyun hesapları için kullandığınız e-posta adresiniz dışında daha resmi işler için kullanabileceğiniz bir e-posta adresi belirleyip CV’niz için de bu e-posta adresinizi kullanabilirsiniz. Aynı zamanda e-posta’da yazım hatalarıyla çok sık karşılaşıyoruz bu yüzden doğru yazdığınızdan emin olun. Büyük küçük harflere, noktalamalara dikkat edin.

  • Telefon Numarası

İşyeri sahibi veya işe alım yöneticisinin müsait olamadığınızda da size ulaşabilmesi, sesli mesaj bırakabilmesi için ayarlamanız sizin açınızdan iyi olacaktır. Önemli bir aramayı kaçırmak istemezsiniz. Sesli mesajınızın anlaşılır ve kulağa profesyonelce gelmesi iyi olabilir. Ayrıca sesli mesajınızda adınızı da vermeniz karşıdaki kişinin doğru numarayı aradığını anlamaları için mantıklı bir tercih olacaktır.

  • Posta Adresi

CV’nizde güncel bir posta adresi kullanmanız önemlidir. Taşındığınızda veya uzun süreli yer değişikliği yaptığınızda CV’nizdeki bu bilgiyi düzenlemeniz ve güncel tutmanız gerekmektedir. Bu sorunu önleyebilmek amacıyla ev adresi dışında iş veya okul adresinizi de ekleyebilirsiniz.

İletişim Bilgileri Bölümünüzü Nasıl Biçimlendirebilirsiniz?

İletişim bilgileri bölümünüz CV’nizin üst kısmına konulmalıdır. İşvereninizin ilk gördüğü yer iletişim bilgileriniz olmalıdır. İletişim bilgilerinizin en üstünde adınız yazmalıdır. Adınızın yazı boyutunu CV’nizin diğer kısımlarındaki yazılardan daha büyük yapabilirsiniz.

İletişim bilgilerinizi sayfada ortalayıp her iki tarafa yaslı hale getirebilirsiniz. İletişim bilgilerinizi yazdıktan sonra en alt kısma birkaç satır boşluk bırakabilir veya yatay ve uzun bir çizgi çekebilirsiniz. En önemlisi de tabii ki yazım hatalarına çok dikkat etmek. Ufacık bir hata bir iş görüşmesi için sizinle iletişime geçilmesini engelleyebilir.

İlginizi çekebilir: CV’nizin Kişisel Bilgiler Bölümünü Düzenlerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın